reklama
jeśli chodzi o te owijanie tetrą to też mi się to wydalo jakie prehistoryczne i dziwne no ale osoba która to mówila była naprawde pewna ze tak TRZEBA!heheh...ah..i weź tu słuchaj innych.
qrcze jeszcze 11 dni niby mi zostało.a już chciałabym mieć maleństwo przy sobie.teraz znów powróciła myśl..:chłopiec czy dziewczynka?tyle wytrzymałam a teraz te dni ciagną się jak flaki z olejem bleee
qrcze jeszcze 11 dni niby mi zostało.a już chciałabym mieć maleństwo przy sobie.teraz znów powróciła myśl..:chłopiec czy dziewczynka?tyle wytrzymałam a teraz te dni ciagną się jak flaki z olejem bleee
anik.
Mama Krzysia :)
Olisiaa - ja się wydepiluję, wolę to zrobić w domu, niż liczyć, że położna zrobi to tępą maszynką albo spytaj cioci - jakie tam są wymagania, czy golą itp. zazdroszczę Ci troszkę takiej "prywatnej" i "ciepłej" położnej - miło, kiedy jest z Tobą ktoś taki
Tez sie ciesze ze ona bedzie ze mna to siostra mojej mamy i pracuje akurat w tym szpitalu gdzie bede rodzic, a jezeli jej nie bedzie na dyzurze to przyjdzie do mnie.
Dzieki dziewczyny za odpowiedz, w takim razie uciekam sie przygotowac do jutra, co ja zrobie bez laptopa w szpitalu :-) jestem od niego uzalezniona
Dzieki dziewczyny za odpowiedz, w takim razie uciekam sie przygotowac do jutra, co ja zrobie bez laptopa w szpitalu :-) jestem od niego uzalezniona
kilolek
podwójna listopadowa mama
z tym goleniem to jest tak ze przód ich nie interesuje tylko to miejsce nacieciia. Nawet jak polozna to zrobi to nie bedzie po calosci jechala. A maszynkę to ja bym polecała miec swoja jednak. Ja mam mimo, ze nie przewidywalam by byla potrzebna ale niestety tamte okolice tez mam popuchniete. pare dni temu dokonałam depilacji i stwierdzłąm, ze ostatni raz, bo raz z esie umordowalam niesamowicie to podraznienie mialam nieziemskie. Mam w d... jak tam wygladam, w końcu to nie wybieg, a nie potrzeba mi jeszcze dzikiej swędziawki na porodówce. Wiec wystąpię z gustownym jezykiem ;-)A tak na szybko i troche zmieniajac temat mam takie pytanko
Bo zastanawiam sie czy depilowac sie do zera juz jako przygotowanie do porodu czy czekac az polozne o to zadbaja? bo wlasciwie pytalam dzis szwagierki czy sie ogolila a ona mowila ze nie zdazyla a do porodu jej nie wydepilowali. JA pewnie lepiej bym sie czula wydepilowana...juz sama nie wiem co zrobic
Paulinka88 wlasnie o to chodziło, nie wiedzialam dokladnie jak to wyjasnic. Zobaczymy co wyniknie z tego, zaufam bo ciocia bedzie przy porodzie i na dyzurze wiec mysle ze żle dla mnie nie chce tylko zeby bylo szybko sprawnie i w miare bezbolesnie.
Flaurka
Fanka BB :)
Rurka - a nie chodzi Ci czasem o tzw. Szerokie pieluszkowanie?
Jeśli o to pytasz to nie rób tego sama. Kiedyś - jak powstały pampersy, lekarze zalecali dodatkowo ubierać pieluchę tetrowa na wierzch, żeby bioderka (nie nóżki) były w dobrej pozycji i żeby nie powstawały wady. Teraz odchodzi sie od "pieluszkowania na wszelki wypadek" i dopiero po USG bioderek, które każde dziecko musi mieć w 6 tygodniu życia lekarz podejmuje decyzję, czy należy pieluszkowac dodatkowo tetrą.
Tak więc nie oburzaj się, nie chodzi o robienie z dziecka gejszy, ale o to, żeby miała zdrowe biodra - pieluchy tetrowe są obszerniejsze i pomagały dzieciom na prawidłowy rozwój bioderek, teraz pampersy tego nie robia, stąd czasami konieczność zakładania tej dodatkowej pieluszki.
