reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ja biore 3xduphaston i 2x luteine. Też biegam co chwile do wc:) i caly czas ziewam, spac mi sie chce. Czasami lekkie mdlosci

reklama
no nic, nie wyrobię, idę dziś zrobić test krwi, będę jutro z rańca wiedzieć

karola co ty masz jakieś ryzyko zakrzepicy? do końca ciąży będziesz się clexanem kłuć?
ja to dostawałam tylko po porodzie i po operacji rok po porodzie, stąd znam ten lek i nie wiedziałam że w ciąży też się to podaje

no nic, nie wyrobię, idę dziś zrobić test krwi, będę jutro z rańca wiedzieć

karola co ty masz jakieś ryzyko zakrzepicy? do końca ciąży będziesz się clexanem kłuć?
ja to dostawałam tylko po porodzie i po operacji rok po porodzie, stąd znam ten lek i nie wiedziałam że w ciąży też się to podaje

zakrzepicy nie potwierdzono, ale ze wzgledu na 3 poronienia bez konkertnych przyczyn zastosowano u mnie Clexane i Acard....bo u mnie fasolki umierają w 6-8 tc...zaraz jak tylko pojawi sie serduszko...więc jest ryzyko, że pojawiają sie jakieś mikrozakrzepy.
Dodatkowo biorę folik 5mg i duphaston 2x1 i fembion i wit B12...
Tak będę sie kuła do konca ciązy...ale zrobię wszytsko byle dzidzia była ze mną!

trzymam kciuki za BETKĘ....daj zaraz znac.....

Ostatnia edycja:
Bry :-)
Skoro o objawach mowa, to u mnie mdłości na całego niestety :/ i senność przepotężna :/ dziś rano spasowałam i wzięłam dzień wolnego.
Fioletowa, trzymam kciuki za dwie krechy :-)
Amna, i jak tam po badaniu? Mam nadzieję, że beta pięknie przyrasta!
Karolcia, Suzi; ja też znam ból straty niestety... dlatego tez prócz nas wie o ciąży jedynie moja przyjaciółka; rodzicom powiemy po 1wszym usg w 12tc. Ja mam teraz dodatkowego stresa, bo poroniłam najprawdopodobniej przez CMV, a teraz mam w domu 2latka, czyli jakby ryzyko znacznie większe. Czyli do końca ciąży zakaz całowania w buziaka mojego szkraba, picia i jedzenia z jednego kubka/talerza. Niby oczywiste, ale jednak trzeba sie pilnować na każdym kroku. Masakra.

A powiedzcie mi kochane czy też jesteście takie pełne obaw :-( Staram się mysleć pozytywnie ale jest mi ciężko :zawstydzona/y: Jak sobie radzicie?

Majóweczki 2012 życzę spokojnych 9miesięcy:) szybkich i prawie bezbolesnych porodów;P oraz zdrowych dzidziusiów:)

mama majowa 2010

reklama
Zapisalam sie na maj...i zniklam ale to dlatego ze zaczal sie rok szkolny i na razie nie nadarzam kazde z dzieci na inna godzine do szkoly i najmlodszy do przedszkola a po za tym codzienne obowiazki i na kompa totalny brak czasu a wieczorem i sily bo zasypiam rowno z dziecmi.
Witam kolejne majoweczki!

Pozdrawiam. Jak sie troche wdroze w rytm to bede czesciej zagladac.

Do góry