reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
rokowania...poki co dobre, ale ciagle w ich przypadku jest zagrozenie jakas infekcja, i powiklan w zwiazku z tym, ta przemila polska neonatolog mowi, ze z kazdym dniem ryzyko jest mniejsze, ale ja chyba nie odsapne, dopoki nie beda w domu..a to w najlepszym wypadku, w 34 tygodniu..nawet jak beda jadly przez sonde, albo jak beda podlaczone do cepap-u, bo wtedy cala obsluga lekarska przylazi do domu, kocham ten kraj, nie wiem jakby to wygladalo w Pl...i nawet nie chce myslec, bo w wielkim miescie to bym raczej nie zamieszkala, bo nie gustuje...a w malym miescie, czy ktokolwiek umialby im pomoc...albo inaczej, czy szpital dysponowalby takim sprzetem, by mogli je uratowac..nie wiem..chyba zostane w se to usranej smierci:-D

Kaja-&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a ja ide jutro na ktg, w szpitalu zalecili 1xtyg
jestem raczej spokojna bo dzieciaki szaleja, a skurczy zadnych nie odczuwam, wiec to tak dla spokojnosci....

spokojnej i przespanej nocy Kobietki :)

ufff, doczytałam :)
Daniela, Juliaa witajcie :)
Kaja mali wielcy ludzie :-)
Kartagina pełny szacunek za Twoje siły i cierpliwość, jesteś przykładem, że z miłości do dzieci można wiele zrobić, nawet więcej niż się przewidywało i masz wspaniałą pomoc ze swojej córki :tak: my niestety jesteśmy już rozliczeni, ale będę pamiętać w następnym roku o Tobie i synku; torbę do szpitala powoli pakuję i coś tam po trochu do niej dorzucam;
Framama coś dla Ciebie Rockelbel's Canon (Pachelbel's Canon in D) - 4 Cellos - ThePianoGuys - YouTube
Citrus super, że z żyłami wszystko w porządku :) i piękny ten utwór Janusza Radka; to nasze pierwsze dziecko i nie miałam pojęcia, jak będzie przebiegać u mnie ciąża, i co z naszymi relacjami z m, a tu się okazuje, że to ja bardziej się przejmuję swoim wyglądem i jakimś postępującym fizycznym niedołęstwem (bo tego już nie mogę zrobić czy tamtego), ale mija mi to, gdy m dotyka brzucha i szuka małego :)
Fiołkowa jak Twoje biedne ucho?
Ardzesh, Mysiak zdrówka
Kitka jak zdrowie córy?
George kurczę, szkoda, że masz taki system pracy i krótki macierzyński, ale choć poratujesz się urlopem, łatwo Ci nie będzie
Elajar ale ten wiatr mam nadzieję zapowiada cieplejszą pogodę i że te prognozowane 5-7 stopni staną się rzeczywistością :) &&& za dobre ktg
Aśka &&& by wszystko się dobrze goiło u córeczek
Sembo my też nie mamy telewizji i bardzo sobie chwalimy ten święty spokój od gadających głów, a jak mamy ochotę, to wrzucamy konkretny film i tyle
Noirel całkiem ciekawie zapowiada się Wasza łazienka
Wikki, Sembo przykro, że takie sytuacje się zdarzają; ostatnio jak byłam w laboratorium i patrzę że kolejka kilometrowa, musiałabym chyba z godzinę tam stać, to wprost zapytałam pielęgniarki, czy w moim stanie przyjmą mnie poza kolejnością, zgodziły się, a reakcjami tłumu się nie przejęłam, bo naprawdę tamtego dnia było mi ciężko, a normalnie nie pcham się nigdzie na chama; czasem mam tylko ochotę w takich sytuacjach odpowiedzieć coś ostro, ale to by tylko podniosło mi ciśnienie, a efekt pewnie byłby niewielki, ewentualnie usłyszałabym jeszcze gorszy epitet;
Ewelinkaam brzuch też mam duży, mam już 13 na plusie i czasem czuję się jak kosmitka, gdy słyszę komentarze "o, jesteś w ciąży i masz taki brzuch!" no tak, do jasnej ciasnej, a niby w ciąży to jak się wygląda? eee tam, to z zazdrości ;P no i z braku jakiegokolwiek wyczucia i kultury
Marja gratulacje córy :)
J-ulka na zgagę próbowałam już chyba wszystkiego, ale najlepiej mi pomaga szklanka coca coli
Zapominajka &&&& za szybki koniec remontu

kopniaki małego też czuję prawie wszędzie, ale niesamowite i nie zawsze przyjemne jest, gdy wciska się pod wątrobę główką lub pupą;
co do gotowania facetów, to mój umie perfekcyjnie jajecznicę, spagetti i sernik na zimno, w pozostałych potrawach mówi, że jestem lepsza, łechcąc mnie przyjemnie, ale ja już wiem, o co mu tak naprawdę chodzi ;P choć sprzatanie wziął teraz w swoje ręce :)
a jeśli chodzi o posiłki, to od kiedy jestem na l4, a m jest w domu, jadamy wszystkie razem, ale przedtem różnie bywało, ale staraliśmy się, by choć jeden dziennie był wspólny;
My dziś zrobiliśmy sobie wycieczkę do małej miejscowości ok 30km stąd, niby w samochodzie tylko niecałe 40minut, ale brzuch napinał mi się co jakiś czas, a miałam w planach jeszcze w marcu/kwietniu wyjazd do W-wy, a to już ok 200km, ale chyba sobie jednak odpuszczę;

Ostatnia edycja:
hej babeczki, ja tez Was w koncu doczytalam po 2 dniowej nieobecnosci!!!
Framama jak tam samopoczucie? Lepiej juz troszeczke?
Aśka ciesze sie ze córcie maja juz sie coraz lepiej i ze do szkoly wracaja. Teraz tylko trzymac kciuki aby wszystko pieknie sie pogoilo!!!
Marja gratuluje coreczki!!!
Kaja fajnie ze dzieciaczki maja sie dobrze no i kciuki za jutro zaciskam!!!

A ja jak zwykle zasiadlam dopiero niedawno przed kompa i czytalam Wasza produkcje!!! Siedze sobie teraz i ledwo sie ruszam bo robilam dzisiaj salatke jarzynowa i tak sie obzarlam na kolacje ze do tej pory mi niedobrze :/ A poza tym to mnie non stop suszy jak na kacu jakims, tez tak macie?

KAJA SUPER ŻE PISZESZ. TRZYMAM KCIUKI........ MOCNO, MOCNO, MOCNO..... Będzie wszystko dobrze :*****

Ehhh dzisiaj w lusterku zobaczyłam u siebie taki celuit na tyłku... Załamałam się.. ;/ w sumie niczym się nie smaruje i trzeba chyba zacząć.

DO MAM Z UK - jakie kremy stosujące na brzuszek? chodzi mi o konkretna nazwę i gdzie można zakupić..

Anetai84 - dzisiaj też robiłam jarzynowa salatke ;)))))))

Ostatnia edycja:
eklerka ja uzywam kremu galenic i polecam go bardzo ale nie wiem gdzie mozna go kupic, jak bylam w uk zamawialam na ebay.

reklama
dzień dobry :)

Dziś znów piękna wiosna :)
Małżon pojechał do pracy, trzeba pomyśleć co kupić na obiad i też wyruszam na jakieś małe zakupy, może do lumpiki zajdę, dziś może uda się coś wyhaczyć.
Noelle, Zapominajko &&&&& za wizyty, wracajcie z dobrymi wieściami

o i Mysiak wizytuje to tez zaciskam &&&

Ostatnia edycja:
Do góry