Jeśli o to pytasz to nie rób tego sama. Kiedyś - jak powstały pampersy, lekarze zalecali dodatkowo ubierać pieluchę tetrowa na wierzch, żeby bioderka (nie nóżki) były w dobrej pozycji i żeby nie powstawały wady. Teraz odchodzi sie od "pieluszkowania na wszelki wypadek" i dopiero po USG bioderek, które każde dziecko musi mieć w 6 tygodniu życia lekarz podejmuje decyzję, czy należy pieluszkowac dodatkowo tetrą.
Tak więc nie oburzaj się, nie chodzi o robienie z dziecka gejszy, ale o to, żeby miała zdrowe biodra - pieluchy tetrowe są obszerniejsze i pomagały dzieciom na prawidłowy rozwój bioderek, teraz pampersy tego nie robia, stąd czasami konieczność zakładania tej dodatkowej pieluszki.
Ostatnia edycja:
O bioderkach slyszalam, ale to nie u dziewczynek tylko, u chlopcow tez moze cos takiego byc wymagane.
Olisiaa ja teraz gole sie co 2 dzien zeby mnie nie zaskoczylo jakby co. Wczesniej co 3 dni a teraz juz co 2 zeby nawet takich krotkich nie miec. Nie wyobrazam sobie zeby ktos mnie obcy golil, chyba ze mm...ale nie jestem niepelnosprytna przeciez, robie to zawsze to czemu do porodu mam isc owlosiona? ;-)
Olisiaa ja teraz gole sie co 2 dzien zeby mnie nie zaskoczylo jakby co. Wczesniej co 3 dni a teraz juz co 2 zeby nawet takich krotkich nie miec. Nie wyobrazam sobie zeby ktos mnie obcy golil, chyba ze mm...ale nie jestem niepelnosprytna przeciez, robie to zawsze to czemu do porodu mam isc owlosiona? ;-)
Melduje, że z cyrku wróciłam cała, zdrowa i 2w1
Niestety nie dałam rady Was dzisiaj doczytać, także nadrobię jutro
&&& za potrzebujące, rodzące itp. itd.
A, u mnie jutro wyczekiwany 8 maj (u Ciebie elvie chyba też?) ciekawe czy się przeterminuje???
Martusia, synek cudny
Dobrej nocy!!!
Niestety nie dałam rady Was dzisiaj doczytać, także nadrobię jutro
&&& za potrzebujące, rodzące itp. itd.
A, u mnie jutro wyczekiwany 8 maj (u Ciebie elvie chyba też?) ciekawe czy się przeterminuje???
Martusia, synek cudny
Dobrej nocy!!!
reklama
Dziewczyny z teściową taki problem, że rozsądne argumenty do niej nie trafiają. jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem, to pewnie - postawię się i nie dam sobie wejść na głowę, ale.. za pół roku chcę iść do pracy i wtedy coś trzeba zrobić z dzieckiem. kiedy zaoferuje się babcia, to mam nająć kogoś obcego? ona się obrazi, mąż pewnie też (jest po mojej stronie, ale uważa, że czasem ja przesadzam), a rodzina będzie wstrząśnięta. przyznam, że zaczyna mnie to męczyć - faktycznie nie uśmiecha mi się niania, ani żłobek, którego w naszym mieście nie ma. jestem na nią skazana!!
może jakoś przez to pół roku zmądrzeje? może będzie normalniejsza?
coś wątpię, chyba zaczyna ją męczyć kryzys wieku średniego - nakupowała sobie różowych ciuchów ("jak jej wnusia Hania")..
co do krępowania nóżek pieluchą - u nas w szpitalu praktykują takie coś.. jedną pieluszką nóżki i brzuszek, drugą rączki przy ciałku - podobno jest to dobre dla dziecka, bo czuje się ciasno jak w brzuchu mamy - mnie to przeraża i z pewnością tego nie będę praktykowała. jaki to ma wpływ na prostowanie nóżek? taki sam jak lizanie dziecku powiek kiedy ktoś rzuci na nie urok.
może jakoś przez to pół roku zmądrzeje? może będzie normalniejsza?
coś wątpię, chyba zaczyna ją męczyć kryzys wieku średniego - nakupowała sobie różowych ciuchów ("jak jej wnusia Hania")..
co do krępowania nóżek pieluchą - u nas w szpitalu praktykują takie coś.. jedną pieluszką nóżki i brzuszek, drugą rączki przy ciałku - podobno jest to dobre dla dziecka, bo czuje się ciasno jak w brzuchu mamy - mnie to przeraża i z pewnością tego nie będę praktykowała. jaki to ma wpływ na prostowanie nóżek? taki sam jak lizanie dziecku powiek kiedy ktoś rzuci na nie urok.
Podziel się: