reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
oj tak...szybciutko, szybciutko:):):) już wariuje z niecierpliwości, całymi dniami zastanawiam sie jak bedzie wyglądał, czy bedzie spiochem jak Staś, jak Staśko zareaguje na młodszego brata:) teraz jestem chyba jeszcze bardziej podekscytowana niż za pierwszym razem:):):)

Witajcie,
AS, super że obyło się bez krwawienia, oby tak do końca!
FIORE,
dobrze, że już w domku!
SUZI, &&&!
I inne potrzebujące też!&&&
Martaik
fajnie,że się odezwałaś.

U mnie rozpoczął się miniremont i już widzę, że nie potrwa dwa dni :rofl2:, cieszę się jednak, że będziemy już mieli to za sobą. Będę mogła w końcu poprać wszystkie ubranka i przyszykować już wszystko dla Malutkiej.
Dzień minął sympatycznie, musiałam jechać do pracy i spotkałam się ze swoimi uczniami. prosili mnie, żebym wracała,że oni odbiorą poród, ale chcą mnie z powrotem :-D bardzo to było sympatyczne.
Później kawka z sąsiadką i kremówki z lodami. Oł je, tylko teraz ta zgaga.:szok:

Wczoraj coś mnie podkusiło i po kąpieli zamiast kremem ziajka posmarowałam brzuch oliwką j&j a dziś nie mogę wytrzymać, tak mnie swędzi skóra. Brzuch cały czerwony. Myślałam na początku, że podrażnienie od wełnianego swetra, ale sweter nosiłam wczoraj a swędzenie nie ustąpiło do teraz. Wcześniej smarowałam się tą oliwką, ale nic się nie działo. Może macie jakiś sposób na takie objawy???

Poza tym to nic nowego, każdy z kim rozmawiam pyta kiedy koniec, jaki szpital wybrałam, itd a ja mam pomału dość tych pytań i odpowiadanie wszystkim tego samego, wolałabym, żeby nasza Kluseczka była już z nami, ale lepiej niech tam siedzi w tym swędzącym brzuchu jeszcze troszkę :-).

Miłego wieczorku Majowe mamy!

Annte - spróbuj wypić wapno - w ciąży jest raczej dozwolone.

Czy którąś z Was bolą stawy? Kolana, ramiona, łokcie i nadgarstki bolą mnie tak, że oszaleć można...

annte ja nie dawno miałam to samo po oliwce j&j tej w żelu:tak: choć przed ciążą mogłam jej używać to teraz nie da rady bo brzuchol swędział i był cały w malutkich czerwonych cętkach:baffled: ja po prostu odstawiłam oliwkę dokładnie "wyszorowałam" brzuchol i posmarowałam tym kremem na rozstępy co zawsze i na drugi dzień było już ok:tak:

Witam dziewczynki:-)

Ale mnie plecy bolą bożeeeee!!! Pokonałam dziś autem jakieś 150 km i na prawde juz w ciazy w takie podróże sie nie wybieram. Ale było troche załatwień, w związku z tym co wam pisałam nie dawno,że mojemu S nie chcieli dać pieniazków za śmierć siostry. Ale okazało się ,że jednak mu się należy ! Wystarczyło postraszenie sądem ! Teraz trzeba czekać na decyzje. Zobaczymy co bedzie.

a tak poza tym pogoda dziś była bardzo ładna 15 stopi:-D Dzidzia w brzuchu szalała jak tylko się da eheh

Dziewczyny moze znacie kogos z katowic lub okolic co by przygarnął psiaka 5 miesięcznego kundelka.Znajoma chce go oddac do schroniska a mi go szkoda :-(

Annte - spróbuj wypić wapno - w ciąży jest raczej dozwolone.

Czy którąś z Was bolą stawy? Kolana, ramiona, łokcie i nadgarstki bolą mnie tak, że oszaleć można...

Dziewczyny, dzięki za rady. jak tylko teść skończy pracę to wskakuje pod prysznic i się szoruję. Wapna chyba nie mam w apteczce :baffled:
Co do stawów to w dzień tak nie odczuwam, ale po wstaniu z łóżka nie mogę ruszać palcami u rąk. Dziś nie mogłam odkręcić mleka.
Pieszczoszka fajnie, że się wyjaśniła sprawa z odszkodowaniem.

Czarnula gdzie się podziewasz???

Ostatnia edycja:
Witam, poczytałam Was na szybko, głównie wieści szpitalne.
U mnie M. się rozłożył, Lenka potwornie kaszle i nic bida od 15:00 nie je, leżą i śpią, a ja kombinuję aby małą przez sen nakarmić - zupka zmiksowana nie przeszła, zaraz lecę robić próbę nr 2 z kaszką.
Noc pewnie będzie do bani, bo młodej kaszel spać nie da, poza tym jak śpi od 17:00 to pewnie zaraz wstanie i będzie do północy szaleć:baffled:
Brzuch mi z dnia na dzień bardziej ciąży, buty i jeansy ciężko zakładać, jakiś inny ten brzuch mam niż przy Lenie. No, ale nie ma co marudzić i oby do maja;-)

jestem, jestem :)
jakos weny było brak hehe
Mąż ma wolne az do nastepnego czwartku wiec jezdzimy po sklepach zeby pokupowac ostatnie drobnostki do porodu i dla dziecka
teraz zajadam kiwi i pranie sie robi wiec za godzine pojde spac bo jakas zmeczona juz jestem :)

reklama
Do góry