reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Eklerka ja to sama nie wiem bo u mnie nawet gin wpisuje w karte ciazy do przoduw tamtym tygodniu bylam i generalnie mialam 32 tydzien i 2 dni a on wpisuje juz 33;-)ale czyz to nie lepiej brzmi jak sie jest w 34 a mowimy 35 tydzien:-D

Siemanko

Słoneczko za oknem, chociaż to!

Mi się dziś śniło, że pojechaliśy z M. na porodówkę, a oni mnie nie chcą przyjąć bo nie mam: i tu wymieniają rzeczy w które się jeszcze nie zaopatrzyłam. Opowiedziałam sen M. i stwierdził, że musimy jak najszybciej jechać i dokupić:)

Natalia_bis ja bym chciała uniknąć szpitala na weekend majowy, bo boje się, że będą mnie dłużej trzymać przez dni świąteczne, o opiekę się nie martwię bo i tak mam prywatną położną. Masz rację nasze zdanie jest tutaj mało brane pod uwagę, śmiem twierdzić, że w ogóle. :tak:

Framama znam ten ból, musimy przepisać garaż na męża od babci i tak cały czas nam szkoda kasy na notariusza, kurde masakryczne kwoty się płaci. 2 lata temu też przepisywaliśmy połowe mieszkania na męża to nas skasowali, a pół roku wcześniej ja kupowałam na siebie, więc wcześniej też.

Wiikki
masz rację odpoczywaj, współczuję zapuchnietego i obolałego dziąsła.

Noirel
wiem, ze dużo jest takich mieszkań jeszcze w Polsce, bo mam znajomych co tak mieszkają. Najważniejsze, że sobie radzicie, wiadomo są momenty przejściowe kiedy wszystko jest wywrócone do góry nogami, ale takie silne kobietki jak majówki ze wszystkim dadzą radę.

Zapominajka
to co ten mąż wymyślił na obiad?
Już widzę, że odpisałaś, ale za to bardzo dobry ten obiadek. Zjadłabym taki, mój M. natomiast wymyślił sobie kurczaka pieczonego w całości, szybkie i banalne, ale zjadłabym własnie jakaś rybkę.

Kartagina trzymam kciuki, aby jednak u syna to był katar i nic więcej. Ja się boję tych szepionek i powikłań, na pewno każdą będę przeżywała u Witkora!

Mam problemy z dziąsłem, ciągle mi ropieje, dentysta za wiele pomóc nie może. antybiotyku nie chce przepisać

Wiikki koniecznie kup sobie rumianek w zielarskim sklepie i parz cały dzbanek codziennie (możesz posłodzić miodem). Cudownie działa na dziąsła bo pięknie łagodzi stany zapalne. Ja pije codziennie bo przed ciąża usunęłam 3 ósemki i mam wielkie dziurska, które łatwo podrażnić i zaraz mi w badaniach stan zapalny wychodzi jak przestaje pić ;p np. jak mi się skończy hehe. A no i jak już zaparzysz ten rumianek to jeszcze można sobie okład na oczy zrobić z tych ciepłych torebeczek aby pięknie wyglądać ;)

nieee nooo dziewczyny znowu sypie ten cholerny snieg!!!!:angry:

kartagina nie daj sie zarazkom!
citrus a ty co??coz to za smutki?
wikki odpoczywaj:) nalezy sie

izolatka nie jest taka zła bo w izolatce mam laptopa i internet!!!:-)

noirel ja też jak patrzę jakie moje dzieci zaniedbane to mi się serce kraja!! skóra sucha, spacerów mało, rozrywek jeszcze mniej, uścisków brak i jeszcze mama się zamknęła w pokoju... ale to chyba lepsze od szpitala! mam tu czosnek, cebulę, miód i BĘDĘ SIĘ BRONIĆ do ostatniej kropli krwi!!!:-D M zadzwonił że drka nie dała antybiotyku- wirusówka jak przy starszej!

jeszcze 2 tyg i nie wytrzymam, no, wstanę!!!
babeczki tygodnie liczymy skończone!!! zawsze!!! ja mam trzydzieści dwa ale jestem w trzydziestym trzecim! do porodu jednak liczy się 32!!

Cytrynko kochana a cóż ci tak smutno i źle??

Ostatnia edycja:
Famale rumianek pije codziennie i dodatkowo płuczę szałwią ale chyba potrzeba czegoś mocniejszego bo zioła już nie daja rady no ale z mocniejszym muszę poczekać do maja, bo teraz nic nie wolno.

Ja sobie poleżałam tyłkiem do góry ( ćwiczenia na obrót dziecka jeszcze wierze że fiknie ) i biorę się za prasowanie. Obiadek wczorajszy jest więc dziś przy garach nie muszę stać :)

reklama
A, bo sobie przejrzałam moje ciuchy i się załamałam. W połowę nie wejdę przez dobre dwa miesiące po porodzie, a połowa się nie nadaje do chodzenia, bo przestała mi się podobać. Kuźwa :dry: :-(

Do góry