reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

i ja się witam :)
jakoś wcześniej nie było czasu zasiąsc do kompa bo około 9 pojechaliśmy do ikei po szafkę na ubrania dla malenstwa, a potem jak wrocilismy to poszlam spac na 2-3 godz, potem Xavier wrocil z przedszkola i tak czas zlatuje :)

reklama
Witaj Droga MAMO! :)

PROSZĘ PRZECZYTAĆ DO KOŃCA TĘ WIADOMOŚĆ. TO NIE JEST PROŚBA O POMOC FINANSOWĄ CZY WYSYŁANIE SMSÓW
wink2.gif

Nazywam się Dagmara Cyplińska-Góral. Jestem studentką 5 roku pedagogiki i obecnie piszę pracę magisterską na temat wiedzy i świadomości kobiet w ciąży (lub które urodziły) o czynnikach wpływajacych na rozwój płodu.
Za pomocą kwestionariusza ankiety badam kobiety w ciąży. ankiety są całkowicie ANONIMOWE (bez danych osobowych) i służą wyłącznie CELOM NAUKOWYM.

Bardzo proszę Panią o pomoc w realizacji moich badań i wypełnieniu ankiety drogą e-mail. Domyślam się, że w codziennym maratonie życia może być to kłopotliwe dla Pani, ale bardzo mi zależy na jak największej ilości badanych osób.

Jeśli się Pani zgodzi wypełnić ankietę proszę napisać mi Pani adres e-mail lub od razu wysłać do mnie e-maila z Pani adresem pisząc w tytule ZGLOSZENIE. Wówczas odeślę na Pani adres ankietę.

Mój adres
d.c.goral@wp.pl

Dziękuję z góry za poświęcony dla mnie czas i pomoc!

Z poszanowaniem, Dagmara :)

Jeśli ma Pani znajome, które urodziły lub są w ciąży, może Pani rozesłać do nich ta samą wiadomość, którą otrzymała Pani ode mnie. Z góry dziękuje!! :)

Witajcie!
Nareszcie was doczytałam po całym dniu!
U mnie na szczescie wizyta w szpitalu skonczyla sie tylko kontrola, jak sie cieszcze ze nie musialam tam zostac. W sumie zadnej poprawy nie ma i szyjka macicy nadal miekka i rozwarta na 1 cm, dobrze ze nie rozwarła sie wiecej i ze nie wystepuja skurcze, bo pewnie jakies leki bym dostała, a tak to tylko co tydzien na kontrole musze chodzic no i przede wszystkim sie oszczedzac i duzo lezec. Ulżyło mi bardzo bo na sama mysl o szpitalu to sztywnieje. Wiem ze jak bedzie trzeba to zostane i psychicznie sie probuje nastawic ze po porodzie co najmniej 3 doby tam spedze.
pieszczoszka1988 Ja myśle, ze dziurka od kolczyka nie powinna sie zrosnać,bo to za krotki czas, ewentualnie moze sie
zaczopowac zanieczyszczeniami i sebum. JA tak mialam, wystarczylo oczyscic i bylo ok- to tak podobnie jak z kolczykami w uszach. Dobrze, ze wyjełas kolczyk skoro zaczelo robic sie czerwone, nie wiem czy to jest rana czy po prostu rozstep? ja w tym miejscu mam gigantycznego rozstepa i wyglada to ochydnie, smaruje ale nic nie pomaga. Jak mi sie uda to wstawie fotke, zobaczysz sobie. Przemyj octaniseptem powinno pomoc jezeli to rana.
Aimee Wszystko zalezy od Twojego stanu zdrowia i jak to ocenia lekarz.Tak jak pisalam wyzej mam podobny przypadek i narazie musze tylko kontrolowac. Wiec w miare mozliwosci postaraj sie duzo lezec i odpoczywac, nie forsuj sie. A jezeli bedzie cos nie tak to pewnie jakies leki dostaniesz albo zaloza pessar. Wszystko wyjdzie przy badaniu, badz dobrej mysli.
Fiore trzymam mocno kciuki za was, wracaj do nas jak najszybciej...tylko w dwupaku....czekamy

agushka, urszulka maile się wysyłają ;-) będzie grupa wsparcia hehe :-D

żaneta nie daj się!!! Ja Ci powiem z doświadczenia że przy Julce miałam dużo ciuchów i myślałam kiedy to znosi, czy zdąży założyć? pfff... Miałam jakieś 8 miesięcy koszmaru bo mała ulewała puki nie stanęła na nogi... :wściekła/y: była przebierana zazwyczaj po 8-10 razy dziennie... masakra... nie życzę nikomu ale może się zdarzyć i co wtedy? Pół dnia dziecko będzie gołe leżało? Poza tym maluchy lubią przesikać pieluszkę jakimś cudem a kupa potrafi się wylać na pół pleców... :-D Nawet w lumeksach można kupić tanie i ładne ubranka więc niech Cię szanowny nie ogranicza aż tak... ;-)

