reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

dziewczyny przystopujcie na jakieś 8 tygodni,bo teraz ten okres jest bardzo ważny!
ja nadal czekam na pączki,z obawy że dostane tylko jednego,przypomniałam R. że nas jest dwoje i należy mi się więcej niż jeden,a poza tym dziś jest ten dzień kiedy są najlepsze!!!

Citrus mozesz mnie jakoś przekonać do kapusty pekińskiej? mój R. uwielbia,od jakiegoś czasu leżą 3 w lodowce,a ja je łukiem omijam,dla mnie to ani smaku pekińska nie ma ani wartości...
masz swieta racje ale mnie to az nosi w domu ja do pracy jestem przyzwyczajona a nie do lezenia:wściekła/y:
no ja tez dzisiaj z paczkami sobie nie stopuje hmm jakies 4 zjadlam ale male bo cos mi wyrosnac malpy nie chcialy ale i tak sa pyszzzzne:-)

reklama
glukoza na czczo 80,7 (norma na wynikach 70-99)
a po 1h (50g) 139,6 - na wynikach normy nie podano, a w necie niby ze do 140, więc na styk

myślicie że jest się czym martwic?

Glukoza pod lupą - wyniki

1. Glukoza na czczo

• 60-100 mg/dl> wynik prawidłowy> test z 50 g glukozy w 24.-28. tygodniu.

• 100-125 mg/dl> wynik podejrzany> test z 75 g glukozy

• Powyżej 125 mg/dl> cukrzyca

2. Test obciążenia 50 g glukozy po godzinie spoczynku (24.-28. tydzień)

• Do 140 mg/dl > wynik prawidłowy

• 140- 200 mg/dl> wynik podejrzany> test z 75 g glukozy

• Powyżej 200 mg/dl> cukrzyca

3. Test obciążenia 75 g glukozy po 1 i po 2 godzinach spoczynku (tylko kobiety z nieprawidłowymi wynikami, na czczo)

• Do 180 mg/dl po 1 godzinie i do 140 g/dl po 2 godzinach> wynik prawidłowy

• Powyżej 180 mg/dl po 1 godzinie i powyżej 140 mg/dl po 2 godzinach > cukrzyca

Ostatnia edycja:
w Warszawie znowu zima,biało wszędzie i nadal sypie...ja wiem że ciężko jest nic nie robić,tym bardziej jak widzisz że ktoś robi coś zupełnie inaczej niż samemu byś to zrobiła...ja tak mam np. z praniem,wsadziłam do pralki kolory ale mało było więc się na dwa dni wstrzymałam,więc R. się za to wziął,wstałam żeby rozwiesić i myślałam że coś mnie trafi...R. dorzucił czarne,bo stwierdził że nie zaglądał do pralki co jest w środku,ale co jeszcze "lepsze" do tego mix-u teściowa dołożyła białe...WRR...:wściekła/y: i weź tu spokojnie leż:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A no wlasnie i leż tu babo spokojnie:wściekła/y:zreszta w moim przypadku i lezec sie zbytnio nie da boki mi wysiadaja a na plecach nie da rady.najlepiej to bym sie na brzuchu polozyla albo w powietrzy trza spac:-D ja nie wiem jak ja do tego maja wytrzymam jak juz takie problemy mam.kurcze z pierwszym to ja latalam jak szalona nic mnie nie bolalo ale w sumie mialo sie te 18 lat a teraz czuje sie jak stara malutka:wściekła/y::-D

to fakt jakoś kiedyś łatwiej było znosić to wszystko.boki mnie też bolą że czasami się budzę w nocy,ja za to mogłabym tylko na plecach leżeć,ale że to nie wskazane to katuje ten swój lewy bok...ja to planuje leżeć do kwietnia,potem już normalnie funkcjonować ,bo to już dużego ryzyka nie ma...więc odliczam już tygodnie:-)

Framama, bo my jesteśmy wszystkie fajne baby :-)

Noirel, nie wiem, jak Cię przekonać do kapusty pekińskiej :-D Dla mnie jest ona czymś w rodzaju wypełniacza do surówek, który nie nabija kalorii i pozwala się bardziej najeść, bez konieczności wpychania w siebie "ziemniorów". A co do właściwości...

