reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Czesc dziewoje

Aście na skrobały...
Ja dziś nie mam kompletnie na nic sily po wczorajszym dniu ale jest pozytyw ze mieszkanie troche ogarniete, sprzedalismy stare auto no i kupilam sobie plaszczyk wiosenny w h&m taki ktory pomiesci brzuch i po ciazy tez bedzie mozna go zalozyc ;)

Wybaczcie ze nie odpisze kazdej z osobna ale dzis mam w planie tylko lezec, przyjmowac pokarmy i spac :-D

Zdrowka Wam wszystkim zycze !!!

reklama
Hahahahaha ja też się muszę dobrać do majtów mojemu, bo już mi go szkoda, że przez moje niedołęstwo taki biedny, chociaż on się zarzeka, że seksy to absolutnie mu nie w głowie teraz, skoro ja nie mogę. Ciekawe, czy będzie taki konsekwentny, jak mu zanurkuję pod kołdrą :-D

Shit, shit, shit, spierdzielam robić korektę tekstu, mam tylko jakieś... 166 stron :sorry2::dry:

macie czasami takie wrażenie że ciąża powoduje odmóżdżenie?? bo ja ostatnio ciągle..

u mnie norma :) W poprzedniej ciąży spaliłam wszystkie garnki.... Nastawiałam obiad i o nim zapominałam.... jak zaczęło się robić szaro-buro i śmierdząco to sobie przypominałam :baffled: Kluczy z mieszkania zapominałam, raz nawet jak miałam umówiony dowóz mebli pod dom (mąż poza miastem, a ja bez kluczy...)
Teraz za to notorycznie coś z kasą... wybierałam kasę z bankomatu - schowałam kartę i poszłam (bez gotówki) :wściekła/y:niedługo później w sklepie zapłaciłam grubą gotówką i nie wzięłam reszty...
Takich sytuacji oczywiście dużo więcej...

sembo gdzie Ty znalazłaś takiego męża. Mój kiedyś próbował zrobić biszkopt to skończyło się na tym, że nawet kury ( było to na wiosce ) nie chciały jeść, bo w przepisie było 3/4 szklanki mąki to on pomyślał 3 lub 4 i dał 3,5 szklanki także robienie ciast to tylko moja specjalność w tym domu :)

Hej,

Wstałam i ja, mamy dziś w planach zmobilizować się i ruszyć w plener na działkę, zobaczyć co się dzieje po zimie i przy okazji troszkę zaczerpnąć świerzego powietrza, bo działka położona jest w parku krajobrazowym.

Framama głowa do góry, coraz bliżej koniec.. już 3.03 dziś:-)

Wiikki gratuluję 8 miesiąca i tej niedzieli na swoim kącie.

Sambo pochwal się jakie? mój jedyne jakie piecze to szarlotkę, wychodzi mu pyszna dlatego śmiem twierdzić, że każde by potrafił!

Kartagina
mój też jakoś więcej ,,korzytsa" w tych sprawach niż ja mimo, że ja nie leżąca jestem. ;-) Podobnie jak u Citrus zarzeka się, że sex nie jest najważniejszy i on poczeka spokojnie jak syn się urodzi, ale jak się do niego dobieram to prostestu nie ma:-)

Ooooo, a ja dziś kończę 30 tydzień! :szok:
No cudnie, teraz to z górki pójdzie. Każdy kolejny dzień przybliża mnie do mojego Bąbla! :-) Yeahhhhh!

