reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

kurcze,przyszedł facet co ma nam łazienkę robić i już dobrze ponad godzinę tak stoją i gadają:szok: ciekawe ile za robotę sobie policzy:szok:

reklama
Jak tam dzien mija miłe panie ??

Ja dzisiaj mam wolne od wszytkiego, od sprzatania, gotowania, dziecka jednym słowem nic nie robie... :D
Mąż zapodał filety z zapiekanymi ziemniakami i burakami :D
Zgaga mnie męczy od rana i nic nie pomaga rennie, mleko, soda wszytko wypróbowałam.

Sembo - gdzie robisz zakupy dla siebie z rzeczami potrzebnymi do szpitala, chodzi mi o piżamę, majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, czy duże podpaski.. ja nie znam się w ogole. Z góry dziekuje za pomoc

Czesc dziewczyny,ledwo nadrobilam z takim troche przyspieszeniem, bo czas mnie goni a caly weekend znow przelecial nie wiadomo gdzie. Wczoraj bylismy na urodzinach w plenerze (o jaka piekna pogoda, troszke zimno!), dzis caly dzien nadrabialam robote papierkowa i wyszlo na to,ze znow zero czasu dla siebie, a tu paznokcie przydaloby sie pojsc zrobic, jakies zakupy...Mnie fizycznie az tak nie meczy ciaza, ale emocjonalnie-szalenstwo. Ciagle placze albo sie wsciekam. Teraz wiem, czemu w moim pakiecie prowadzenia ciazy w klinice jest darmowa sesja z psychiatra. Tylko czemu tylko jedna???? Moje najmlodsze dziecko ujezdzalo mi dzis kark podczas gdy ja sleczalam nad kompem. Dostalam pare razy w glowe zabawkami roznej masci, a ile dramatow bylo: ze nie chce dac paczka, ze to on bedzie pisal na komputerze, ze mam mu narysowac zyrafe, a potem,ze nie ten kolor kredki wybralam.Wrrr...

Noirel, przykro mi strasznie z powodu psiny. Pare lat temu tez przez to przechodzilam i dlugo plakalam. Czesto mi sie snila. Nigdy juz zadnego psa nie bylam w stanie tak pokochac jak mojej spanielki.

Baki sa straszne, wiem. W dzien w sumie nie jest tak zle,ale w nocy! Kiedys w nocy obudzil mnie taki glosny i zrobilo mi sie glupio,ze to ja. Normalnie zwalilabym na dziecko (w koncu od tego sa :-p), ale akurat jak na zlosc nie przyczlapal do nas:wściekła/y:

A z tym,ze teraz faceci wiecej robot przejmuja, to sie zgadzam.Ja swojego nie zaluje, w koncu ja do pracy chodze, ciaze nosze i banda rozbojnikow tez sie zajmuje. Ale faktem jest,ze czasem awanturuje sie,ze nie spedza ze mna czasu. Jest mi przykro,ze inaczej nie planuje zajec. Za to jak on ma chwile,a ja akurat na BB jestem, to przeklina ta strone:)

George, buahahahahhahahahahaha przez bąka zwalonego na dziecko zakrztusiłam się herbatą... :-D:-D:-D:-D:-D

I, do jasnej cholery, czy wam też jest TAK GORĄCO?! Ja bym najchętniej rozebrała się do naga i usiadła przy otwartym oknie. W. na mnie wrzeszczy, że mam się ubrać, bo się przeziębię, a ja się czuję jak w Ugandzie... :sorry:

Ostatnia edycja:
citrus mi też gorąco! na maxa!!! a własnie wróciliśmy od brata S, mają 8 miesięcznego Leona i tam to dopiero było gorąco!!! w nocy myślałam że skisnę!

ale już w domku więc się witam weekedowo!

a jak już mam się wtopić w bb tłum to ponarzekam, a co!
mnie najbardziej dokucza macica, która jak siedzę uciska mi na żebra a to boli jak cholera i w tym miejscu (góra brzucha pomiędzy cyckami) skóra mnie piecze jakby miała pęknąć za chwilę!

Noirel ja tez bym płakała za perfumami, coś czuje że jak znajdziesz to wszytskie będziemy sie smiały, bo np wsadziłaś je do zamrażarki :) Po ciężarnej można się wszystkiego spodziewać.

Ja często do mojego mówię, dziewczyny to...dziewczyny tamto...a co niech posłucha trochę :)

Mnie dziś odwiedziły koleżanki więc było miło.i sobota zleciała, a jutro rodzice przywiozą rzeczy dla Nadusi i w końcu jakiś koncik dla niej przygotuje.
Mój mąż sie upiera,żeby prać dziecku rzeczy w płynie tym co dla nas, że to jedna wielka ściema te dziecinne. ja mu tłumacze, że te są bezzapachu, antyalergiczne to mówi, że nasze mamy prały w zwykłych proszkach i jakoś żyejmy bez alergii egh już nie umiem mu inaczej wytłumaczyć, on taki minimalista do wszytskiego

reklama
i tak tez zrobie,pierwszą turę przy nim wypiorę w proszku zwykłym a za drugim razem wypiorę w specjalnym lub w płatkach mydlanych jak pójdzie do pracy nawet się nie zorientuje :)

Do góry