reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Wikasik dziekuje za dobre poranne wiesci.
Ja dzis rano na badaniach bylam,slabo mi sie zrobilo i myslalam,ze mnie zlinczuja przy rejestracji,bo "starsi" nie rozumieja,ze ja bez kolejki przechodze-na zaczepki odwarknelam ze zgrzytaniem "w ciazy jestem!",co mnie zdziwilo bo przeciez to nie moj charakter:-( Czesciej nie zwracam uwagi na rozne zaczepki.No i dobra,bylo minelo.
Ide sie zajac sprzataniem,bo na razie mdlosci brak i wymiotow tez dzis nie bylo..oby juz sie wogole skonczyly:tak:
Milego dnia i powodzenia dla potrzebujacych!

reklama
uffff przebrnelam przez pare stron waszych klotni... a robta co chceta ja i tak bede siedziala na glownym i na nim sie udzielala piszac co mnie martwi i nie szukajac czy gdzies jest oddzielny watek.

Witam nowa majowke!!!

Pisaliscie o usg- ja w DE mam co wizyte robione usg i co wizyte dostaje 3 zdjecia maluszka ( mam juz spora kolekcje :) ) niestety musialam za to zaplacic 20 euro- ale moim zdanie oplaca sie- bo mam niesamowity dowod jak maluszek z miesiaca na miesiac sie rozwijal. Jak dotad mialam ciagle badania od dolu ale lekarz powiedzial ze juz od nastepnej wizyty bedzie przez brzuszek- uff
Jedno co mnie martwi to ze wam wszystkim robiono juz jakies badanie, jakies pomiary czy wszystko w porzadku- mi jeszcze nic nie bylo robione- moj ginekolok powiedzial ze dopiero w polowie bedzie mierzyl czy dziecko jest zdrowe- tez tak ktos ma???????

Wspolczuje wszystkim chorujacym- kurujcie ssie kochane, mleczko z miodem i maselkiem....i czosnek- apropo czosnku- ktos juz slyszal o tym ze czosnek moze powidowac skurcze?????

Dzień dobry przyszłe mamusie :happy: przepraszam,że wtryniam się Wam na główny wątek ... może jeszcze o chrzcie nie myślicie,ale jakby któraś była zainteresowana ubrankiem letnim do chrztu dla dziewczynki to mam do sprzedania córcia miała Go tylko raz w kościółku.Za komplecik dałam 125zł sprzedam Go za 70zł Sukienka do Chrztu - Hania bombka Szatka.pl Irena Remizowicz dorzucę buciki również w kompleciku jest sweterek :happy: gorąco pozdrawiam życzę lekkich porodów i zdrówka ---- lipcowa mama 2011

Jedno co mnie martwi to ze wam wszystkim robiono juz jakies badanie, jakies pomiary czy wszystko w porzadku- mi jeszcze nic nie bylo robione- moj ginekolok powiedzial ze dopiero w polowie bedzie mierzyl czy dziecko jest zdrowe- tez tak ktos ma???????

Wspolczuje wszystkim chorujacym- kurujcie ssie kochane, mleczko z miodem i maselkiem....i czosnek- apropo czosnku- ktos juz slyszal o tym ze czosnek moze powidowac skurcze?????
macie inny system i dlatego tak jest .
Jak lekarz zrobi pomiar w połowie to widocznie na podstawie innych danych odczyta wynik i też on będzie zapewne prawidłowy.
Nie martw się .

Mleko,z masłem i miodem to fikcja lecznicza .Jedyne co ma to właściwości rozgrzewające od wysokiej temperatury.:baffled:

5. Gorące mleko z masłem i miodem na przeziębienie.

MIT
Mleko i masło zawierają dużo nasyconych kwasów tłuszczowych, które raczej szkodzą niż pomagają – chorzy potrzebują raczej tłuszczów nienasyconych, takich jak te w tranie. Jeśli chodzi o miód, wysoka temperatura mleka (czy herbaty) może sprawić, że utraci on część swych leczniczych właściwości. Lepiej więc spożywać go – podobnie jak czosnek – „na zimno”.

Tu masz więcej co prawda ,a co mit .
• Witamina C leczy grypę i przeziębienie.

fiore gratuluję kopniaczka i udanej wizyty.

Wikasik również gratuluję udanej wizyty.

Wiolka zdrówka .
Kuruj się i nie przeziębieniu.

