reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

no jak u was Kartagina były przeciwwskazania do szczepień to czekałaś :)
kurcze czytam wątki typu czy po cc można sn, i piszą że kobieta musi podpisać zgodę na poród sn, ale że PTG zaleca drugą cc ale że decyzja należy do położnika, a dalej piszą że poród sn jest niebezpieczny zwłaszcza jeśli trzeba podać oxy.... muszę pogadać z moją gin, wizyta w pt następny, bo ja teoretycznie nie mam czekać na akcję tylko jak do 40 tc sama nie urodzę to wywołują ze względu na cukrzycę, a tak od 38-39 tc powinnam na patologi pod obserwacją leżeć (tak było za pierwszym razem) a jak wywołują to oxy a to może powodować pęknięcie w miejscu blizny.....więc może moje szanse na cc rosną??

reklama
He he he moja wyprawka w lesie zaczelam i poszlam do rodzicow na kawke i nic nie kupilam wkoncu.kurcze jakos glowy nie mam do niej a to juz najwyzsza pora.
Jesli chodzi o szczepienia to ja bede szczepic ale na nfz te obowiazkowe i nic wiecej,nie mam kasy pp prostu zeby na dodatkowe szczepienia wydawac bo to troche kosztuje a z Dominikiem nie mialam to i teraz nie bedzie.

No proszę proszę miłe panie ;))) a która z nas nie lubi wydawać kasy hehe... Ja uwielbiam i coś mnie strzela jak pójdę na zakupy i nic sobie nie kupię.. A jak mam mniej gotówki i wiem że muszę oszczedniej to wtedy widzę najwięcej rzeczy do kupienia wtedy to mi się wszystko podoba hehe tez tak macie? xD moja mała nienarodzona jeszcze, ma 2 szafki (po 5 szuflad) czyli 10 szufladek zapełnione ciuszkami. Będę ja przebierać po kilkanascie razy dziennie hehe.

Chmurka - ja na Twoim miejscu zdecydowała bym się na cc. Jesteś niecałe 2 lata po porodzie, a to mało patrząc na statystyki z innych forum by po takim czasie rodzic sn.. i faktycznie może być tak że pęknie Ci w miejcu blizny ;(

chmurka84 wprawdzie ja rodziłam wcześniej, ale moja ginka to nawet mnie zachęca do sn.
Jednak wiadomo, że im mniej czasu minęło od cc, tym niebezpieczniej. Na pewno musisz to dokładnie przemyśleć i przedyskutować.

a dziewczyny czy nie jest tak ,że jak ktoś wcześniej miał CC to już jest to wskazanie do drugiego ? pytam bo nie wiem. a kto pyta nie błądzi :-p

no jak u was Kartagina były przeciwwskazania do szczepień to czekałaś :)
kurcze czytam wątki typu czy po cc można sn, i piszą że kobieta musi podpisać zgodę na poród sn, ale że PTG zaleca drugą cc ale że decyzja należy do położnika, a dalej piszą że poród sn jest niebezpieczny zwłaszcza jeśli trzeba podać oxy.... muszę pogadać z moją gin, wizyta w pt następny, bo ja teoretycznie nie mam czekać na akcję tylko jak do 40 tc sama nie urodzę to wywołują ze względu na cukrzycę, a tak od 38-39 tc powinnam na patologi pod obserwacją leżeć (tak było za pierwszym razem) a jak wywołują to oxy a to może powodować pęknięcie w miejscu blizny.....więc może moje szanse na cc rosną??

ja 3,5 roku po cc i tez bede cc miala :) musisz porozmawiac z lekarzem zeby zrobili cc jesli oczywiscie tak chcesz rodzic

Framama jeśli te wskazania były wywołane stanem matki tzn np wadą wzroku lub inna przyczyna to owszem ale jeśli to było to np złe ułożenie dziecka to jak najbardziej można rodzić sn

a ja miałam pierwszą sn, potem po 3 latach cc i teraz w lipcu też minie 3 lata A mimo że były komplikacje lekarz mówi że nie ma przeciwwskazań na sn.

reklama
no właśnie moja lekarka nie jest ze szpitala w którym będę rodzić, a lekarz do którego chodziłam robić usg i sądziłam że się domyśla że chce się na cc umówić, zwłaszcza że dopytywałam jak on to widzi w mojej sytuacji na ostatniej wizycie powiedział że nie jest lekarzem prowadzącym i już trochę za późno na zmianę lekarza a do tego ma tyle pacjentek i innych zobowiązań że nie bardzo może mi pomóc :-(i że on jest za cc ale są lekarza w szpitalu co wolą sn i mam szanse na sn... a wpisać w kartę zaleceń na cc nie chce/nie może bo lekarze tego nie lubią a on nie jest prowadzącym...
miałam nadzieję że uniknę leżenia na patologi bo nie mam co z dzieckiem zrobić a po ostatnim wyszło że nic nie wiem, że dostane skierowanie do szpitala ale to czy i kiedy mnie przyjma nie wiadomo, a jak ciąże rozwiążą tym bardziej...

Do góry