reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Czesc dziewczynki;)

Nie bylo mnie ladnych pare dni, ale w weekend posiedzialam troche w pizzerii , a potem mialam w domu gosci i czasu brak;) Mam nadzieje, ze nic sie nie wydarzylo niedobrego przez ten czas, bo na milion procent nie nadrobie tych stron co pisalyscie:-D

U mnie bez zmian - fenoterol srednio dziala eh;( Brzuch i tak mi twardnieje;( W przyszlym tygodniu mam wizyte u gina, wiec zobaczymy co dalej zadecyduje...

reklama
jeju! doczytać Was to jakiś absurd!!! szydełkowałam sobie od rana, brak weny na pisanie jakiś mnie dopadł....
ale właśnie doczytałam!!! uff....
Kamila nie złość się, ja się nawet nie nastawiam,że zdam od razu.... wczoraj zakończyłam regularny kurs, wykupiłam 6h dodatkowych i zobaczymy.... 3mam kciuki za next time!
citrus bardzo mi się podobało co napisałaś o tym że kasa nieważna, bo macie siebie i od razu udało Wam się Mateusza zasiać - to naprawdę najważniejsze!
Sembo napisała,że nie ma drugiego takiego wyczekanego dziecka jak Larcia.... Moim zdaniem dla każdej mamy jej dziecko jest najbardziej wyczekane i upragnione... My z S. toczymy włąsnie 3cią walkę o nasze maleństwo, wiem,że kilka z Was też straciła dzieciaczki.... I nie wiem jak u Was, ale my - mimo że już daleko zaszliśmy, mimo,że ciąża bezproblemowa, mimo,że bliżej niż dalej.... Mimo to - każdy dzień to wygrana w walce o nasze upragnione szczęście. Szczęście, w które uwierzę do końca jak je usłyszę, utulę....

kartagina szkoda że tak późno podałaś namiary. Ja w zeszłym tyg się rzliczyłam, dziś nawet przelew od US przyszedł.... może za rok?:) Tymczasem drugi już raz wspomogłam uniwersytet trzeciego wieku w którym szaleje moja babcia....

Nanu produkcja idzie pelna para:-D
no a ja sie ladnie zalatwilam dzisiaj,ugotowalam na obiad fasolke po bretonsku bo taka mialam ochote ze szok a teraz zdycham,takie mam wzdecie ze ledwo zyje a nie zjadlam przeciez duzo:wściekła/y:w brzuchu rewolucja odglosy takie ze maly az podskakuje normalnie masakra.ale ja jestem glupia najlepsze ze ja od zawsze fasolki jesc nie moglam bo mnie brzuch bolal a dzisiaj sie skusilam i teraz mam za swoje:angry:

nanulika z serca wam życzę by się udało, wiem co to walka i dużo za nami dlatego teraz musi się udać!!!!a z PIT-em może być za rok, dzięki!:-)

ja przewalam neta i chyba kosmetyki kupię... zanim stanę na nogi żeby coś wybrać to może być za późno... tak myślę czy serii LINOMAG nie kupić. Johnson często moje dzieci uczulał a linomag ma skład jAK maść którą robiłam na zamówienie i była rewelacja!!

Ewelinkaam naprawdę są desery i to jakie... szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi, ciasto toffi z gorącą białą czekoladą, owoce zapiekane pod ciastem francuskim i polewa porzeczkowa... i różne inne pyszności..

pamiętam mój pierwszy posiłek w szpitalu po porodzie.. zanim mnie zszyli dostałam tosty z dżemem i lody wanilowe...
na lunch kurczak w curry, frytki i gotowane warzywka no i ten deser :szok:

ja z z ciekawości looknełam na stronę mojego szpitala i menu obiadowe jest wyświetlane w TV na salach poporodowych jeślima sie jakieś specjalne wymagania np religijne czy dietetyczne to można to uzgodnić z kucharką, poza tym na terenie szpitala są trzy restauracje i kafejka oraz bar kanapkowy jakby tatuś chciał coś wszamać.
jakby ktoś nie wierzył to zarzucam linkiem do wyboru podstawowego :p Patient Meal Plans

