reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

ja na pracę nie narzekam, ale tak jak pisałyście - coś jest w tym że po kierunkach technicznych jest łatwiej. A ja bardzo mało babski kierunek skończyłam:p

od rana walczę z przygotowaniami do kolacji, wołowinka zamarynowana, kawka wypita, zaraz wychodzimy na zakupy. Czekają mnie jeszcze serniczki z truskawkami w szklankach
Moje Wypieki | Serniczki truskawkowe w szklankach
skrzydełka z kurczaka, gotowanie koreańskiego ryżu, duszenie wołowinki, misa sałat, jaja faszerowane i bagiety czosnkowe. Mam nadzieję że się wyrobię!
Miłego dnia brzuchate:)

reklama
Dzień dobry;
Może ja jakaś inne jestem, ale wcale nie uważa, że kobieta po rocznym macierzyńskim nie ma czego szukać na rynku pracy. A biorąc pod uwagę zaplecze żłobkowo - przedszkolne ( np. u mnie żłobka nie ma wcale) to się zastanawiam dlaczego tylko rok? Po roku magicznym sposobem maluch będzie samodzielny :confused:

I wcale nie uważam, żeby Polska była jakimś wybitnie biednym krajem, skoro polityków stać na luksusy, opłacaja sobie bardzo różne przywileje z naszych podatków to ja się zastanawiam dlaczego ja mam sobie żałować. Im od tego nie ubędzie... A mi nie przybędzie.
Dla mnie głównym problemem jest złe zarządzanie krajem i "polaczkowata" mentalność obecna po prostu na każdym kroku. Bo lepiej zapłacić pijaczkowi zasiłek, rentę lub inne świadczenie, niż zmusić go do działania.
A z drugiej strony ( przykład mojej sąsiedki - bez urazy mam nadzieję), babcia na leki nie ma i po sąsiadach pożycza, ale na kościół daje i to nie mało. Po tegorocznej kolędzie przyznała, że wsadziła w kopertę ponad 5 tysi.
Zapomogi rodzinne regularnie przepijane, nauczyciele, którym wiecznie się nie chce. Lekarze odwalający fuchy na dyżurach. Każdy jeden krok jest przesycony kombinowaniem. Efekt widzimy i odczuwamy.
Możecie linczować :baffled: Takie moje zdanie.

Zapo ja sie zgadzam z toba w 100%,ci co naprawde potrzebuja nic nie dostaja.ja mialam sytuacje gdy maz byl na zasilku 400 zl dostawal,maly co troche chorowal,oplaty i zycie i nie mielismy skad juz wziasc poszlam do mopsunie dosc ze zalatwiania tydzien bo na kazdy papierek trzeba bylo czekac i jezdzic to dali mi z wielka laska 100zl jednorazowo a pijakom daja miesiecznie duzo wiecej.takie sa realia w naszym kraju.

Sielanka generalnie... Swoją drogą, ci starsi ludzie ładnie mają we łbach chyba nie po kolei, skoro na kościół znajdują, a na lekarstwa im brak. A kościół miliardy ma, nieopodatkowany przecież, więc hulaj dusza! Czy ludzie sobie myślą, że za pieniądze do nieba pójdą?
W Gdańsku, w jednej z nowszych dzielnic, aktualnie największym problemem jest to, JAKI kościół wybudować. Nie - CZY wybudować, ale JAKI. Parku nie ma, placu zabaw dla dzieci nie ma, przedszkola, szkoły i żłobka nie ma, przychodni także, ale najważniejsze, żeby kościół był, za grube miliony zbudowany. Polska logika!

ja mieszkam przy Świątyni Opatrzności Bożej , codziennie widzę ją z okien.
od jakiegoś czasu ruszyła dalsza częśc wykończeniówki i wieciem czym jest pokrywana kopuła ? MIEDZIĄ! najdroższym materiałem!
zamiast budować szpitale, przedszkola, szkoły to potawili taki pałac! jestem w szoku. ile to kasy musi kosztować.

Dlaczego mnie to nie dziwi? Kościół obok mnie też ma miedziane wykończenie głównej wieży, a to osiedlowa świątynia jest... :dry:

A tak nawiasem...

1251157483_by_duduch_600.jpg

Załączniki

• 1251157483_by_duduch_600.jpg
    1251157483_by_duduch_600.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 48
dzień doberek!
czy Was też tak cieszyła ta 3 przed tc? ja normalnie mam ochotę uszami klaskać jak widzę 30tc, jak nienormalna:szok:

reklama
J-ulka mnie tez cieszyla a teraz mnie cieszy 33 tydz:)a jesli chodzi o watek z wizyt ze male kobietki maja lepiej to czy ja wiem.moj gin teraz jak chodze na kazdej wizycie podkresla ze on nie moze uwierzyc ze ja takie wielkie dziecko urodzilam sn wiec nie wiem czy tak faktycznie jest.

Do góry