reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Dzień dobry!
Witam nowe mamusie :)
Ja kwas foliowy biorę w dawce 0,4. Mam taki gotowy preparat witaminowy dla kobiet w ciąży,jedna tabl zawiera własnie 0,4 kwasu foliowego i na opakowaniu jest napisane aby łykać jedną dziennie.
U mnie na razie łzawych nastrojów brak,jakoś nawet specjalnie podminowana nie chodzę ,za to ostatnio coś apetytu u mnie brak i wczoraj zaczęły mnie piersi pobolewać.
Miłego dnia!
Jak tak czytam wasze posty odnosnie kw foliowego, to ja chyba biore konska dawke
biggrin.gif
bralam folik zanim dowiedzialam sie ze jest w ciazy, a Folik zawiera wlasnie dziennie zapotrzebowanie czyli 0,4mg, ale moj gin powiedzial, ze to za malo i przepisal mi kw foliowy 15 mg + falvit mama (kompleks witamin)
1 pazdziernika ide na druga wizyte, mam nadzieje, ze w pecherzyku pojawi sie to na co czekamy
happy.gif

reklama
Poradźcie proszę, bo zaczynam lekko wariować - pierwsza ciąża...

Pobolewa mnie brzuch, tak przedokresowo, nie cały czas, tylko raz na jakiś czas. Poza tym często bolą mnie plecy na dole. Poszłam do lekarza, jak dowiedziała się, że mnie boli brzuch to wypisała Duphaston i zwolnienie. Czytam, że Was też brzuchy pobolewają i nie panikujecie, czy to normalne w ciąży? Nie wiem czy chcę iść na zwolnienie już, a na pewno nie chcę brać tego Duphastonu, bo się naczytałam skutków ubocznych. Teraz nie mam żadnych krwawień, mdłości i takich tam a po tym mogę mieć cały komplet cudów. Poradźcie coś bo się gapię na te tabletki i sama nie wiem co mam robić...

Flaurka pisałam mojego posta tak długo, że nie widziałam Twojego. Mi też lekarz przepisał ten lek i też mam dylemat! objawy mam również podobne bóle w dole brzucha i tył pleców! ja wzięłam jedną tabletkę, ale skutki uboczne przerażają!

Witam:)
Duphaston jest bardzo przydatny i moze bardzo pomóc:tak: Na pewno nie zaszkodzi. A po co potem miec wyrzuty sumienia,tym bardziej jak sa plamienia.

Witam nowe mamy :-)
Ojj ale pogoda do bani...:wściekła/y: Normalnie depresji można dostac;/
As piękne te Tqoje prace :-D Masz kobieto talent :tak:

Witam!
Na wstępie gratuluje nowym majóweczkom!
A ja mam pytanie - pisałam Wam, że jak na razie nie dokuczają mi żadne infekcje dróg oddechowych i co??? I dziś wstałam z bólem gardła i ogólnie czuje się lekko podziębiona :-(Dziewczyny - co mam zażyć? Piję herbatę z miodem i cytryną, nie chcę brać leków, ale muszę szybko dojść do formy.
Tak poza tym dokucza mi dziś zgaga.

Dzień doberek kochane ! Za oknem szaro buro a ja jakos radosna no wlasnie to chyba objaw ciąży, bo ja z reguły jestem dołującą się osobą a teraz jakoś wszystko mnie cieszy no i płaczek ze mnie straszny a teraz nic mnie jakoś nie wzrusza :) hehe ale zmiany ?!

wiki widzę ze mamy obie w domu 4 latki :)ciekawi mnie jak mój mały to przyjmnie jest strasznie ze mna zżyty mama jest tylko jego .....

carmella pytaj kochana może jakos wspolnie odpowiemy sobie wszystkie na pytania które nas dręczą:)
patina ja wlasnie tez o tym mysle moj synek pomimo ze mam jeszcze straszego to ten to oczko w glowie mamusi a od kiedy jestem 2 lata po rozwodzie to wogole mial mame tylko dla siebie.. teraz dla niego wielkie zmieny narazie nic mu nie mowie ...czekam na moje kochanie i wtedy razem mu powiemy mysle ze sie uciesz ale pewnei nie bedzie zdawal sobie sprawy z tego ze juz nie bedzie jak bylo ;-(

As kochana trzymam mocno kciuki od razu dawaj znac co i jak sciskam Cie co bys sie nie stresowala :-)

a co do pracy to ja juz w pracy powiedzailam ...juz jest fajnie dbaja o mnie nie stresuja dokarmiaja heheheh:)

Hej dziewczyny,
termin mam na 17 maja. Jest to 2 bejbe. Z czego szczerze powiem, nie potrafie sie jeszcze cieszyc. Dzis podjelam decyzje, ze je urodze.