"Kapusta jest wartościowym źródłem witamin, składników mineralnych i błonnika. Szczególnie cenna jest kapusta pekińska, która zawiera bardzo dużo beta-karotenu (prowitaminy A). Pół szklanki pokrojonej kapusty pekińskiej pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Wszystkie natomiast kapusty są doskonałym źródłem witaminy C, potasu i wapnia." ;-)

no i du... nie kupił, zapomniał!! no jak mógł zapomnieć?? to jakby o dziecku zapomniał!!:wściekła/y:
powiedział tylko- jutro pojedziemy do babci w. to pewnie robiła- tak KURKA BLADA tylko jak oni pojadą na swojej roboty pączki do teściów, to ja w tym czasie będę gniła już w szpitalu!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::no:
citrus jak się tak będziesz człapać do warszawy to może przez Olsztyn i mi pączusia przez okno na patologię rzucisz?:-D

rety dziewczyny jak ja bez was wytrzymam te wszystkie dni??

framama ładne imię;-)
noirel ja też chcę do kwietnia leżeć a wielkanoc (jak wytrzymam) to już normalnie na siedząco zamierzam przy stole. oczywiście odpoczynek też istotny ale zakładam 34 tydz jako moje spełnienie

Ostatnia edycja:
Pączki zrobione z tego przepisu Moje Wypieki | Pączki z różą zjadłam nawet 1/2 . POLECAM
Palce mnie bolą od tego kłucia ale póki co, raz przekroczyłam 120 cukru, miałam wtedy 124 więc jestem z siebie dumna. U nas śnieżyca, maż poszedł z mała na sanki, pewnie długo nie wytrzymia.
Uwielbiam sałatkę z kapusta pekinska , feta, pomidorkiem, ogórkiem itd

Dziewczyny, czy wy podczas spacerów też czasami czujecie, jakby Wasz brzuch był nagle znacznie cięższy i bardziej napięty? Zawsze się wtedy macam po brzuchu, ale nie czuję twardnienia, ale jakoś tak mi nieswojo i ciężko, nawet trudno opisać :dry:

tak i jeszcze coś mnie tam w środku kłuje.
albo po 2 stronach pępkach ,albo bardzo nisko.
i jeszcze boli mnie krocze,co sprawie dyskomfort przy chodzeniu/wstawianiu

Tak tak.
Ja mam do tego kaczy chód, powolny że staruszki mnie wyprzedzają.
I czasem mam wrażenie, bolesne jakbym miała się posiusiać w trakcie chodu.

Kartagina przykro mi z powodu pączka, nie wiem jak mógł zapomnieć... Kopnij go w 4 litery niech doleci...
A nie możesz jakiegoś mobilnego netu załatwić na te kilka dni?

Framama uważaj bo się przyturlam :-D

A co do bb, to mój małż po tylu latach już się przyzwyczaił. Czasem pyta co u dziewczyn. Grudniowe mamusie to zna z opowiadań jak niektóre realne koleżanki :-D

reklama
Kartagina musisz wytrzymac w tym szpitalu,na pewno bedziesz miala towarzyszki w sali to nie bedzie az tak zle:-)
Noirel no mnie maly na plecach nie daje pozwolenia lezec strasznie tego nie lubi i oprocz tego nie moge oddychac.w nocy to ja co pol godz sie budze zeby sie przekrecic a potem tak strasznie ciezko jest mi zasnac:wściekła/y:fajnie teraz tak narzekam a co bedzie po porodzie,ale mam caly czas nadzieje ze bede miala grzeczne dziecko i da mamusi pospac w nocy:zawstydzona/y:

Do góry