reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

noirel, a w którym tc rodziłaś córkę? bo nie pamiętam czy pisałaś..
ja się pocieszam, że jak leżę to mi się szyjka przynajmniej nie skraca, ale brzuch często twardy, więc pewnie wystarczy chwilka i będzie po szyjce, bo skoro brzuch twardnieje to i skurcze macicy są choć ich nie czuję:-(

reklama
Zapo jeśli odczuwasz też mniejszy ucisk na płuca (klatke piersiową) to prawdopodobnie dzidziuś się obniżył dlatego masz ucisk na pęcherz. To znaczy że już niedługo będzie wychodziła;)) 2-3 tygodnie.

a mnie dalej kłuje bo ja wiem czy to cewka moczowa czy co? Czy to ucisk na pęcherz czy może jakaś infekcja się zaczyna?

Julka termin miałam na 2 czerwca a urodziłam 3 rano :) szyjkę miałam 1,5 cm w 17 tc ,w 36 zdjęli mi szew i zaczęłam normalnie chodzić na długie spacery:-)w pierwszej ciąży nie miałam luteiny tylko nospe i czopki skopolan na większe twardnienia i miałam te twardnienia całą ciąże praktycznie,ale poród zaczął się odejściem wód a skurcze wywoływali okscytozyną...a teraz mam luteine i biorę aspargin to praktycznie nic mi nie twardnieje

Ostatnia edycja:
mimo ze mowi sie o bezpiecznych tygodniach to ja mimo wszystko do 38 chce wytrzymac minimum do 36, gdyby tak wszystko bylo dobrze rozwiniete przed 37 tygodniem to natura nie kazalaby sie nam meczyc te 40 tygodni, wiadomo ze kazdy dzien i tydzien zwieksza szanse i nie ma co porownywac szans wczesniaka z 26 tygodnia z tym z 34 czy 36 ale jednak ryzyko zawsze jest wieksze i jesli chodzi o moje dziecko to ja absolutnie zadnego ryzyka nie chce i wolalabym jesli juz by trzeba bylo go nie brac pod uwage, dla mnie jednak przed 37 tyg. to zawsze wczesniak, oczywiscie zdarza sie ze wczesniak rozwija sie lepiej od dziecka donoszonego ale nie ma co kusic losu

widze ze te wszystkie uciski bole itp juz nam prawie wszystkim sie pojawily wiec to chyba normalne :-)

Ostatnia edycja:
Kartagina - właśnie też o tym pomyślałam i zgadzam sie z Tobą w 99 % wiadomo ze najlepiej wytrzymać jak najdłużej ale jesteśmy juz bezpieczne.. ;)
Napisałam ze 99 bo czytałam ostatnio o Kacperku z 31 tyg tu na bb który zmarł po kilku tyg. ;(( był za słaby. A nawet nie będę pisać bo jak to przeczytałam to wyłam jak wół. Ale wiadomo ze to był jeden z nielicznych przypadków w tym tyg.

Zapominajka - to zupełnie jak ja sikam i sikam.......

Ale narobilyscie mi smaku naleśniki, racuchy..... Dajcie trochę !!!

sikanko jedno drugie trzecie i czujesz że żyjesz!!!:-D

Taaaak :-D a potem ani się obejrzysz i 1002 i 1003 it:-Dd.

Zapo jeśli odczuwasz też mniejszy ucisk na płuca (klatke piersiową) to prawdopodobnie dzidziuś się obniżył dlatego masz ucisk na pęcherz. To znaczy że już niedługo będzie wychodziła;)) 2-3 tygodnie.

a mnie dalej kłuje bo ja wiem czy to cewka moczowa czy co? Czy to ucisk na pęcherz czy może jakaś infekcja się zaczyna?

No właśnie się obniżył. Zrobił takie siup :szok: i jest niżej.

Mój A się za oglądanie meczu zabrał. Nie wiem czy mu współczuć, czy jak :-D

dziewczyny podrzućcie pomysł na sesje ciążową, miał być plener ale pogoda nie kooperuje i prędzej urodzę niż wiosna przyjdzie... Kolega chce iść teraz w weekend wielkanocny, potrzebne jakieś ciepłe miejsce, a przynajmniej cieplejsze...

Nia masz oczywiście racje,ale ja też patrze na to z drugiej strony,dzieci się rodzą coraz większe i coraz częściej przed terminem z tego też pewnie względu.ma na to wpływ skażenie które nas otacza,w powietrzu,w jedzeniu...dzieci też się lepiej rozwijają,a na pewno szybciej.wiadomo to nie reguła a nawet jeśli to od każdej reguły są odstępstwa.ja też chce urodzić w terminie,wiadomo,ale już przestałam się bać i stresować na tym etapie jaki już osiągnełam

reklama
mój mąż też znów mecz ogląda.. trochę słabo widzę PL, bo Ukraina w tych minutach meczu miała już 2:0, zaraz zmykam do drugiego pokoju, co by się nie denerwować:-)

Do góry