Sytuacje mam do bani. Zdaje sobie sprawe, ze inni moga albo maja jeszcze bardziej pod gorke...ale potrzebuje teraz troche wsparcia...a nie mam skad go brac.

Pierwsze dziecko mam z partnerem z ktorym juz nie jestem. Mieszkamy razem, ze wzgledu ma malego...ale w miedzy czasie caly czas rozgladalam sie za mieszkaniem dla siebie.
Poznalam kogos. Spotykalismy sie, zakochalismy...i zaszlam w ciaze. Nie zdazylam powiedziec o tym Wojtkowi bo zabil sie na motorze tydzien temu w niedziele.
Zostane sama teraz, sama z 2 malych dzieci...i nie wiem co mam zrobic...

Hej dziewczyny,
termin mam na 17 maja. Jest to 2 bejbe. Z czego szczerze powiem, nie potrafie sie jeszcze cieszyc. Dzis podjelam decyzje, ze je urodze.

Sytuacje mam do bani. Zdaje sobie sprawe, ze inni moga albo maja jeszcze bardziej pod gorke...ale potrzebuje teraz troche wsparcia...a nie mam skad go brac.

Pierwsze dziecko mam z partnerem z ktorym juz nie jestem. Mieszkamy razem, ze wzgledu ma malego...ale w miedzy czasie caly czas rozgladalam sie za mieszkaniem dla siebie.
Poznalam kogos. Spotykalismy sie, zakochalismy...i zaszlam w ciaze. Nie zdazylam powiedziec o tym Wojtkowi bo zabil sie na motorze tydzien temu w niedziele.
Bardzo mocno współczuje :-( ale pamiętaj dzidzia to najpiekniejszy skarb na swiecie

Hej dziewczyny,

napewno dasz rade JoAns!trzymam kciuki!napewno dzidzia da Ci duzo radosci a pewnie i znajdziesz mezczyzne,ktory da Ci szczescie!trzymaj sie!

Hej dziewczyny,

joans wiem ze to pewnie nie da za wiele ale pamietaj ze zawsze mozesz sie wyplakac tutaj wyzalic i wygadac...

zobaczysz ze malenstwo ktore nosisz pokochasz i bedziesz je kochac cala soba :tak: tak jak napisala suzi dziecko to najpiekniejszy skarb i to jest najwieksze szczescie dl a ktorego musisz teraz byc silna.

wiem ze Ci ciezko ...wspolczuje Ci ...ale glowka do gory wierze ze Ci sie uda wszystko i bedziesz jeszcze bardzo szczesliwa

Hej dziewczyny,

To naprawdę nie jest lekka sytuacja ale z pewnością dasz radę. kobiety mają w sobie pokłady takiej siły, że niejednokrotnie same nie są jej świadome. A dzieci napędzają nas podwójnie do działania. Jestem więc pewna że dasz sobie radę i poukładasz życie na pewno!
A czy dziadkowie (przyszli) wiedzą o tym że będą mieć wnuka - mam na myśli rodziców Wojtka?

Witam!
Na wstępie gratuluje nowym majóweczkom!
A ja mam pytanie - pisałam Wam, że jak na razie nie dokuczają mi żadne infekcje dróg oddechowych i co??? I dziś wstałam z bólem gardła i ogólnie czuje się lekko podziębiona :-(Dziewczyny - co mam zażyć? Piję herbatę z miodem i cytryną, nie chcę brać leków, ale muszę szybko dojść do formy.
Tak poza tym dokucza mi dziś zgaga.

w zeszłym tygodniu przeszłam infekcję - pomogłam sobie czosnkiem i koktajlami z cytrusów z miodem - blenderem miksowalam grapefruita, pomarańcz, brzoskwinię, dodawałam wody i miodu.

As- koniecznie się odezwij po wizycie &&&&

reklama
hejka Dziewczyny :)
u mnie wszystko ok
dzisiaj ide do GB poinformowac ze jestem w ciazy.
Dziewczyny macie miekki brzuch czy twardy?
czasami mam brzuch wydety a czasami normalny i az sie zastanawiam czy jest powod do paniki heheh

Do góry