reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Cholender, ale mnie mięśnie dupne bolą!!!! Nie mogę siedzieć !! I nie znam przyczyny, żeby tego było mało -,-.
Poprałam ciuszki i biorę się za odświeżenie dywanu przed świętami. Szczota na kiju i jazda bez trzymanki :)
Zmykam szybko, bo za pół minuty już mi się nie będzie chciało :)
Wrócę (mam nadzieję) za jakieś 3 godziny :laugh2:

EDIT: ja z OM mam termin na 15.05, a z USG 14.05 więc wszystko mi jedno w zasadzie :-)

reklama
no ja właśnie mam z OM 20 maja a z USG 9-14 maja,więc już sama nie wiem.tak mi na połówkowym wyszło,zobaczymy co teraz powie na USG.nie pamiętam żeby w pierwszej ciąży były jakieś dwa terminy

a chcesz sn czy cc? jesli sn to i tak nic planowac nie trzeba, dziecko samo zaplanuje :)
ja w karcie ciazy mam tylko wpisany termin porodu wedlug OM
wedlug USG moja corcia tez jest wieksza o - w zaleznosci co mierza- mniej wiecej tydzien, mimo wszystko cc planuja mi wedlug OM

Mdła, nie sadze, to taki cyganski typ:D.. Zreszta, pna nie ma pojecia granic, innych krajow, miejsc..obywatelka swiata:D..Chodzi na prywatny angielski aktualnie i jest zachwycona.
Kitka, dobrze, ze ma prace chlop:-)..
Kiedy ja sie wezme za pokoj dla dzieci..niech mi ktos przyjedzie i to zrobi..
A tu mowia ze tylko term usg jest wazny..

Ostatnia edycja:
Kajuchna no pewnie, że dobrze:-) z całą resztą sobie jakoś poradzimy. Już dość kryzysów! Dawaj adres i jutro jestem:-D uuuuwielbiam urządzać, przestawiać, kombinować :-) pod tym względem mój J. ma ze mną ciężki chleb czasami:-D

KITKA, przybywaj:D.. Ale u mnie nie tylko poprzestawiac trzeba. Do sklepu isc najpierw trzeba:D..
Moze w ten weekend wreszcie poleziemy.. Mi wiecznie czasu szkoda..

Zapominajka, a czego Ci trzeba? Chcesz kupić coś z nowości, czy wolisz wypożyczyć? Mogę doradzić, ale to istotna informacja.

ja wlasnie czytam na temat polsko-niemieckich kantaktow jezykowych na terenie gornego slaska, ale to akurat nie wiem czy az tak interesujace bo to do egzaminu na 5 kwietnia :) tzn. interesujace jest ale juz mam dosyc czytania na ten temat :)przy okazji ucze sie slaskiego :)

eeeeee;
a masz coś innego ? :-D To za skomplikowane na moim etapie odmóżdżenia.

Bry :-)

Mój kot zwariował:szok: obgryzł mi bazie i pilnuje resztki gałązki jak pies:szok::-D trzyma na niej łapki i warczy jak chce mu ja zabrac:szok:

:-D Dobre!

dziewczyny a powiedzcie co bierzecie bardziej pod uwagę ,termin OM czy termin z USG ???

Z OM, choć maluchy z ciąż lezących są większe podobno - może stąd u ciebie taka rozbieżność.

Zapo ja nie pomoge w tej chwili z ksiazkami bo moj maz chce obejrzec Hobbita wiec kazalam mu najpierw przeczytac.Zakupilam i,oczywiscie,sama najpierw sie ponownie zabralam.A jak skonczylam...to udalo mi sie kupic Wladce Pierscionkow w ukochanym tlumaczeniu Skibniewskiej ;-) Takze mnie ponioslo.A "nowe" ksiazki czekaja na polkach...Ale ja tak mam-raz na jakis czas Tolkiena i "Mistrza i Malgorzate"

Hobbit to zdecydowanie NAJGORSZY film jaki w ostatnim czasie widziałam.

no ja właśnie mam z OM 20 maja a z USG 9-14 maja,więc już sama nie wiem.tak mi na połówkowym wyszło,zobaczymy co teraz powie na USG.nie pamiętam żeby w pierwszej ciąży były jakieś dwa terminy

U mnie i z Iggym i teraz są 2 różne. W zależności jakie pomiary biorą pod uwagę. Czy brzuszek, czy główkę, czy kość udową. Ja bym się tym aż tak nie kierowała.

Zapominajka, a czego Ci trzeba? Chcesz kupić coś z nowości, czy wolisz wypożyczyć? Mogę doradzić, ale to istotna informacja.

Jedno i drugie.

reklama
no tak leżące mamy leżą i hodują te ziarenka! Moja mała przez to 1,5 tyg do przodu!!:-)
dajcie spokój z tym zastanawianiem się nad terminem!! w szpitalu jak byłam to jedna laska nie miała w karcie żadnego terminu, lekarz wtedy jej powiedział że jedyne co się liczy to termin z miesiączki. może być 2tyg przed i 2 tyg po ale to i tak termin!! ja jak już będę miesiąc przed to uznam że donosiłam!!! i git:-)
cieszcie się że nie jesteśmy słonicami!! one 20 miesięcy w ciąży chodzą!!

Do góry