Teraz mam jeszcze więcej bo moja wyprawka poszła do siostry 3 lata temu i teraz wróciła powiększona... :-D:-D:-D

Ojej biedna fiore! Oby wszystko się cofnęło...

ja to wszystko dobrze wiem, Barti też ulewał, może nie tak strasznie dużo, ale przebrać go trzeba było. nie dam się, ale mam nerwy w strzępach. przecież to nie nasze pierwsze dziecko i stary dobrze wie jak to wygląda! nie wiem, czy mu nagle żal pieniędzy, czy co:crazy:?

zostawiłam chłopaków i poszłam do wanny się zrelaksować. w między czasie zadzwoniła teściowa - pożaliłam się i mi lepiej. przyjedzie znowu w piątek:/ i oczywiście jakimś dziwnym przypadkiem kiedy wyciągnęłam korek z wanny zaczęło bulkać w kibelku i woda na kafelki:/ chyba pod wanną spływ się zatkał. i tyle z relaksu.. czekam aż babka przyjdzie z dołu, że ją zalałam..
wezmę się za książkę i może troszkę się uspokoję...

Fiore - trzymaj się Kochana!!

Każdy dzień w brzusiu to dla maluszka jak dla nas rok albo i więcej.Niech wszystko się unormuje .Wszystkim życzę porodu o czasie,a fiore tym bardziej i powrotu do domku z maluchem w środku.

Trzymam mocno &&& za fiore... mam nadzieję, że jednak wszystko się cofnie... Co prawda lepszy 7 miesiąc niż 8, ale to i tak za wcześnie :no:

Dorka - bardzo pomocny jest lekarz przy porodzie?

Witajcie kochane:)
As bardzo ale to bardz dziekuje Ci za wątgek o szpitalu!!!!!!!!!!!:*:-) Jestes Boska!
Bardzo mocno zaciswkam kciuki za Fiore i Leosia oby jak najdłużej siedział w brzuszku:tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

u nas ok.Leci dzien za dniem i malo co robie emek robi wszystko :-) A ja "sie obijam" chociaż jest mi bardzo ciężko:zawstydzona/y: Nie umikem tak leżeć...

Buziaki:*
Super wiesci od lekarzy :-):tak: i po wizytach:tak:

reklama
hejka
mialam dzisiaj meża w domu, wec mam zaleglosci, nie wiem czy nadrobię, bo mam jeszcze dużo pracy
W południe poszlismy na cmentarz, po wyniki i po Kube do pzredszkola. Mieliśmy jesczez kilka zeczy ząłatwić ale szlismy w takim tempie tzn ja jakbyym niepelnosprawna była. Z restzą tak się czuję, idę jak stara baba, noga za noga, jak tylko syzbciej nieco tzn tak żeby chociaz w tempie spacerowym było to od razu brzuch strasnzie ciagnie. Lipa. Roznosi mnie nergia, której nie moge spożytkować. Myślałam, ze na zakupy do wawy skoczę w przyszłym tygodniu, na targ bym poszła a tu nie ma mowy, musialby mnei ktos nosic
unhappy.gif
a jak wrócilismy cisnienei znow do nieba, ja od razu do łóżka, przespałam pare godzin, wstalam kolowata. Trzeba bylo isc do rodziców, bo rodzina się zjechała (dziś rocznica smierci mojej babci) a ze rzadko się widujemy to nie wypadało w wyże dalej gnić. Siedziałam jak koka w fotelu i ledwo kojarzyłam co dookoła ehh chłopaki wyszaleli się na maksa z 3,5 letnia kuzynką i omal nie zadeptali innej 8 miesięcznej raczkującej. boże jak ja sobie wyobrazilam, ze ja tak będę musiała za kilka miesiecy chodzic krok w krok za raczkującym dzieckiem i oslaniac, by jej banda nie zdeptała to za głowę się złapałam i az mi dech zaparlo

odebralam dziś wyniki - krew, mocz, krzywa wszytko piekne

Do góry