reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Witajcie! Callie witaj jako "nowa" majówka :-D
Podczytuję Was, ale jakoś sił brak na odpisywanie na bieżąco :-p Posprzątałam dzisiaj łazienkę i kuchnię oraz poodkurzałam. Plan był na zrobienie obiadu, ale kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa, więc zaległam na kanapę i odpoczywam. A na obiad będzie pizza, którą zamówimy jak A. wróci z pracy. Ale się A. ucieszył.... czyżby nie lubił mojej kuchni :eek: hehehehe :-D

Przyszła dzisiaj komoda dla synka!!!! :-D:-D:-D:-D Ale się cieszę! A. będzie miał dzisiaj zajęcie na wieczór żeby ją skręcić, choć już zapowiedział że mecz jest, ale jakoś to pogodzimy :tak: Pan kurier był bardzo miły, bo wniósł kartony do domu, choć uprzedził, że nie ma za to płacone ale zlitował się nad ciężarną :-p Od jutra zaczynam pranie ubranek i ich prasowanie i układanie do komody :rofl2:

Co do mam, teściowych i w ogóle rodziców - nie mogę narzekać w tym temacie. Moja mama nieba by nam uchyliła a "teściowa" zaproponowała nam przeprowadzkę do ich domu (mielibyśmy osobne piętro dla siebie) po porodzie, ale odmówiliśmy. Wolimy najpierw przyzwyczaić się do dziecka i w pierwszych dniach nie chcemy pomocy 24h na dobę. Ale jak będzie - okaże się "w praniu" :sorry:

Nia - Octenisept jest suuuuper ;-) Jak Twoi rodzice mogą Ci kupić i przywieźć to na pewno się nie zmarnuje! Można go w ogóle używać jako dezynfekcja do ran (również na błony śluzowe) - ja od dawna go używam do odkażania różnych rzeczy np. "psikacz" Tantum Verde (aby zabijać zarazki przed użyciem) albo na rany u mojego psa gdy pies ją pogryzł albo ropień jej się zrobił bo wpadła z impetem w róże :szok: Moja koleżanka zawsze ma go w torebce (ale ona ma świra na punkcie wirusów i bakterii) i używa w publicznych toaletach, spryskuje klamki itd.

Sembo - czy Ty jeszcze pracujesz??:szok:

reklama
Ja jak codzien musialam sobie drzemke strzelic jak male dziecko:eek:

Mieszkanie mam w rozsypce, bo po tym tapetowaniu trzeba kawalki scian pomalowac jeszcze, w duzym pokoju czesci wozka i kupa ubranek, ktore mam zamiar prac po swietach. Wiec moj syndrom wicia gniazda troche opadl, bo musze dojsc do ladu z tymi wszystkimi rzeczami.

A druga sprawa - jakos mi energii brak ostatnio...

PolaTola myślę że to bardzo dobry pomysł samemu się przyzwyczaić do dziecka a nie od razu zapraszać babcie i dziadków. Oni chcą dobrze ale musicie się sami nauczyć wielu rzeczy a przede wszystkim stać się bardzo wybiórczy jeśli chodzi o masę porad, które wszyscy chcą dawać!! ja tylko czekam porodu żeby stać się samowystarczalną!!!!

a jeśli chodzi o octenisept to mi szkoda kasy bo jest dość drogi. pani w aptece poleciła mi zamiennik, podobno to samo a 1/4 ceny albo jeszcze mniej!i też stosuję do wszystkiego!! Tribactic. Ja mam buteleczkę 100ml i jest bardzo wydajny a octenisept kupicie duży i co z tym potem??

kartagina - Octenisept najmniejszy ma 50 ml :tak: Ale masz rację, jest drogi... Tyle, że nie szczypie, można nim bez problemu polać świeżą ranę, a nawet stosować na błony śluzowe. Ja przecierałam nim ranę po cc (w szpitalu też tak robili) i ładnie się zagoiła :happy: Krocze po sn też na pewno można tym przecierać.
Ja mam ten komfort, że Mama przyniosła mi ze szpitala, nie całą butlę, ale do pępka na pewno wystarczy :tak:

heh laski bez paniki;) ja mam dwie prace jedną na etat a druga na tzw 0-etat czyli kiedy mam ochotę to pracuje i za tyle ile wypracuje to mi płacą. Teraz mam już ostatni tydzień urlopu w NL przed macierzyńskim więc ostatnia szansa na dorobienie paru groszy no to jeszcze chodzę na te 4 godzinki dziennie ;) bo jak bede na miecierzyński to już nie mogę pracować nic...

Ej, jak to się stało, że Noelle wylądowała w szpitalu?! :szok: Ktoś wie coś więcej, czy tylko tyle, co na FB napisała?

Zapominajka a jak miło :-D

Dzięki za przywitanie mamuśki :-)
ja się lenie jak zalecił lekarz i jakoś zbytnio mi to nie przeszkadza :-D trochę tylko zahaczyłam o łazienkę bo już taaaki był syf, że patrzeć nie szło. Czekam za tabletkami bo jestem sama ciekawa ile mnie ta "przyjemność" wyniesie :rofl2:
Mała ruchliwa dziś od rana była wyjątkowo, z tym że kopie mnie prosto w pęcherz co boooli mnie strasznie :eek:

rozmawiałyśmy rano z Noelle że obudził nas bol jak na miesiączke i skurcze...więc pewnie wybrała się do szpitala.
cholipka, ja wziełam nospe , magnez , ciepłą kąpiel i mi przeszły na kilka godzin a od godziny znowu wróciły :-(

reklama
już napisała. A ja żadnego smsa nie dostałam :-(
Az mi głupio.
No nic kciuki trzymam!

Mój syn się obraził o sprzątanie zabawek i mi wygraża. Mam ochotę czasem go związać, zakneblować i zamknąć :wściekła/y:

Do góry