reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
U mnie wściekłość od wczoraj. Nawet mi się pisać nie chce... :crazy:

Asia, a co w DDtvn? Nie chce mi się po pilota sięgać :baffled:

Ja nastawiłam, ale mam nadzieję, że już się smutki skończyły. Zawsze ryczę na takich reportażach :-(

Cytryna co się wściekasz?

był program o nieuleczalnie chorych - nienarodzonych dzieciach, które zazwyczaj umierają krótko po porodzie. I o opiece hospicyjnej dla kobiet w ciąży.

to chyba lepiej ze nie moge ogladac, i chyba jutro tez nie obejrze jak sie online filmik pojawi...

lece szukac pizamy dla syna bo jutro nocuja w przedszkolu a on chce spac przy swojej przyjaciolce- tak mowi- i chce miec nowa ladna pizamke...

Wściekam się, bo nie mam zbyt dużo pieniędzy i W. mi powiedział, żebym się wstrzymała z robieniem zakupów dla dziecka, aż przyniesie do domu trochę grosza (robi wykończeniówkę teraz i pieniążki przynosi albo co tydzień, albo co dwa). No i była awantura wieczorem, bo powiedziałam mu, że w ogóle nie zależy mu na dziecku i po cholerę się decydował, skoro ma je głęboko gdzieś, że urodzę dziecko i to maleństwo przyprowadzę do nie wykończonego w stu procentach mieszkania itd. :confused2:

I niech mi ktoś k*rwa powie, jak to jest z tymi cholernymi miesiącami ciąży? W jednym miejscu znalazłam informację, że 7 miesiąc ciąży jest od 25 do 28 tygodnia, w drugim zaś, że od 28 do 31. Gdzie tu logika?

Ostatnia edycja:
Citrus zaufaj mu. Maluszkowi w pierwszych tygodniach życia do szczęścia potrzebny jest cycek, mama i pieluszka. A reszta do dodatki które można dokupić wszędzie.
Będzie dobrze.

A miesiące ciąży to różnie liczą. Chyba od 28 tyg jest 7 miesiąc, ale ręki za to nie oddam.

ja mc liczę od okresu, jak miałam 6.08 to 6.02 skończyłam 6 mc i zaczęłam 7, i 06.03 skończę 7 mc i zacznę 8
dla mnie to najbardziej jasne

a ty citrus chyba masz tradycyjne podejście do rodziny co? że facet zajmuję się kasą a kobieta facetem :tak: a Twój W nie powiedział że nic nie masz kupować bo nie, tylko że masz poczekąć aż kasa przyjdzie a to różnica

reklama
A ja powinnam pojechać do pracy zawieźć zwolnienie, aleeee tak mi się nie chce :baffled: że chyba pójdę na pocztę i wyślę :-p
Mnie od rana boli gardło, chyba zaraz posokam ząbek czosnku .... i tak się dziś z nikim nie będę całować :p

ja zwolnienie zanoszę kumpeli z którą normalnie jeżdżę do pracy, mieszka w bloku obok:)
dawaj akcję czosnkową! na śniadanie grzanki z czosnkiem i solą - mniam! ja tam uwielbiam!

witajcie środowo :)
Nanu jak szkoła rodzenia? Jak wrażenia?

A ja miałam ciężką noc od 2 dni bolało mnie podbrzusze jak zwykle myślałam, że się rozciąga a wczoraj doszło pieczenie przy sikaniu, w nocy tak piekło i bolało, że myślałam, że zejdę z tego świata i łyknęłam furaginum, jedyne co mi mogło pomóc :/ Dzis idę z sikami do laboratorium.

Było bardzo ciekawie, choć pierwsze zajęcia trafiliśmy akurat w sklepie z asortymentem dla dzieci:) Było o fotelikach, materacach i gadżetach rynkowych dla dzieci, co warto a co może mniej:)
Ale zadowolona jestem:)
Muszę dziś tylko podejść do tej przychodnie podpisać deklarację bo nie wzięli wczoraj.... ehhh... przy okazji może do Magnolii się wybiorę... jak przebrnę przez te śniegi!:szok:

kciuki za moczowe sprawy, też raz miałam z tym problem w tej ciąży, ale gin dała na miesiąc jakiś lek z żurawiną i antybiotyk do rozpuszczenia (saszetka na jeden raz) i przeszło...

Przespałam pierwsza noc z moją poduszką ciążową - mega zakup polecam z całego serca. Nic nie boli ;))

zgadzam się! ja już bez niej nie umiem spać! nawet z S opanowaliśmy skuteczny sposób jak się przytulić we trójkę z poduszką:p

Wściekam się, bo nie mam zbyt dużo pieniędzy i W. mi powiedział, żebym się wstrzymała z robieniem zakupów dla dziecka, aż przyniesie do domu trochę grosza (robi wykończeniówkę teraz i pieniążki przynosi albo co tydzień, albo co dwa). No i była awantura wieczorem, bo powiedziałam mu, że w ogóle nie zależy mu na dziecku i po cholerę się decydował, skoro ma je głęboko gdzieś, że urodzę dziecko i to maleństwo przyprowadzę do nie wykończonego w stu procentach mieszkania itd. :confused2:

oj widzę że trafiło na jeden z drażliwych dni... te hormony! ja wczoraj 3 razy napyszczałam S że mam dość mycia lustra w łazience - ale zrobiłam to tak jakby to lustro koniec świata oznaczało:p
dziś z rana po myciu zębów latał z ręcznikiem papierowym i płynem do szyb:D z tekstem: "żeby nie było!" :-)

a ja dziś mam 100 dniówkę wg OM (choć suwak przestawi mi się chyba ok 14, jakoś tak działa dziwnie), no i wg USG to już nie 100 a 94 dni! :D

w każdym razie częstujcie się!

12350203-ciasteczka-baby-shower.jpgbocian.jpge9d5c3b20122166c929c63e39a5dc4e9.jpgimages.jpgimages2.jpgl_baby-shower-edible-cake-image-topper-6736.jpg

Do góry