reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Kartagina, właśnie! Aniaczek chyba dobrze prawi, ja czytałam, że stymulacja brodawek może mieć wpływ na wcześniejszy poród!!!

Np. tu: "Jeśli masz zagrożoną ciążę, unikaj orgazmów, penetracji a także stymulacji brodawek sutkowych."

Albo tu: "Stymulacja brodawek sutkowych powoduje naturalne uwolnienie oksytocyny, dzięki czemu sama (lub z pomocą partnera) możesz wywołać czy przyspieszyć akcję porodową. Stymulowanie brodawek sutkowych wyzwala czynność skurczową w wyniku uwolnienia naturalnej oksytocyny. Jeśli twoja macica dotąd reagowała silnie na pieszczoty piersi (u niektórych kobiet ich stymulacja może nawet wywołać orgazm), metoda ta ma większe szanse powodzenia."

WIĘC UWAGA!!!!!!!!!!!!!!

Ech, mnie tylko ratuje mizianie po plecach... :-D

reklama
oj dziewczyny ja wiem to wszystsko, w końcu drugi raz mam zagrożoną ciążę! zdarzyło się dziś i tyle! nie mam zamiaru tego przeżywać bo nic mi nie jest...;-)chodzące majówki uprawiają seks i jakoś nie wydziela to tyle oksytocyny żeby urodzić. w naszej sytuacji zwyczajnie ogranicza się wszystko co może zaszkodzić. niech myślą te co mają leżeć i się oszczędzać i biegają. ja mam głowę na karku- za dużo przeszłam!

Aniaczek a brałas zelazo w tabletkach? ja mam hemoglobine 11,2 czyli tez ponizej normy lekarz kazał brac zelazo a mozna łaczyc z magnezem? bo o to nie zapytałam ;/ a jakie soki z buraczków kupujesz? ja mam zamiar jutro sie zaopatrzyc w cos co podnosi hemoglobine. A słyszałam tez ze zelazo powoduje straszne zaparcia;/

hej dziewczyny,

Pogoda beznadziejna to dzień idealny na narzekanie :)
Noirel strasznie Ci współczuje. My rok temu musieliśmy uspić pieska, miał nowotwór i strasznie się męczył, nie było już ratunku. Moja mam potrafi do dziś po nim płakać :(

Ja dziś też jakaś taka nie do życia. Strasznie mnie brzuch ciągnie, boli. Wydaje mi się, że się rozciąga i ten ból więcej o niczym innym nie świadczy ale boli niemiłosiernie.
Moja mała też wiecznie na pęcherz mój uderza, to jej ulubiona zabawa ( moja już troche mniej ).
Zapominajko mam nadzieje, że czujesz się już lepiej?

jeśli cię badała, to spoko, tego chyba nie można nie zauważyć:tak: pamiętam że kiedyś pisałaś że u was to nie zaglądają w "podwozia" kobietom w ciąży:-)

No bo nie bada dopochwowo tylko mierzy brzuch jakieś tam odległości między kośćmi i czymśtam, bada położenie dziecka 'dotykowo' no i badania moczu, ciśnienie ... Wiem że nie badają ginekologicznie i jest to dziwne no ale o wiele wiecej kobiet rodzi w UK niż w PL (żartownisie żekli by że nawet więcej Polek rodzi tu niż w Polsce) więc chyba wiedzą co robią (taka mam nadzieję)
stawiam że przy mojej drobnej budowie (160cm) 13kg+ i ta wielka bańka z przodu + dwie prace przeciążają moje ciało i tyle... dlatego jestem taka zmiażdżona.

kartagina witaj w klubie o moim drętwieniu pisałam już jakiś czas temu, to sie nazywa tutaj carpan tunnel syndrome, ja sie teraz wspomagam stabilizatorami na nadgarstki i półki co daje to efekt. Poza tym oszczędzaj dłonie i łykaj magnez - będziesz żyła ;)

co do tej rwy kulszowej - to skąd ten pomysł? Nic mi ie wiadomo żebym miała ale wiem ze moja babcia sie z nią zmaga od lat. ??

uśpiłam swoją Here,dziś nie popisze:-(

Bardzo mi przykro.
Mam nadzieję, że psica biega za tęczowym mostem :-(

Zapominajka- u nas napewno bedzie prezent od siostrzyczki, maly ma kilka rzeczy ktore chcialby miec i z m zamierzamy mu cos kupic i jak przyjdzie odwiedzic nas w szpitalu napewno dostanie prezent od siostry
on tez juz wybral prezent dla dzidziusia, ale ze swoich zabawek z czasow niemowlecych :) szukalismy czego nie potrzebuje i co moglby podarowac siostrzyczce i zdecydowal co chce sprezentowac
wspolczuje wymiotow
a mialam zapytac jeszcze jak domowe sposoby na kurzajke? pomagaja?

ja wlasnie malego odebralam i w jego grupie jeden chlopiec ma szkarlatyne, pani zapytala czy ze wzgledu na ciaze nie chce jutro malego zostawic w domu, i pewnie go zostawie i dopiero w poniedzialek pojdzie

Pomagają :tak:

Ja nadal zdycham, więc nic mądrego nie napiszę.

reklama
dobre mamy czasy z tymi pampersami,ja podziwiam nasze mamy i babki ze dawaly rade z gotowaniem i praniem we frani tetrowych,zajmowaniem sie domem i dziećmi i tak jak u mnie na wsi musiały jeszcze te wszystkie rzeczy z rolnictwem zrobić:baffled:

Do góry