reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Witam sie i ja,
za oknem oczywiscie snieg,poprostu szkoda gadac.Niech juz sie konczy bo guziki w plaszczu mi juz trzeszcza:baffled:Raczej dlugo nie pociagna:dry:

Wikki ja problemy z kregoslupem mialam jeszcze przed ciaza,teraz tez juz dal o sobie znac-mi pomaga wszystko co cieple.Oklady,kapiel,czy plastry przeciwbolowo-rozgrzewajace z apapu.I jakos ciągne....

Znowu tyle naskrobalyscie...Ja normalnie nie wyrabiam z czytaniem

reklama
dzięki Noelle, myślałam, że nie można takich ciepłych okładów ale dziś na pewno sobie zrobię, te plastry też muszę zakupić, bo już nie wyrabiam :/

Wikki- Mi mowiono,ze w I trymestrze nie mozna cieplych kapieli i okladow.
A na ten kregoslup czy rwe kulszowa to mi nawet ginekolog moj mowil zeby oklady robic,w zaleznosci od tego jakie pomagaja -cieple albo zimne.
Tak wiec nie cierp!!A dzialaj!:-D

hej dziewczyny,

u nas też paskudnie, ale mnie chociaż głowa nie boli, tak że moze coś dzisiaj zrobię konstruktywnego:tak:

do mnie te najmniejsze ciuszki mają dojechać na święta, razem z becikiem i karuzelką... kurde nie wiem czy ja jakiś luzak jestem czy jak? w tej chwili z ciuchów najmniejszych czyli do rozmiaru 62 to mam 6 bodziaków, 3 pary rękawiczek, kilka pajacyków i czapeczek i 2 rampery.... wczoraj odnalazłam szlafrok, koszule, chyba musze jedna dokupić.... i pieluchy tetrowe, jutro wieczorem wrzuce do prania, to w czwartek wyprasuję i spakuję... najlepsze, ze ja nie wiem, gdzie my będziemy po wyjsciu ze szpitala, ale raczej u moich rodziców...
niestety kolejną z atrakcji konkubinatu jest brak możliwosci opieki nade mną po porodzie, którą męzowie mają (2 tygodnie), więc J. moze weźmie parę dni urlopu, dopóki nie wstanę, albo będę musiała prosić o pomoc mamę, no i dodatkowo będzie akurat pewnie moment robienia mebli i kuchni w nowym mieszkaniu, wiec lepiej jak będę w odległosci 10 minut spacerem a nie 30 samochodem... niezły sajgon sie zapowiada, nieprawdaż?

miłego dnia dziewczyny:) i uważać na siebie i maluszki:)

czesc Mamuśki,
Wiikki mnie też dokucza kręgosłup. niestety. i biodro też. :no:

ja się nie znam na dodatkach,zasiłkach itp ,ale uważam ,że każdemu urodzonemu dziecku należy się becikowe bez względu na to ile zarabiają jego rodzice.
i to nie ważne czy moje dochody przekraczają 1900 zł na osobę czy nie.
Zapo jak Igor?ma katar?
bo u nas to jakoś dziwnie niby tylko stan podgorączkowy i tylko katar i to powiedziałabym lekki ,ale ma takie "zamglone "oczy ,że szok!

Witajcie! Ja od wczoraj mam mega katar i ból gardła :no: Czy mogę brać Rutinoscorbin? Na razie ratuję się tantum verde. Pogoda masakryczna a ja muszę do kosmetyczki jechać.... :baffled:

kora - według mnie Twojemu należy się 2 tyg na opiekę nad dzieckiem :confused:

Witajcie! Ja od wczoraj mam mega katar i ból gardła :no: Czy mogę brać Rutinoscorbin? Na razie ratuję się tantum verde. Pogoda masakryczna a ja muszę do kosmetyczki jechać.... :baffled:

Ad.1 mi rutinoscorbinu nie zalecali - sinupret, *spam* i naturalne srodki, tantum verde - raz słyszałam tak, raz nie, ale sama kilka tabletek w najgorszych momentach ssałam, można chyba ten aerozol do gardła... a no i euphorbium w kroplach - internista mi dała, chociaż na ulotce oczywiscie napisane ze skonsultować... i proponuję syrop z cebuli, Zapominajka kiedyś o tym napisała i od tej pory stosuje i pomaga:)

Ad.2 zgadza sie, ale oprócz tego przysługuje opieka nad żoną dwa tygodnie po porodzie, natomaist ten co o nim piszesz to 2 tygodnie ojcowskiego, który można wziąć w ciagu pierwszego roku życia dziecka... przynajmniej tak było jak rodziałm Zosię...

mam tylko nadzieję, ze te Matki I kwartału nie narobią tyle, ze przesuną wproadzenie ustawy od 1 stycznia 2014.... nie wiem czy będe korzystać z rocznego, raczej nie, ale myslałam zeby dociagnać gdzieś do końca roku kalendarzowego, wiec się lekko wqwię, jak przez ten raban nam zabiorą ten roczny - na razie poszkodowanych jestok. 80 tys. dzieci, a jak sie tak będa zapierać, to zrobi sie z tego 400 - 500 tys. :(

witaj w klubie, te same objawy od wczoraj wieczorem, ja na katar tylko woda morska i sinupret forte w tabletkach, na gardlo syrop z cebuli, zdrowka

Framama- zdrowka dla malej, oby nic powaznego sie nie rozwinelo i te objawy szybko przeszly

wiikki- wspolczuje bolu, mam nadzieje ze rady dziewczyn pomoga

nanulika- to juz na poczatek wszystko czeka na Matylde :) ja jakos nie znosze szuflad, w moich moge sprzatnac a po pol godziny i tak niczego nie znajduje... :)

reklama
Do góry