reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

mój lekarz pewnie zapyta mnie o zdanie, jasne , że on wystawi receptę, jedni lekarze jeszcze w ciąży dają antybiotyk, inni w trakcie porodu

eljar powodzenia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny to ja wam powiem jak jest bo widzę że każda coś tam strzela:-)

mi wyszedł paciorkowiec w szpitalu w lutym, podejrzewam, że dostałam w prezencie przy zakładaniu szwu bo wcześniej nie było.
rozmawiałam o tym z wieloma lekarzami. do końca nie ma się czym martwić, ponieważ bardzo dużo ciążówek to świństwo ma, a często jeszcze sprzed ciąży tylko o tym nie wiedziały wcześniej.
to taka ładna bakteryjka która ktrąży w naszym domku, więc pewnie jak ja to i inni mają. częste infekcje gardłowe np są jak ktoś ma w gardle, w pochwie niebezpieczniej dla ciąży, a może być i tak że z "góry" przeniesie się "na dół".
i teraz najważniejsze: tego nie da się zlikwidować, wyleczyć, czy co tam jeszcze by się chciało. trzeba się zaprzyjaźnić i oswoić z myślą!!
ja, jeszcze w szpitalu dostałam FLUOMIZIN, tydzień temu na wizycie znów mi dr przepisał bo ten lek "wycisza" aktywność naszego gówie.ka. nie znaczy to, że likwiduje, więc po tygodniu lub kilku nasza bakteria budzi się z zimowego snu!
Generalnie chodzi o to, żeby bakteria nie przerzuciła się na maleństwo w trakcie porodu, co bardziej możliwe przy sn, dlatego powinno się dostać antybiotyk nie później niż 12 godzin przed porodem żeby było działanie. (tylko kto pzewidzi kiedy urodzimy??)dlatego warto z lekarzem pogadać wcześniej żeby zaaplikował jakieś globulki działające na robaczka!!!

wystarczy??:-)

do przewidzenia było że bliźniakowe rozpakują się pierwsze:-) ale już jutro??? o rety, Elajar nie denerwuj się, tu cała armia mam trzyma kciuki za ciebie kochana!!!!!!!! BĘDZIE DOBRZE!!! a 5.04.2013 to ładna data- cyferki od 0 do 5 wykorzystane!!!!
Kamila tobie też powodzenia, mam nadzieję że się jakoś trzymasz nadal!!

Ostatnia edycja:
a dziś Pani na pedicure taka sympatyczna była i mówi że taki brzuszek mam pokaźny,że Ona ma jedną córkę bo na drugie dziecko czasu nie miała i córka ma do niej żal,ale teraz ma 3 swoich...i mówi do mnie że przed ciążą ważyła 43kg a przytyła 60kg:szok: ale że córka urodziła się 2600kg a reszta to wody były :szok: dziś ta Pani ma 150cm wzrostu ale jako że wiekowa to może się trochę skurczyła:szok: ale robiła mi pedicure tradycyjny,nawet pięty nie pilnikiem tylko taką brzytwą...pierwszy raz coś takiego widziałam...

kartagina ja to wszystko wiem:-D wiec na spokojnie podchodze do tematu.wierze ze moje kolezanki w pracy dopilnuja wszystkiego jak nalezy:-D

reklama
Aśka nie, ja jestem po prostu skarbnicą doświadczeń, łapię wszystko jak jakiś królik doświadczalny!!!:-D jak bym tego gów..nka nie miała to pewnie guzik bym wiedziała!!

Noelle tak myślę że ty to pewnie w temacie, jak nie z autopsji to z pracy:-)

postanowiłam zrobić pokrowiec na szydełka bo jak szukam jednego to na maksa muszę się namęczyć!!. znalazłam taki ładny jak piórnik rozkładany, w końcu będzie porządek!!:tak:

Do góry