reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

no właśnie Kaja. ja w poprzedniej ciąży nie mogłam spać ,ale dopiero w październiku a Frania urodziła się 4.11.:confused:
ja ciągle się budze na siku ,albo przy przekręcaniu ,no albo z kołataniem serca ,że śpię na prawym boku

reklama
Siemacie, Dziewczyny!

Wróciłam do świata żywych (choć jeszcze nie do końca) i mimo, że Was podczytywałam, zupełnie nie chciało mi się udzielać w dyskusji. Chciałam odrobinę dojść do siebie, bo nie dość, że byłam wykończona fizycznie, to jeszcze psychicznie. Uświadomiłam sobie boleśnie i ostatecznie (podczas oglądania przefantastycznego serialu Pretty Little Liars), że już nigdy więcej nie czeka mnie BEZTROSKA, że nie mam już co marzyć o byciu amerykańską nastolatką ze szkoły, w których są szafki na korytarzach, intrygi i plotki :-D Generalnie trochę smuci mnie świadomość, że wraz z pojawieniem się dziecka utracę olbrzymią część swojej niezależności, ale w końcu sama tak zdecydowałam.

Dziś pofruwam, dla odmiany. Po czterech dniach leżenia w łóżku plecy bolały jak samo piekło, w dodatku drętwiały - myślałam, że oszaleję. Ale dziś już norma - zakupy, biblioteka, pieczenie urodzinowego ciasta dla W. (daruję sobie torty, upiekę to: Moje Wypieki | Pani Walewska (Pychotka)).

A mojej vis vitalis mam tyle, że mentalnie "jestę zombiakię".

Ostatnia edycja:
FRAMAMUUU, to moze jest jakis urok drugiej ciazy :szok:

a teraz jestem kompletnie nie do zycia za to:dry:

a jak widze ta reklame, "sniadanie z hochlandem, inaczej nie podam" i tego zupelnie na maksa sztucznie rapujacego chlopaka i tych jego rodzicow, ktorzy sa tam zupelnie przypadkiem, to mnie telepie:-D

Ostatnia edycja:

Noirel
niezły ten mały, chyba pozwalają mu na bardzo dużo??

nie wiem jak jest u Niego w domu,bo u nas jest tylko na weekendy i owszem,wszyscy wszystko robią za niego...jak ja zwracam uwagę to albo jest tekst "tyle razy mówiłem,ale nie dociera" więc lepiej samemu zrobić za niego... a jak ja Jemu zwracam uwagę to jestem ta zła...wiec nie zwracam,ale też nic za Niego nie robię.
wszyscy uważają że jest bardzo grzeczny,bo nie pyskuje i się nie obraża...(moja córka to robi więc jest niegrzeczna),ale w mojej ocenie to po prostu olewa całkowicie każdą uwagę i wie że i tak nikt go nie ukarze...

Kaja ta reklama jest okropna:szok:

Ostatnia edycja:
citrus
marudzisz jak mój S czasem - o tej beztrosce itp
wszystko prawda, tylko ja mu też powtarzam wtedy: chłopie a kiedy ty chciałeś? masz 36 lat!!! ja kończę 33 niedługo, a ponoć chcemy mieć dwójkę dzieci! muszę je kiedyś urodzić przecież:p
na szczęśćie tylko czasem tak gada - w dodatku perfidnie żeby mnie podjudzić do gadania:p

ja wiem,że nie unikniemy zmian w życiu po pojawieniu się dziecka, ale wierzę,że da się nie zwariować i tak je poukładać by nadal było przyjemne i interesujące!

dokładnie dziewczyny,dziecko w niczym nie przeszkadza,wystarczy dobrze się zorganizować,a czym starsze tym łatwiej,wiadomo:-)

pytanie już było ale chyba nie było odpowiedzi albo przeoczyłam,jak te siemię lniane na zaparcia spożywanie?mielicie?gotujecie?

a jeśli o rozstępy chodzi to mi niestety pojawiły się nowe,już mnie to tak nie przeraża bo po pierwszej ciąży mam:no: ale może wiecie co można stosować po porodzie żeby ładnie zbladły?alantan? mam je tylko w na około pępka:zawstydzona/y: takie słoneczko:szok: sam pępek mam płaski już ponad miesiąc,ale linii wcale nie mam

PolaTola chleba w jajku jeszcze z miodem nie jadłam:) ale pyszka chyba

fiołkowa jak wizyta? mnie się dziś śniło że córcia będzie:)

mysiak i kolorowa obstawiam że na dzień dziecka urodzicie:) a ja na dzień matki bo mam na 15-tego:)

kaja ja uwielbiam ciasto-plasto, moja córa cudeńka tworzy, to niesamowity wynalazek!! styropian jest do d... córa tworzyła a syn wyjadał te kulki z podłogi! moja szkraby uwielbiają flamastry, farby, i co, mam im zabraniać bo malują siebie i ciuchy od góry do dołu? mają gorszą zmianę i działają:)

sembo musisz mieć ładnie tak po japońsku... moja sister uwielbia japonię. a oglądałaś "kraj kwitnącej wiśni"?? czy jakoś tak..piękny...

nanulika pedicure do domu... skąd ty takiego faceta zerwałaś??

noelle ja marzę o takim maratonie 12 godzinnym... moja trasa- łóżko-łazienka i czasem lekarz... och jakbym wyszła gdzieś dalej...

laru ja na żebra też narzekam, straszny to ból, jakby je rozpychało...

nanu, citrus będzie bosko!! przy dziecku odkryjecie na nowo siebie, nowe pokłady energii, nowe wizje, trochę dzieciństwa powróci, trochę odpowiedzialności i dumy wzrośnie, nie ma czego załować! ja przy córci (miałam 21lat!) byłam ciągle jak dziecko, ale przy synku i jego problemach to dopiero dojrzałam! lubię być matką! takie małe przychodzi do ciebie i krzyczy wszech i wobec mamusiu kocham cię!!

noirel po porodzie maść z cebuli!! systematycznie używana rozjaśnia. miałam CEPAN

reklama
Do góry