reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Jejku jak dawno mnie tutaj nie było... i teraz patrze na wasze suwaczki i nie dowierzam, ze te drugie ciaże wam tak szybko mijaja. Agasim ty chyba jako pierwsza w kolejce, a pożniej Katasza :) imiona juz wybrałyscie? jak sie czujecie? macie lęk przed drugim porodem?

Paulinka88 a ty jak sie czujesz? juz wiesz co w brzuszku siedzi?

U nas ostatnimi czasy Ola bardzo marudna, nie śpi nam za bardzo, budzi sie w nocy. Jestem tym wykonczona, juz nie daje rady. Brak czasu dla siebie. Wczoraj mąż znalazł kolejny zabek czyli okazuje się, ze juz nam piateczki ida. Mam nadzieje ze jak juz wszystkie wyjda to bedzie spac normalnie i ja wtedy odpoczne i sie wyśpie :p

Annte
i jak Ninka śpi w nowym łóżeczku?

Azula tez mi sie wydaje, ze przyjdzie konkretna zima, ona nie da o sobie zapomniec :)

szkoda, ze wątek majówek na bb "umarł" za kilka lat nie bedzie co wspominac, bo zostana tylko wpisy z okresu niemowlecego, fb to nie to samo co tutaj.
Sama ostatnio rzadko tutaj zagladam bo nawet nie ma co czytac :(

Ostatnia edycja:
reklama
Ja po wizycie, zaraz wrzucę wieści na odpowiedni wątek.

Tutaj tylko odpiszę na pytania ogólne ;-)
Olisia- imiona wybrane ale pochwalę się na wątku o rodzeństwie. Ciąża mija mi błyskawicznie, pewnie dlatego, że cały czas pracuję, do tego jedno dziecko już jest więc zanim się obejrzałam zleciał 30 tydzień ;-) Co do lęku przed drugim porodem to ja raczej na luzie bo na 99% będzie drugie cc. Nawet dzisiaj rozmawiałam z lekarką, że jeśli wszystko będzie ok to tydzień przed terminem mniej więcej będzie cięcie. Ogólnie to czuję się bardzo dobrze i mam nadzieję, że co najmniej najbliższe 6 tygodni tak się będę czuła bo mam wtedy egzamin kończący aplikację.

A teraz "idę" na wątek rodzeństwa :-)

Olisia wróciłam do żywych, bo bardzo ciężkim pierwszym trymestrze:) Niestety jeszcze nie wiemy co tam za lokator mieszka, bo na ostatnim usg zakryło nóżką miejsce intymne i się nie dało podejrzeć. Teraz mam połówkowe 24 stycznia i mam nadzieję, że dzieć będzie współpracował:)

Gratulacje dla Oleńki z okazji kolejnych ząbków:) a tak się właśnie zastanawiałam ostatnio kiedy 5 powinny wychodzić:)

Annte
i jak Ninka śpi w nowym łóżeczku?

Olissia teraz był tak szalony czas, że nawet nie miałam jak popracować nad spaniem w nowym łóżku. Ale teraz wracamy do normalności więc spróbuje ją kłaść w dzień na drzemkę. Na razie śpi w swoim starym lóżeczku u nas w sypialni. Jak się jej pytam czy chce spać w dużym lozeczku to mówi że nie i że tam sie robi opa opa, a w tym drugim starym aaaa.

Co tam u Was dziewczyny? Znowu cisza nastała.

Fitmaminka- zaglądasz jeszcze? Ciekawa jestem jak u was po odrobaczaniu.

Dusia- Młody się naprostował trochę z zachowaniem czy dalej w kość daje?

U nas po staremu. No może tylko tyle, że Ulka wreszcie przesypia całe noce (obym nie zapeszyła). Cieszy mnie to o tyle, że może chociaż najbliższe 2 miesiące będę się wysypiać bo potem nie ma szans ;-) Poza tym dalej pracuję, ale przy obecnej pracy jakoś mi to nie przeszkadza. tyle tylko, że co raz częściej uświadamiam sobie, że jestem w lesie z szykowaniem się na przyjście maluszka. Dobrze, że mam rzeczy po Uli ale i tak kilka drobiazgów wypadałoby dokupić no i ze 3 komplety nowych ciuszków żeby do szpitala były. Mam nadzieję, że jak się zabiorę za to po egzaminie to nie będzie za późno. Najwyżej mąż będzie miał więcej na głowie :-D

Jutro chyba z bratową wybiorę się na małe zakupy bo za tydzień idziemy na bociankowe do naszej wspólnej koleżanki i trzeba jakiś prezent zakupić.

Piszcie trochę co u Was, bo ja ciekawa jestem :-)

Agasim- jak u Ciebie? Do terminu co raz bliżej ;-)

Jakos ostatnio nie bylo czasu zajrzec, Jasiek ztrasznie daje w kosc, zrobil sie marudny i krzykliwy. Dzis mnie coz szczyklo w plecy i nie moge chodzic, leze w wyrku a zeby bylo wesolo zaniemowilam,(gardlo nie boli)odebralo mi mowe.
Agassim a na kiedy masz termin??
Milego dnia

He he Katasza to ja myślałam, że wszystkie majówiątka , no może oprócz Laury, bo wiem, że Pieszczoszka ma z jej spaniem problem, przesypiają już całe noce:) Mój Mikołaj śpi już całą noc od kiedy skończył 4 miesiące... Za to ja mam jakieś dziwne bezsenności w nocy od dłuższego czasu:) Przynajmniej z wprawy nie wyjdę:)

reklama
Witajcie, u nas Ninka niby śpi całą noc ale budzi się np bo wypadł smok, albo jest głodna, bo ostatnio ok 3 w nocy jest pobudka na mapo czyli mleko. Więc o Tak kilka rrazy w nocy wstaje.

Do góry