reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
hej dziewczyny,

Mam pytanie, niektóre jesteście już doświadczone, bo to nie pierwsza ciąża. Wczoraj odebrałam wyniki moczu i wyszło, że mam d.liczne bakterie, wizytę mam dopiero za tydzień i się martwię czy wcześniej coś brać jakąś żurawinę, czy miałyście coś podobnego. I co Wam pomogło.

ja w pierwszej ciąży miałam cały pierwszy trymestr dziady jedne bakterie bo to był okres letni i przyszło mi do głowy wykąpać się w jeziorze. dzidzi to nie szkodzi. Miałam przepisane tabletki dopochwowe i mi gin wytępiła wszystko. Na basen juz tez nie chodzilam bo raz poszłam i znowu złapałam. Byłam podatna na różne syfy. Ty też możesz być więc moja rada to unikać publicznej wody.

nanulinka współczuję Ci przeżyć, nie życzę takich nikomu, to musiało byc straszne :( Teraz będzie wszystko dobrze! :) My wszystkie trzymamy tu kciuki i modlimy się za każdą kruszynkę :)

Lorelain z sercem w gardle czytałam twój post. Ufff jak dobrze, że to nic złego ! :)

Citrus a co u Ciebie? Czy wszystko ok? Może to samo co u Lorealain ?:)

I więcej nie pamiętam :( Jak widzicie zapamiętuję tylko złe :( Mam doła od rana i dzień na nie się zaczyna, a dziś 9,5 h w pracy przed kompem :/

Martwią mnie moje temp. Mam duże spadki :( Wczoraj wieczorem 36,7! Dziś rano prawie 1,5 przed mierzeniem to samo, potem o stałej porze pomiaru, jednak po krótkiej drzemce i wizycie w wc 36,9 st. Boje się tych spadków. Co one mogą oznaczać?? Nie wiecie może?

moim zdaniem najważniejsze że tempka jest cały czas w górnych granicach, na zwiększenie progesteronu najlpiej brać duphaston albo luteine. Ja miałam różne dziwne skoki na wykresie i przestałam mierzyć żeby się nie stresować.

Spadki temp moga oznaczac za niski progesteron,mi gin wczoraj zapisala duphaston i zobaczcie jak tempka poszla w gore!

Wczoraj zauwazylam ze wywalilo mi brzuch,w poprzednij ciazy w 7tc,a teraz w 5tym!!! Szok!
Zreszta same zobaczcie,zdjecie sprzed godziny

no brzucholek wywalony:) ... pocieszyłaś mnie że nie jestem sama. Ja teraz spodnie które zawsz emiałam za luźne to teraz są na styk :sorry2:

czytałam, ze przy tyłozgięciu powinno się na poczatku ciąży spać na brzuchu żeby macica się szybciej przestawiła - ma to sens ????
czy to możliwe, ze od tyłozgięcia na razy masakrycznie boli mnie kręgosłup ?

boli cię kręgosłup bo wszystko się rozciąga, mnie też boli od kręgosłupa a mam przodozgięcie ;-)

Chyba każda z nas chciała by przytyć jak najmniej w ciąży, no ciekawa jestem jak to się u mnie skończy, bo to przecież pierwsza ciąża. Ważę w tym momencie 51kg.

ja wagę startową mam podobną bo 50 kg :tak:

Hej "ciężaróweczki'';)
Mam na imię Ewa i też jestem przyszłoroczną majóweczką (fajnie to brzmi).
Pozdrawiam i życzę mało dolegliwości ciążowych oraz zdrowych fasolek.

witam nową majóeczkę :-)

Witam sie
sharpnowaja ja uzywam Linoderm, w poprzedniej ciazy i bylam zadowolona, mam nadzieje ze i w tej ciazy nie wyjdzie mi na brzuchu zaden rozstep
perelka ja jak jestem rzadko to tez nie kazdy odpisuje na moje posty taka specyfika forum , nie da sie kazdemu odpisac, a i wejsc w dyskusje nie zawsze latwo
mamolinka ojej mam nadzieje ze to tak jak pisze noelle jakis krwiaczek, trzymam kciuki, wypoczywaj
Ewusia nie zawsze da sie siedziec z dzieckiem w domu rok czy 2 lata, a parca nie przeszkadza w karmieniu piersia, wiem, bo jak wrocilam po 7 miesiacach to mala karmilam nadal rano sciagalam mleko, a popoludniu i wieczorem jadla z cycka. To da sie polaczyc.
nunulinka no rzeczywiscie brzuszek juz niezly, u mnie jeszcze nie widac, no chyba ze sie objem. Boje sie tylko potem o moja blizne po cc :((
Kinga ja tez w poprzedniej ciazy przytylam 12kg lekarz mi powiedzial ze to wlasnie akurat, odpowiednio mi wyliczal ile wazy dziecko, plun owodniowy, powiekszona macica, piersi czy dodatkowy litr krwi, i wyszlo akurat jak na moja wage :)). Mam nadzieje ze i tym razem bedzie podobne

A ja wlasnie wypoczywam, wlasnie wrocilam z pracy w "terenie", potem pewnie wieczorem zasiade by troche "popracowac" narazie moje dziecko szaleje. Od kilku dni mala siada na nocnik, ale jeszce nic nie udalo mi sie zlapac hehehe, narazie jest tylko fun hehehe

mysle że jeszcze twoja córa jest za mała, ale jeśli chodzi o zaprzyjaźnianie z nocniczkiemt o jak najbardziej. Najlepiej z tym poczkeac do przyszłego lata:tak:

