reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Hej

Widze ze wy tez nie spicie po nocach...ja dzis bylam na czowaniu od 2 do conamniej 4.30 mozliwe jednak ze dluzej bo walalam sie jeszcze troche...a teraz jestem na wpol wyskana z "piaskiem" pod oczami. Jeszcze maly wykorzystal moj.czas niespamia ma baraszkowanie wiec dodatkowo mi nie pomagal.

Czy u was tez leje? U mnie cala noc jeszcze co chwila z dachu kilogramy sniegu spadaja i robia tyle halasu jakby sie budynek walil ....

reklama
Cześć :)

U nas w nocy znów sypał śnieg, teraz są +2 stopnie i wszystko się topi.
Mnie czeka jazda do szkoły ze zwolnieniem... Już nie mogę się doczekać:dry:

Trzymajcie się :happy:

Laru- w szoku jestem ze nie robia badan moczu przy kazdej wizycie... badanie moczu trwa wszedzie chyba ekspresowo badaja papierkiem lakmusowym wiec to szybko wyniki sa, macie jakas ksiazeczke ciazy gdzie sa wypisane konieczne badania w czasie ciazy?
ja mam grupe minus maz plus, ale ryzyko wystepuje tylko w minimalnych przypadkach gdy np. mialo sie poronienie, transfuzje krwi, przy kolejnych ciazach... itp, generalnie na poczatku ciazy lekarz robi badanie kriw na podstawie ktorego stwierdza czy produkujesz antyciala czy nie, jesli nie to ok, jesli tak to jest sie pod kontrolo i zastrzyk, u mnie w de zastrzyk obowiazkowy jest tez miedzy 28 a 30 tygodniem ciazy i po porodzie jesli dziecko ma grupe dodatnia

aniaczek- fajnie ze jestes zadowolona ze szkoly rodzenia,

a ja w moim szpitalui znalazlam kurs dla rodzenstwa... :) od 3 roku zycia :), w sobote chyba pojdziemy trwa okolo 2 godzin i dzieci ucza sie co i jak z takim maluszkiem, na lalkach myja, ubieraja zmieniaja pampki woza w wozkach... jest tlumaczone co i jak z takim rodzenstwem a na koniec dostaja dyplom starszego brata/siostry :) musze dzis zadzwonic do szpitala o ktorej jest to godzinie i sie z malym przejde tam... ach i co fajne prawie kazdy szpital- forma reklamy :)- ma takie zajecia

u mnie tez deszcz i na chwile obecna +11 :szok: styczen....

Oj u nas też pada, powiedziałabym, że leje i jest bardzo nieprzyjemnie. Ale spacer do sklepu zaliczony, oj zgrzeszyłam całą puszkę coli pochłonęłam z bułką słodką teraz mała dostaje wariacji w brzuchu.

Nia bardzo fajny pomysł z takim kursem, wcześniej nie słyszałam o takich zajęciach. Może dlatego tez że sie nie interesowałam ale napewno przydatna sprawa.Ale z tego co kojarzę mieszkasz w Niemczech to u nas pewnie nie ma czegoś takiego.

Oj u nas też pada, powiedziałabym, że leje i jest bardzo nieprzyjemnie. Ale spacer do sklepu zaliczony, oj zgrzeszyłam całą puszkę coli pochłonęłam z bułką słodką teraz mała dostaje wariacji w brzuchu.

Nia bardzo fajny pomysł z takim kursem, wcześniej nie słyszałam o takich zajęciach. Może dlatego tez że sie nie interesowałam ale napewno przydatna sprawa.Ale z tego co kojarzę mieszkasz w Niemczech to u nas pewnie nie ma czegoś takiego.

czasem i mamie sie cos od zycia nalezy ;) byle nie za czesto z ta cola, ja tez mialam fazy na lyka lub dwa ;)
tak w niemczech mieszkam, tu sporo wlasnie roznych darmowych kursow przed porodem szpitale oferuja, ale to w ramach reklamy by wybrac dany szpital do rodzenia...

hej dziewczyny, ja po dwóch tygodniach dołów jak diabli wreszcie stałąm z ochotą do życia. Wczoraj usmażyliśmy próbne pączki, już wiem jak to działa teraz tylko do tłustego czwartku ;)))
mała mnie dziś obudziła serią w żebro o 7:20, a akurat tak dobrze mi się spało ;)
Poza tym obejrzeliśmy wczoraj Hobbita, znamy M. obejrzał bo ja usnęłam 3 razy na nim... Nie jestem zachwycona tym filmem, pomieszano strasznie Hobbita z Silimarillionem i wyszła jakas bajka dla dzieci bez spójnej fabuły. Ogólnie do WP się sie umywa.

czasem i mamie sie cos od zycia nalezy ;) byle nie za czesto z ta cola, ja tez mialam fazy na lyka lub dwa ;)
tak w niemczech mieszkam, tu sporo wlasnie roznych darmowych kursow przed porodem szpitale oferuja, ale to w ramach reklamy by wybrac dany szpital do rodzenia...

to u nas wprost odwrotnie , wolą ,żeby ich szpitala nie wybrac :-D

no chyba ,że prywatny ,ale za to to niestety trzeba płacić i to słono.

dokładnie Framama ma racje, jak ostatnio pojechałam do szpitala na dyżurke co mialam zastój w nerce to położna wręcz była zla na mnie, że wcześniej nie dzowniłam z zapytaniem czy jest dla mnie miejsce w szpitalu. Nawet mi to przez myśl nie przyszło. no cóz polskie realia

no wiesz co Wiikki :confused: trzeba było zaplanować ,że będzie mieć zastój w nerce i 2 tyg wczesniej zarezerwować sobie miejsce w sziptalu . Ty nie dobra ,tak na żywioł iść :-D
przecież to jest jakaś paranoja? położna jest zła bo się przyjechało z problemem ?

zjadłam bułkę z sałatą , i ogórkiem kiszonym. aaa i jeszcze puszkę coli w siebie wlałam:cool2:

reklama
witajcie dziewczeta:-)

widze, ze nie tylko ja mam problemy spaniowe...co godzine z zegarkiem w reku toaleta, zanim usne to sie wierce jak wsciekla...wrrrr, masakra
w tamtej ciazy ogladalam wszystkie mozliwe serie, z dexterem na czele..bo tez bylo to samo, tylko zdecydowanie duzo pozniej

a co sie dzieje z CYTRYNKA nasza:confused:?

Do góry