reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

noirel to ty już drugi raz tak leżysz? i co, teraz też się myjesz na leżąco? bo ja codziennie się podmywam 2x a prysznic porządny to co 3-4 dni jak już włosy nie wytrzymują...

no niesteyy,ale teraz leżę mniej bo i sytuacja lepsza,wtedy w 17 tygodniu miałam szew i 1,5 cm szyjki,teraz 25tydz.nadal bez szwu ani pessaru a szyjka ma 3 cm (powoli z 5 cm schodzę) wstaje do toalety,podmywam się raz dziennie,prysznic mega szybki tylko przed wizytą u lekarza,a głowę myje raz na tydzień...trochę się zapuściłam,to fakt,ale ja się panicznie boję:baffled: wtedy też mój facet bardziej przeżywał moją sytuacje

Nia dlatego podwyżki papierosów tak mnie cieszą:-)mnie jeszcze wkurza jak "mamusie" mówią ze ich na coś nie stać dziecku kupić...z papieroskiem w buzi...
ale może jakbyś zadzwoniła to by sam telefon dał im do myślenia,nawet jakby policja czy raczej straż miejska nie zdążyła przyjechać...chociaż czasami to też ryzykowne,różne "łobuzy" są na świecie...

Ostatnia edycja:
reklama
aisha ja też mam cukrzyce, naszczęscie na wizyte u diabetologa nie czekałam w ogóle , juz dziś jestem po wizycie, byłam też u dietetyczki, cukier mierzyć 4 razy dziennie, jak zmiana diety nie pomoże to insulina.
Joasia witaj

Witaj joasia81;)
Ja akurat mam takiego pecha, że zawsze jak idę chodnikiem to ktoś musi przede mną palić :/ Masakra z tymi ludźmi, nie potrafią nikogo uszanować, bo im się palić chce... :/
Aisha to nie dobrze, że cukrzyca... ale będzie dobrze, ważne żeby szybko działać:)
ja jutro ide na glukoze i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze....

Cześć Asia :)

Oj dziewczyny, co tak się tyle kłopotów jednocześnie u nas pojawiło? Jakie licho niech idzie sobie w cholerę, żeby wszystko dobrze było! ;-)

Mnie odrobinę brzuch dokucza, taki się wydaje napięty, ale nie jest twardy przy dotyku. Zaczęły mnie pobolewać pachwiny w nocy, gdy próbuję leżeć chwilę w pozycji półsiedzącej z wyprostowanymi nogami. Jak nie urok, to sraczka. Poprawiłam sobie humor robiąc na obiad spaghetti z czosnkiem, papryką i oliwą extra vergine, ale chętnie zjadłabym drugą porcję... :sorry2:

Przyszło też zamówione w niedzielę łóżeczko. Ma miliard razy ładniejszy kolor niż na zdjęciach, bardziej intensywny i bardziej limonkowy, a te plamki o których była mowa w ogłoszeniu, są praktycznie niewidoczne i musiałam mocno wysilać wzrok, żeby coś dostrzec :-D Tak więc za całe 99 złotych kupiłam nowe, śliczne łóżeczko. Takie zakupy mogę robić... :cool2:

joasia witaj:-)

noirel to ty ostatnią ciążę miałaś taką jak ja teraz.. szew od 16 tyg i szyjka też ma już 1,5cm. iteż mogę powiedzieć że ostatnia ciąża była gorsza bo rozwarło mi się w 22 tyg a w tej dopiero teraz, no i mam jeszcze pessar a wtedy nic nie miałam... fajnie że tak się teraz trzymasz:) ja chyba teraz też będę się myć mniej bo się wczoraj ostro wystraszyłam...

citrus fajnie że zakup łóżeczka się udał! i dość szybko przyszło;-)

Ostatnia edycja:
Witaj Joasia:)
Citrus gratuluje udanego zakupu;-)no wlasnie cos my te majowkowe mamusie troszke problemow mamy,ale bedzie dobrze i duzo dzieciaczkow w maju przybedzie.mnie jakas choroba bierze znowu (2 tyg.temu zapalenie ucha)katar mam i ucho mi jedno zatyka i wogole sie do d...py czuje.mam nadzieje ze mi przejdzie i nie bede znowu musiala na antybiotyku jechac.ja juz chce ta wiosne i lato zeby cieplo bylo a nie taka pogode gdzie jak nie deszcz to snieg :angry:

Kartagina wolę dmuchać na zimne,a i tak leże ciągle,nawet się nie ubieram na dzień bo i po co,to i się nie brudzę:-D a podmywanie się raz dziennie chyba wystarczy,dopochwowo nic nie biorę to i się tak "nie brudzę" a znowu zbyt często się podmywać to też nie dobrze bo się zmywa ph i łatwiej o stan zapalny...tak sobie bynajmniej tłumacze :-D myślę że te kilka lat tez zrobiło postęp w medycynie,wtedy nie brałam luteiny,a podobno to dobry lek przy naszym problemie:-)

Citrus takie zakupy dają podwójną satysfakcje :)

Joasia - witaj;)

Framama - nie wiem skad mam zapal he;D Wkurzylam sie dzis na meza i chyba to mi poweru dodalo:-D Ogolnie czuje sie dobrze, tylko popoludniu bardzo nasilaja sie dolegliwosci bolowe. Dlatego robie wszystko dokad moge, a potem juz zmuszona jestem odpoczywac;)

Citrus - zakupy niezle, faktycznie:-D

reklama
noirel ja się myję bo ciągle coś dopochwowo mam- luteina standard bo podobno lepsza od doustnej. a do tego muszę zakładać wkładki bo wycieka. przy wkładkach niestety mniejsze wietrzenie i muszę bardziej dbać o higienę...nienawidzę tego ... poza tym staram się pić sporo kefiru i wodę z cytryną żeby zakwaszać moje "środowisko":-)

Do góry