Kinga Dzewelajna ja też mam dziś grochówkę:)

Citrus chudzinka z Ciebie:tak:

Widzę, że piszecie czym się smarować żeby nie mieć rozstępów, a właśnie miałam do Was pisać w tej sprawie. Może ktoś jeszcze się wypowie?

bardzo dobra jest mustella ale droga jak pieron, jak wykończę mustelle to mam zamiar kupić pharmaceris- miałam próbkę i byłam bardzo zadowolona, w pierwszej ciąży stosowałam ziajkę :) Olwiki nei lubię bo jest za tłusta i skóra przez nią nie oddycha.

Ja się smarowałam i byłam cała w rozstępach niestety czerwonych.
Moim zdaniem, i tak też mi dermatolog powiedziała, żadne specyfiki nic nie pomagają, jak rozstepy mają się zrobić i mam nie wydawać na nie niepotrzebnie kasy.
Ale może to tylko mnie nie pomagały te kremy wszystkie :)

ja smarowałam wszystko tylko nie tyłek no i rozstępy mam tylko na tyłku. Teraz smaruję się jak głupia bo nie chce mieć nowych :sorry2::sorry2::sorry2:

Hej Dziewczyny!
Jak się tu zagląda tu raz na dwa dni ( bo naprawdę nie mam czasu ) to ciężko za wami nadążyć! Zauważyłam, że ktoś się czuje pominięty w dyskusji na forum, za bardzo bierzecie to do siebie ;) Dziewczyny częściej się udzielające są bardziej na czasie i tyle.

Zdążyłam się zorientować, że rozmawiacie o brzuszkach...Ja muszę powiedzieć, że jak narazie to schudłam, naprawdę jak do tej pory odrzucało mnie od jedzenia. Jestem z tego zadowolona bo na 24 listopada ustaliliśmy datę ślubu i przyjęcia, więc mam nadzieje, że zmieszcze się w wymarzoną sukienkę. Z doświadczeń mojej mamy wynika, ( a podobno ciąże córki przechodzą podobnie ) , iż dopiero w 6 miesiącu zaczął rosnąć jej brzuszek. Wprawdzie mama ważyła 47 kg , a ja 52 , to i tak trzymam się tej wersji:p

Mam tysiąc spraw na głowie:p W piatek jadę do Krk zdawać egzamin ( poprawkowy; o ja głupia! ). Jestem w trakcie szukania zaproszeń na ślub i układania menu i jeszcze zajmuje się przygotowaniem remontu, bo trzeba zaaranżować pokój dla małej istotki :) uf...

Witam noweee osoby i zachęcam do udzielania się na forum :) Wszystkim wysyłam pozytwyne fluidy i przepraszam, że nie odpisuje każdej z osobna, ale czasu brak! :*

powodzenia na egzaminie i koniecznie pochwal się kiecką :-)

dzewelajna ja tez mam tyłozgięcie, ale lekarz nic na to nie powiedział, macica przyjmuje odpowiednią pozę w ciąży.
Ja dziś byłam na usg i zobaczyłam ślicznie bijące serduszko, aż łezka się zakręciła. Dzidzia ma 1 cm a jeszcze 2 tyg nie było nic widać :)

gratuluję bijącego serducha !!!:tak::tak::tak:

no a ja dzisia byłam ostatni dzien w pracy. Wszystkei obowiązki przekazałam i mam przykazenie leżeć do góry brzuchem. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze bo nie ma nic gorszego niż wracać po poronieniu do pracy.

Spać mi się chce strasznie, aż mnei oczy szczypią :nerd:

Momolinka skoro musisz czekać to czekaj na leżąco. Jest jeszcze nadzieja. Mocno prytulam!

Cytryna współczuję i mam nadzieję, że szybko ci przejdzie. Kuruj się kochana. Syrop z cebuli, czosnek i cytrynka.

Citrus - ja się faszerowałam duuuuuużą ilością czosnku i cytryny. Żadnych lekarstw nie bierz na własną rękę tylko lepiej nawet chociaż zadzwonić do gina i konsultować. Nawet lekarz rodzinny wie co można przepisywać cieżarnej. Z tego co pamietam to w ciązy na pewno nie wolno Ibupromu i panadolu.

Mamolinka - może lepiej pojechać do szpitala? akurat może uda się wyprosić USG jesli powiesz ze strasznie boli cię brzuch.

Lorelain, ginekolog powiedział mi ostatnio, że można paracetamol w ciąży (na ulotce też tak napisali). Łykam też witaminę C (ostatnio zalecił) i do nosa psikam Acatar, bo na pudełku napisane, że mogą go stosować kobiety w ciąży. W. kupował mi wszystkie leki, pytając uprzednio farmaceuty, nic więc nie robię bez konsultacji. Do lekarza pójdę jutro, jeśli wciąż będę się czuć jak z tyłka :-D

reklama

ciekawe co ja bede robila w domu na tym chorobowym, to dopiero bedą się dłużyły dni do kolejnej wizyty :dry:

Ostatnia edycja:
Do góry