reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Ja paluchów sobie już do środka nie ładuję, żeby się na zapas nie stresować, po cholerę Noelle grzebiesz, hę? :-D

U mnie dzisiaj miała być kwaśnica góralska (miałam zrobić na dziś i na jutro), ale że mi zostało mnóstwo wczorajszej wołowiny z knedli (Boże, knedle, pierogi i kluski wszelkiego rodzaju plasują się u nas na domowej liście pokarmów jedzonych raz do roku, bo to jest bleeeee, więc nie wiem, po kiego ciula zrobiłam), to zrobię tortille pszenne i będą takie jakieś rollsy zwijane z wołowiną i warzywami :sorry2:

PS. Jeśli knedle, to zdecydowanie TYLKO ze śliwkami. Te mięsne to jakieś średnie były, chociaż pewnie gdybym dodała do ciasta dużo ziół, byłoby bardziej zjadliwe... :dry:

reklama
dzień dobry ...jak pięknie dziś słonko świeci :-) jeszcze zimno jest, ale to słonko od razu lepiej nastraja:tak:

ja miałam weekend na wariackich papierach
córcię musiałam oddać do Dziadków i znowu jestem sama :-(
a dziś rano zaliczyłam USG + laboratorium
a teraz leżę i nadrabiam wątki majowe :cool2:

cześć mamuśki!!
cała zasmarkana, kichająca, wczoraj gardło mnie strasznie bolało ale septolete pomogło, mam nadzieję że tak się utrzyma... dzieci ciągle kaszlą. fiołkowa moja córa 2 dni temu miała temp ponad 40stopni!!

mama znów przyjechała na 4 godzinki, coraz mniej mi się to podoba bo zaczyna wyrzucać rzeczy, które uważa że mi są zbędne!! czyli kolejna akcja była!

muszę ponadrabiać wątki z ostatnich 24godzin:-)

eee dziewczyny...ja to cale zycie zawodowe "komus grzebie"...
A ze jak staralismy sie o dzieciatko to mierzylam tempe ,badalam szyjke itd to wiecie...sie obylam z tym rejonem...

A przypomnialo mi sie jak moja kolezanka z pracy,sama sie badala w trakcie porodu(nooo..probowala..hehe..) bo nie wierzyla nikomu,ze jeszcze pełnego rozwarcia nie ma...przec chciala i juz...:-D

Kartagina, gdyby moja matka zrobiła taką akcję, to bym powiedziała, żeby wyrzuciła, ale samą siebie za drzwi... :dry:
Poważnie jest AŻ TAK?

Ja tez sie przymierzam dzisiaj do noznych paznokci.Ratalnie bo obcielam i pilowalam wczoraj :sorry2: A na dzisiaj mi lakier zostal.Codziennie biore kapiel,taka przynajmniej 15-minutowa.Musze tylko sie wybrac po jakies pieknie pachnace sole kapielowe bo mnie mdli od dotychczasowego plynu :hmm: I popieram Sembo-Alg chociaz peeling jakis,duzo piany,odzywka na wlosy i maska na twarz.Jak nie pomoze chociaz troche to moze rzeczywiscie warto pogadac z lekarzem.Ja Cie bardzo dobrze rozumiem bo sama mam dokladnie te same obiawy:skurczybyki(niektore tak silne,ze nabieram przekonania ze ten porod rozkreci sie znaaacznie szybciej :dry:),bole,skraca sie szyjka i mieknie,Malizna juz sie lepkiem w kanal rodny wstawia(to dodatkowo ta szyjke przykraca).Do tego jeszem niedolezna,rozdrazniona,zmeczona i coraz bardziej mi sie znowu mdlosci rozkrecaja.Wczoraj pawia jeszcze tuz przed snem na wolnosc wypuscilam...Nie jest lekko-ale co to dla nas!Juz niedlugo!Damy rade :tak:Trzymaj sie!

Citrus dziekujemy za motywacje do dzialania.Mysle,ze przedstawilas stan ducha wikszosci z nas :-D

Chcialam pospac zeby mi mdlosci przeszly...Nie przeszly,za to zle spalam i kark z lewej strony mnie nap... :-D Czuje sie jak stara,rozjechana zaba...

Przyszla super-niania (w sensie elektroniczna).Wyrwalam za bezcen na aukcji a przyszla pieknie w pudelku,z gwarancja jeszcze(nie napisali tego na aukcji) i nie ma sladow uzywania doslownie!No to sie tylko ciszyc...

Kartagina dlatego moja mama ma stanowczy zakaz zblizania sie do naszych szaf!Zwlaszcza,ze sama zbiera wszystko "bo sie jeszcze przyda".Systm jest taki:ona zbiera,pozniej nam daje bo moze nam sie przyda,my "zobaczymy" a pozniej wywalamy do odpowiedniego konteneru.Moze wytlumacz mamie,ze hormony szaleja i lepiej zeby nie narazala sie na gniew ciezarowy?

Noelle to musi byc smieszne uczucie!Ze "sama wiem lepiej",mam na mysli.Za to Ty super-dobrze z tematem obyta:tak:

Ostatnia edycja:
ALG to mi brzmi jak hormonalna depresja przedporodowa :> Nie jest tak częsta jak poporodowa ale zdarza się wielu kobietom więc nie jesteś sama! Powinnaś wspomnieć o tym lekarzowi, może doradzi ci jakieś ćwiczenia albo rodzaj akcji stymulujący przysadkę do produkowania endorfin ;) Ja bym osobiście nażarła się truskawek i czekolady a potem zrobiła sobie dzień SPA zakończony zakupami ;) No ale jak to nie podziała to skontaktuj się z kimś, na pewno pomogą ;)

ja już po badaniu krwi, spaer do przychodni prawie zwalił mnie z nóg. Nie zrobie dziś chyba wiele więcej już, bateria już na ostatniej kresce normalnie :DD
Co u was na obiadek?
Ja chyba zrobie empaadas ;)

Właśnie tak samo myślałama i mówiłam mojej dr. Powiedziała że to znak, że hormony zaczynają pracować i przygotowywać się do porodu dlatego mam wytrzymac jeszcze do 12.04 ;-) Poza tym pogoda i brak słońca też mi w tym stanie nie pomaga ale może już za chwileczkę i momencik...
Właśnie narzarłam się (bo innaczej tego określić nie można) lodów Malaga Grycan. ALE ONE SĄ DOBRE :-D
I słońce za oknem się pokazało... ide robić zupe... kapuśniak chyba... ale nim dojde do kuchni to mogę zmienić zdanie :-D

reklama
kartagina wspolczuje takich "akcji".

Wy tu wszystkie o wypaśnych obiadach,a mi sie tylka do kuchni zawlec nie chce nawet...

ALG jak slonce zaswieci ,wiosna przyjdzie wraz z 38 tygodniem to i humor powroci!! Ja po sobie widze,ze jak ladnie sie zrobi na dworze to zuelnie inaczej funkcjonuje i mysle....a tak...nawet mi sie myslec nie chce...
Kapusniak tez bym zjadla!

Wychodzi na to ze zjadlabym wszystko o czym piszecie....

Ostatnia edycja:
Do góry