eklerkaa
Fanka BB :)
nigdy nie rodziłam i się nie znam, może to glupie pytanie ale czy jest szansa, że rozwarcie się zmniejszy?
Kaja &&&& jesteśmy z Tobą
wikki nie zmniejszy sie.czasami zatrzyma sie na jakims etapie i udaje sie przetrzymac nawet pare tygodni.Ale pelne rozwarcie nie daje zbyt duzej szansy na taka sposobnosc:-(
Wiecie co, moja przyjaciółka miała 3x wywoływany poród. Do pełnego rozwarcia właśnie. Ale młody był za wysoko i mimo różnych lekarsko - połozniczych zabiegów nie chciał się zniżyć. Za każdym razem szyjka się zamykała, ale nie wiem, czy do końca. I ostatecznie miała cc.
Pewnie to jakiś szczególny przypadek. Ja mam nadzieję, że bliźniaki są wysoko i nie napieraja na pęcherz.
Zresztą to lekarze, dobra klinika, wiedzą co robią!
Ja miałam tak z pierwszym dzieckiem, rozwarcie mi się zaczęło i delikatne skurcze, jak przyszłam do szpitala mialam 2,5 cm rozwarcia, wody mi nie odeszły aż do samego porodu, miałam przebijane tuż przed narodzinami syna, po 3 kroplowce urodziłam.. Dziecko nie chciało się znizyc. Cały poród trwał 22 godziny.. ;/ skurcze były nie do zniesienia już 7 godzin przed narodzinami... i tak się meczylam. Teraz próbowałam załatwić sobie cesarke na życzenie ale nic z tego tutaj tylko naturalne metody. ;( ale jestem dobrej myśli że 2 poród to niby łatwiejszy.