reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Citrusku ale wkosc dostajesz w tym szpitalu...Jak bedzie jutro inny lekarz to mu powiedz,ze Ci powiedzieli we wtorek,ze w czwartek prawdopodobnie do domu!Czasem dziala...I nie daj im sie tam zaglodzic!Ja bez mojego B i jego dostaw pewnie bym zginela marnie.Nie mowiac nic o mojej corce....

Kessy moze i fakt.Ale jezeli terapia podziala to chyba nie ma co sobie zaprzatac glowy takimi zawilosciami :-) Ja planuje poprac wszystko pod koniec marca.A kocyki i przescieradla moze wczesniej troche.Nie wiem sama-jeszcze mnie czeka wielkie przemeblowanie!Bo musze to wszystko jakos sensownie zorganizowac w naszej czesci sypialnej...Tez mam termin 1.05. i dlatego koncowka marca....

Nam na SR mowily polzne zeby przemywac w pipce kniecznie wszystkie zabrudzenia i to bardzo dokladnie.Delikatnie ale dokladnie.Ja pracowalam tez nad przychodnia dziecieca we Wroclawiu i mieli tam ginekologa dzieciecego.I rzeczywiscie wiekszosc przypadkow wiazala sie z zaniedbaniami higieny-najczesciej wynikajacymi z "dobrych rad".O skrajnych przypadkach az nie chce sie pisac.Ale wyobrazcie sobie dziewczynke,ktorej mama tak sobie to "niezagldanie" wziela do serca,ze mala miala dopiero 6 lat jak trafila juz do specjalsty.Bo bylo za pozno :szok: Ja mloda zawsze wycieralam dokladnie.I to kilka razy dziennie-po kazdej kupie.Bo mnie tez nastraszyly troche(te przyklady poznalam pozniej i dziekowalam Bogu,ze akurat moje polozne kazaly przemywac!).

Ostatnia edycja:
reklama
citrus- szkoda ze nie mozesz teraz wyjsc, ale jak dziewczyny juz pisaly dobrze ze jestes jednak jeszcze pod kontrola po zabiegu, napewno cos lekko naruszyli zakladajac szew, bedzie dobrze

Zapominajka- remonty sa w jakis sposob fajne tylko moglyby trwac krocej i nie zabrudzac wszystkjiego :)

a ja wlasnie od profesorki dostalam terminy na egzamin koncowy, i mialam nadzieje na kwiecien a ona mi trzy do wyboru dala, poczatek czerwca wrzesnia lub grudnia... zastanawiam sie nad czerwcem, tylko ten egzamin 5 godzin i trzeba jechac godzine w ta godzine z powrotem i lacznie 7 godzin, mleko dla malej moge odciagnac ale przeciez ten czas bede tez produkowala mleko i czy jak tam wszystkiego nie pozalewam... achtak chcialam jeszcze w kwietniu miec z glowy choc te dwie rzeczy... :( no nic musze w piatek dac odpowiedz kiedy chce pisac bo ide na omowienie tematow

Doczytałam ale na chiny ludowe nie pamietam co której miałam odpisać:no:
Citrus &&&&
:no:
Chrzesniak nadal w szpitalu....wczoraj wieczorem przezyłam chwilę grozy, bo zaczęli podejrzewać mononukleoze;/ więc już miałam wizje, że wszyscy się pozarażaliśmy...śledziona i wątroba powiększona, torbiel na nerce:no: ale dziś na szczęście wykluczyli mono i z młodym jest dużo lepiej. Jesli nie będzie już gorączkował ma szansę w piatek wyjść do domku;-)

Już po 13, a ja w piżamie:szok: lenia mam dzisiaj masakrycznego, a za 1,5h qmpele mają wpaść:szok:

Citrus spokojnie do piątku dasz rade.Niech poobserwuja pare dni i ty wtedy tez ze spokojem do domu pojdziesz.

Kartaina a jak u ciebie?edit:doczytałam:D to SUPER!!!!

Aska Jak tam u dziewczyn? a Ty kochana?Trzymasz sie?

dziewczyny wypuścili mnie!!! jestem już w domu!:-):-):-)

super, ciesze sie, to teraz sie oszczedzac i lezec do conajmniej 34 tygodnia :)

a ja wlasnie doczytalam ze karmiacym matkom studentkom przy dluzszych egzaminach przysluguja przerwy na karmienie dziecka :) wiec jestem happy ze moge w czerwcu ten egzamin zrobic, m z dzieckiem podjada do mnie :) wiec mojej pracy tez mlekiem nie zaleje :)

Citrus może dobrze, że jestes jeszcze pod stałą kontrolą. W domu przy takich plamieniach pewnie byłaby ostra panika.

dziewczyny wypuścili mnie!!! jestem już w domu!:-):-):-)

Super, bardzo się cieszę.

Kitka nie wiem co powiedzieć. Zdrówka dla was! Mnie higiena dziewczynki też troszkę przeraża, ale mam nadzieję, że podołam :sorry2:

Kartagina to bardzo dobra wiadomość! odpoczywaj, już niedługo :happy:

Kitka przykre, że małe dzieci potrafią tak chorować, ale dobrze, że nie wynikło nic bardzo poważnego, oby teraz tylko zdrowiał

Nia sporo więc masz usprawnień na swoich studiach :happy:, ciekawe czy w Polsce tez to funkcjonuje

reklama
podstawą w pielęgnacji u dziewczynek( i tak już do końca życia) że wycieramy,podcieramy od góry do dołu znaczy od pipki do dupki,a nie na odwrót!!! i dziewczynki są łatwiejsze w obsłudze!!!

Kartagina bardzo się cieszę,ale obiecaj że będziesz LEŻEĆ,bo ja po Kaji nie mogę się pozbierać,więc w marcu chciałabym nie witać kolejnych majowych dzieciaków:baffled:

Do góry