nanu właśnie prawda jest taka że nie każda matka kocha swoje dziecko :( zbyt wiele jest niechcianych ciąż lub par które nie moga choć nie wiem co mieć dzieci. Strasznie to smutne i dlatego ja nie pozwole żeby moją córcie ktoś nazywał wpadką (zabiję!) bo ja o niej marzyła kiedy jeszcze jej nie planowałam, rozmawialiśmy o niej już jako niepełnoletnie szczylki z moim M. i bardzo bardzo ją kochamy. Czasem mam ochotę rozkleić się nad zdjęciem USG, takim gdzie patrzy na mnie, nie mogę pojąć i garnąć moim małym łebkiem że stworzyliśmy życie z miłości :) I dlatego tak mnie boli że nie każde dziecko na świecie może zaznać takiej miłości od rodziców :(

Ostatnia edycja:
Odkad Mloda przyszla na swiat niezliczona ilosc razy myslalam o tym,co napisala Sembo...Ona ma tyle milosci.Oboje za nia szalejemy.A na swiecie jest tyle dzieci,ktore wiele by oddaly za jeden mily gest czy dobre slowo ze strony rodzicow.To takie niesprawiedliwe!Obie ciaze planowalismy.Obie nie wiazaly sie ani z podejsciem za pierwszym razem ani ze specjalnym badaniem dni plodnych.Po prostu nie zabezpieczalismy sie i czekalismy az dziecko samo wybierze dobry moment :-) Tylko tak mi szkoda,ze teraz mam wiecej stresow w ciazy...Mloda miala jakos lzej...

bosz... przeczytałam połowę dzisiejszej Waszej produkcji i padam.... :)
dopóki nie pójde na L4 do końca to w życiu się nie wkręcę pełną parą na majówkach...

Tęz nie znoszę "wpadek". Ja jestem zdania, że wpadka w 21 wieku jest niewyobrażalna. Już dzieci w szkole podstawowej wiedzą co to seks i jaki może mieć rezultat, więc jak ktoś mówi "wpadłam" bo zapomniałam tabletki albo nie chciało mi się wstawać po prezerwatywę to mnie roznosi! Gdzie ta wpadka? To czyste lenistwo!
Samo słowo wpadka też mi się nie podoba...

Powrót do pracy po 2 tygodniach cięzki... trudno mi było wkręcić się we wszystko... jeszcze koledzy z pracy stęsknili się za mną (haha musieli mnie zastępować) więc już mi szykują w biurze lóżeczko dla dziecka, kącik zabaw i fotel do karmienia, żebym tylko nie szła na macierzyński ;-):-D
kolorowych snów życzę (takich ekscytujących kończących się rozkoszą :p )

Ehhhh od 4 na nogach...
Doczytslam wsztstko i mam nadzieje ze dam rade odpusac z kompa jakk go odpale o lydzkiej godzinie. A reraz probw nr 6844788 ponownego usniecia....

dobry o poranku,

od 2 godzin spać nie mogę już próbowałam wszystkie pozycje ale nic nie pomogło więc pomyślałam, że nadrobię całodniową produkcję. Ale juz nie pamietam co miałam napisać :p

Ja mialam wczoraj tak zabiegany dzien ze wieczorem nie wiedzialam jak sie nazywam. Szukaliśmy mieszkania, oglądaliśmy i sie udało, dziś pakowanie a jutro nowe lokum. Kawalerka mała ale przytulna i ładny widok z okna ( 10 piętro ) moj przeszczesliwy, bo chcial tak wysoko mieszkać. Już sie nie mogę doczekać jak zamieszkamy, pierwszy raz sami, zawsze mielismy współkokatorów.

egh moze sprobuje sie polozyc i w koncu zasne :/

reklama
Dzien dobry!
jeszcze tylko dzisiaj i jutro ide do pracy a potem L4!!!! Juz nie mam siły pracowac... I dojeżdżać do pracy (mam godzine w 1 strone wiec "gniote" synka przez 2 godziny dziennie) . W sobote ide do gin i tym razem skuse sie jak zapyta "to co zwolnienie?" :)

wszystkim chorowitkom jeszcze raz zycze duuuuzo zdrowka! Nie dawajcie sie bakteriom i wirusom.

wszystkim lezacym zycze wytrwalosci - juz teraz z gorki! ;) Na prawde podIwiam Was dziewczyny

milego dnia Majowki!

Do góry