reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

perelka86 Moje wpisy tez czasami sa ignorowane.
Wczesniej udzielałam sie na forum gdzie jakos kazdy byl skomentowany.Tu jest troche inaczej. Kazde forum ma swoje prawa:-)Coz ,po częsci pewnie i moja wina bo nie jestem tu w stanie przebywac pare godzin dziennie.I prawda jest taka ze i ja nie komentuje wszystkich wpisow,bo nie jestem w stanie.Ale zapewne nikt celowo nie jest idnorowany.

dzewelajna ja tez za kółkiem ostatnio to niebezpieczenstwo stwarzam. Nawet drzemka na czerwonym swietle wydaje mi sie mega atrakcyjna. Tak powaznie to straszne,ja potrafie zasnac wszedzie i w kazdych warunkach:szok:

mamolinka90 a jak sie czujesz kochana? plamienie dalej sie utrzymuje??

Citrus widze ze i u Ciebie ani widu brzuszka ciązowego.

Dziewczyny widze ze poruszylyscie wazny temat-waga ciązowa :D

Aśka:)
widze ze rozwazania wagowe sie rozpoczeły:D Ja tez zakladam jak najmniej przytyc,tj w granicach tych 10-12 kg ale zycie pokaze:D

Dziewczyny macie -znacie jakies fajne cwiczenia do wykonywania w ciązy??cos bym mogla poprobowac;D

Skoro juz tu pozałaczałyscie zdjecia brzuszkow to i ja zaprezentuje domek mojego fasola:D

Noelle opisalam post wyzej :) Ale Ty chudzina !

reklama
mamolinka90 ja bym sprobowala wybłagac to usg,mowilas ze znalazlas jakiegos Polskiego lekarza. System systemem ale niech troche serca okaze.Co mu szkodzi usg zrobic.

Tak dzownilam do niego, najwczesniej moze mnie w niedziele przyjac i za badanie ginekologiczne, ewentualnie usg + jakies recepty chce ok 200 e ( 800zl)... I brzuch mnie juz zaczal tak chyba troche bolec, i przed chwila jak robilam siusiu na papierze malutenki skrzep byl :( Moge jechac jedynie do szpitala na pierwsza pomoc, ale tam pewnie tylko bede siedziala z 3 godziny zanim przyjmal, pozniej pewnie krew pobiora i bede siedziala kolejne 2 godziny czekala na wynik, moze zrobiliby usg jak bym wyblagala, w co watpie mama moja dala tylko 10% szansy na to, ze zgodzili by sie zrobic, a jednak juz troche przeszla tutaj wiec ma duze pojecie na temat tutejszej sluzby zdrowia, a na leki napewno nie mam co liczyc...

Czesc Majówkowe mamuski! Witaj minervaa!!
ja dzis mam mega bleee dzien:( nie wiecie moze ile potrzeba zeby sie wchłonela tabletka? zazywam naczczo tabletkę na tarczyce i dzis sie zastanawiałam czy 1,5h wystarczyło zeby sie wchłoneła:baffled: Musze podpytac endo.
Mamolinka mam nadzieje ze to przejdzie. Trzymam kciuki!
Noelle ale płaski brzuszek!! szok! ja taki miałam w pierwszej ciazy. Wtedy to dopiero w 5 mscu cos zaczynało być widac. Ale ja nie przytyłam za duzo. A jak małego wyjęli to się smiali ze sama skóre mi na brzuchu zszywają. W zasadzie to 3msc po ciazy byłam na minusie w stosunku do przed ciazy. Ale teraz to brzuszek mi juz widac, ale głownie jak cos zjem.
Hula hop jest super- długo cwiczylam, ale przed ciaza.
I znowu mi :baffled: tak cały dzień....:(

mamolinka90 :/ Tule mocno kochana. Nie wiem co tu wymyslic zeby ci pomoc. Eh...Co za chory kraj:no:

gonia09 mi na szczescie mdłosci i wymioty minely. Teraz mam w druga strone-jem za cały ten czas mdlosci:/ W takim tempie pałaszowania za niedlugo bede dobrych pare kg do przodu!
Wspolczuje ! trzymaj sie !!doczekasz pieknego dnia gdy :baffled: przestanie dokuczac.

Ostatnia edycja:
mamolinka90 :/ Tule mocno kochana. Nie wiem co tu wymyslic zeby ci pomoc. Eh...Co za chory kraj:no:

gonia09 mi na szczescie mdłosci i wymioty minely. Teraz mam w druga strone-jem za cały ten czas mdlosci:/ W takim tempie pałaszowania za niedlugo bede dobrych pare kg do przodu!

Dziekuje Kochana, bardzo dziekuje :) Ja sama sobie nie potrafie pomoc , jestem tak cholernie bezradna. Czekam na eMa zaraz powinien byc z pracy i zobacze co on powie... Ale ja chyba wole uniknac dodatkowego stresu samym, faktem ze o USG bede musiala sie pewnie klocic... Wiec odczekam teraz i moze od nastepnego cyklu zaczniemy znowu staranka i przy dobrych przytulankach zalapie sie na lipiec albo sierpien :)

Momolinka 800 zł to strasznie dużo!
Może spróbuj jednak do szpitala... Nie wszystko jeszcze stracone!

Noelle, ale ty chudzinka jesteś. Zazdroszczę!

Gonia z tego co wiem tabletka potrzebuje ok 40 min, ale pewnie to bardzo duże uogólnienie, bo i tabsy są różne...

Momolinka 800 zł to strasznie dużo!
Może spróbuj jednak do szpitala... Nie wszystko jeszcze stracone!

Noelle, ale ty chudzinka jesteś. Zazdroszczę!

Gonia z tego co wiem tabletka potrzebuje ok 40 min, ale pewnie to bardzo duże uogólnienie, bo i tabsy są różne...

Tak w mowi sie, ze w Holandii jak sie jest ubezpieczonym to wszystko za darmo, a tu lekarz radak na ludzkiej tragedii nawet chce sie wzbogacic :( Czekam na eMa i zadzwonie jeszcze do mamy co robic...

reklama
Do góry