Posłuchajcie sobie Janusza Radka. Piękny utwór o kobiecie w stanie błogosławionym ;-)

[video=youtube;ukbBzP0jwdQ]http://www.youtube.com/watch?v=ukbBzP0jwdQ[/video]

Witajcie babole :)

U nas dziś od rana znów piękna pogoda. W słońcu 15 stopni:szok::-)
My zaraz wybieramy się do teściów, ja muszę w końcu posegregować ubranka, które tam leżą na strychu.
Szczerze powiedziawszy, to nie mam na to ochoty. Jakoś wolałabym, żeby to magicznie zrobiło się samo:-p

sembo - jaki Wy macie wielki ten dom, że tyle sof się tam mieści?:-D

Dzień dobry :no:
my dalej wojujemy z meblami i już mam serdecznie dość!
Nockę miałam fatalną i prawie nie spałam.

ja tez lubie wspolne posilki, u nas niestety nasz syn jest w tych posilkach slabym ogniwem, zawsze ma cos do zrobienia i ucieka... :) lobuz maly, ale nie trzeba sie zniechecac i musi sie kiedys przeciez nauczyc jesc ladnie z nami, ja mysle ze to wazne by celebrowac wspolne rytualy z dzieckiem, nawet tak raz dwa w tygodniu, wiadomo w czasie tygodnia ciezko znalezc czas na wspolne spedzanie czasu ale przy wekendzie zawsze mozna wygospodarowac godzine dwie

ja dzis siedze cala zestresowana i czytam o wczesniakach... chyba juz schizuje, narazie magnez nie dziala i skurcze sa, mialam juz kolo 9-10 w ciagu dnia i troche bolesne sa... chyba jutro zwieksze dawke magnezu a w poniedzialek i tak do szpitala ide sie zameldowac na porod to powiem zeby tez sprawdzili czy wszystko dobrze

U mnie z posiłkami jest to samo. Iggy to taki wiercipięta mały i dłużej nie usiedzi na tyłku.
Nia trzymam kciuki, żeby te skurcze ci przeszły! Może zwiększ dawkę magnezu - najwyżej wydalisz.

A macie czasami w podbrzuszu takie uczucie jakby na miesiączkę?

Tak, to skurcze. Macica zaczyna ćwiczyć.

macie czasami takie wrażenie że ciąża powoduje odmóżdżenie?? bo ja ostatnio ciągle.. wczoraj kupiłam córci kalosze, dzisiaj mała ubrała żeby się pokazać tatusiowi i M dopiero zauważył że jeden większy, drugi mniejszy... różnica dwóch numerów, a do nexta żeby je wymienić mam 60 km.. w czwartek zrobiłam panikę w banku że mi pensja nie wpłynęła.. szefową postawiłam na nogi, panie w banku... okazało się że pomyliłam dni wypłatę dostaje w piątki... ja się zastrzelę jeszcze trochę

Ja nawet nie czasami, tylko raczej cały czas :zawstydzona/y:

sembo ja o twoim mężusiu się nie wypowiadam!! mojemu jeszcze kiedyś się chciało jajecznicę na boczku i cebulce zrobić a teraz to już tylko jaja na miękko:) gdyby córa nie miała 6 lat i nie potrafiła kolacji zrobić to pewnie w obecnej sytuacji w ogóle dzieci by nie jadały albo skończyłoby się na jabłkach:-)

Citrus a niedawno zaczynałaś ten tydzień, rany jak to leci!!!! BYLE DO ŚWIĄT!!!:-)

wikki uśmiałąm się z tymi proporcjami ciasta!!! I TO NIBY NAS ODMÓŻDŻA?? taa... tylko u nas to trwa tylko max 9 miesięcy:-D

jak dzidziol kopie w pępek to jak leży? bo mam wrażenie że to nie nogami- dziś sięgają do żeber:szok:

reklama
Kartagina mi się wydaje ze dziecie koło pępka tłucze Ci kolanami :) a stopkami pod żebra :) tak zauwazyłam u siebie. a mały lezy w połozeniu główkowym u mnie .

Obudziłam sie z bolem gardla i to o 3 nad ranem, popłukałam gardło wodą z solą, popsikałam i rano jakby troszku lepiej.... mam nadzieje ze sie nie "rozłoze" ide legnąć...

Do góry