Witam się .
U mnie oki.
Mdłości mijają całkowicie ,więc zaczynam normalnie żyć .
Miłego dnia.
Pozdrawiam.

edit:
Czosnek też w ciąży można ,ale nie w dużej ilości ,bo rzeczywiście powoduje skurcze.
Jest jednak głównym składnikiem syropu na przeziębienie dla kobiet w ciąży *spam*.
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1779-*spam*-syrop-150g.html

Ostatnia edycja:
Drogie majóweczki zalożylam nowy temat "szkola rodzenia". Tak jak napisalam jest sporo dziewczyn ktore pierwszy raz zostana mamusiami i widzialam ze nie ma jeszcze tematu pod każdą postacia;-) Jesli uznacie ze jest to temat nie na miejscu to MOD go skasuje;-)

AS to tak samo jak mit, że gorąca herbata z cytryną jest dobra na przeziębienie. Witamina C ginie kiedy zaleje się ją wrzątkiem czy gorącą wodą. Raczej taka herbata ma właściwości rozgrzewające. Podobnie jak mleko z miodem i czosnkiem czy masłem. Ja masła nie dodaje, ale sam napój fajnie rozgrzewa i to chyba to pomaga, bo dziś czuję się lepiej.
Dziś w nocy miałam ciekawe przeżycie.
Sąsiadka, która mieszka nade mną była w ciąży i nawet nie widziałam, że już urodziła. Nie mamy ze sobą kontaktu. Dziś w nocy usłyszałam płacz maleństwa i się obudziłam, najpierw myślałam, że to starsze dziecię płaczę, ale nie płacz bardzo charakterystyczny jak na noworodka :-) więc mimo, że do mojego porodu jeszcze daleko, to miałam już pobudkę o 1.oo i 4.oo rano :) trzeba się przyzwyczajać. Mąż oczywiście nic nie słyszał:-)
Ale widzę po nim, że już nie może się doczekać dzisiejszej wizyty. Muszę spisać wszystkie pytania, żeby o niczym nie zapomnieć. Może uda mi się R. zaciągnąć chociaż do poczekalni :-)
Pozdrowienia majóweczki i miłego dnia! U mnie piękna słoneczna pogoda.

kurde mleko z masłem i miodem ehh chyba bym w kiblu wylądowała hehe jak sie doda masła do mleka to chyba bedzie te mleko tłuste, nie wiem ale bym tego nie dała rady wybić, zreszta nigdy nie słyszałam o takiej kombinacji, rozumiem mleko z miodem ale zeby jeszcze masło dodawac? :)

As super ze juz dolegliwosci Ci mijaja :) ja się dobrze czuje i nie mam juz wymiotów, a jak mdłosci mi przychodza to poprostu cos zjadam i odrazu mija hahah

od jakiegos czasu podczas spania bolą mnie kolana i rece na zgieciach, jak bym się nie połozyła i tak i tak bolą ehh nie wiem co się dzieje

reklama
AS to tak samo jak mit, że gorąca herbata z cytryną jest dobra na przeziębienie. Witamina C ginie kiedy zaleje się ją wrzątkiem czy gorącą wodą. Raczej taka herbata ma właściwości rozgrzewające. Podobnie jak mleko z miodem i czosnkiem czy masłem. Ja masła nie dodaje, ale sam napój fajnie rozgrzewa i to chyba to pomaga, bo dziś czuję się lepiej.
Dziś w nocy miałam ciekawe przeżycie.
Sąsiadka, która mieszka nade mną była w ciąży i nawet nie widziałam, że już urodziła. Nie mamy ze sobą kontaktu. Dziś w nocy usłyszałam płacz maleństwa i się obudziłam, najpierw myślałam, że to starsze dziecię płaczę, ale nie płacz bardzo charakterystyczny jak na noworodka :-) więc mimo, że do mojego porodu jeszcze daleko, to miałam już pobudkę o 1.oo i 4.oo rano :) trzeba się przyzwyczajać. Mąż oczywiście nic nie słyszał:-)
Ale widzę po nim, że już nie może się doczekać dzisiejszej wizyty. Muszę spisać wszystkie pytania, żeby o niczym nie zapomnieć. Może uda mi się R. zaciągnąć chociaż do poczekalni :-)
Pozdrowienia majóweczki i miłego dnia! U mnie piękna słoneczna pogoda.
W tym linku ,który podałam ,jest właśnie napisane również na temat wit C ,że ona praktycznie nie ma wpływu na leczenie przeziębienia.
Raczej efekt placebo.
Jednak tak się utarło i nawet lekarze w to wierzą przepisując końskie dawki na przeziębienie.:baffled:
A tymczasem:
Mit witaminy C obalony - Kobieta w INTERIA.PL - zdrowie kobiety, diety, uroda, seks, moda

kurde mleko z masłem i miodem ehh chyba bym w kiblu wylądowała hehe jak sie doda masła do mleka to chyba bedzie te mleko tłuste, nie wiem ale bym tego nie dała rady wybić, zreszta nigdy nie słyszałam o takiej kombinacji, rozumiem mleko z miodem ale zeby jeszcze masło dodawac? :)

As super ze juz dolegliwosci Ci mijaja :) ja się dobrze czuje i nie mam juz wymiotów, a jak mdłosci mi przychodza to poprostu cos zjadam i odrazu mija hahah

od jakiegos czasu podczas spania bolą mnie kolana i rece na zgieciach, jak bym się nie połozyła i tak i tak bolą ehh nie wiem co się dzieje
Takie bóle miałam w ciąży z Kubusiem.
Lekarz kazał łykać większe ilości magnezu i potasu .
Po wysyceniu organizmu bóle szybko przeszły.:tak:;-)
Skonsultuj to z lekarzem ,pewnie też coś Ci przepisze i będzie po bólu.:tak:

Do góry