reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

reklama
a ja np nie wiem gdzie takowy spis jest:szok::zawstydzona/y: i dopiero od teraz wiem, że w ogóle istnieje:/:eek:

i oczywiście .. Nuta - pomyśl jedno życzenie - właśnie jego spełnienia Ci życzę;)
(nie bądźmy zachłanni - jedno od każdego i mamy komplet:))

heheh no jest zanetaa jest :-D LISTA MAJOWYCH MAMUS :tak: wchodzisz i zjezdzasz na dól :tak: tam i sa urodziny kto kiedy rodzi itp. wyślij czarnuli na priv i swoja date ur to cie wpisze

Ostatnia edycja:
To i się dołączam do życzeń

NUTA wszystkiego co najlepsze!!! Spełnienia marzeń, uśmiechu na twarzy i oczywiście szybkiego pomyślnego rozwiązania!!!

Można by zrobić wątek typowo życzeniowy ;-)

Nuta, wszystkiego naj!!

A mi ból nie minął. Ledwo się ruszyć mogę, podnoszę się "etapowo". Nie mam jak leżeć, bez przerwy tak ciągnie mnie i rwie w dole brzucha i kroczu. Na piłce nie dam nawet rady usiąść, bo mam ochotę zęby w ścianę wbić. Na dodatek minął mi nastrój "kocham wszystko i wszystkich" i chodzę wkurzona bardzo. I w domu wszyscy chorzy, więc siedze na górze coby się nie zarażać...

Witam w tłusty czwartek,
śnieg pada, ale się topi. Przeraża mnie ta ciapa, która z tego powstanie.
Zjadłam dwa pączki i mi niedobrze.
Poza tym zła i marudna jestem, bo do 4.00 nie mogłam zasnąć, a przed 9:00 Lenka zrobiła nam pobudkę.
Na 12:00 idę do kosmetyczki - może wizyta u niej poprawi mi nastrój;-)

Nuta - spełnienia marzeń!

Witam.
Ja tylko na chwilkę .
Odbija mi się wczorajszy stresujący dzień !!!!
Bóle brzucha ,skurcze i ciągnięcie ...
Szlag by trafił :angry::angry::angry:
Wracam do łóżka .

Dostałam wyniki ma maila .
Glukoza na czczo 87 ,po 2 godzinach od wypicia 97
Żadnej cukrzycy nie mam !!!!!
I tyle dobrego w tym wszystkim ,że warto było sprawdzić ...
Smacznych pączków i wszystkiego tłustego co dzisiaj pichcicie .
Miłego dnia .
:-):-):-)

Witajcie!!! Jestem po wizycie wczoraj u gina i kazał mi powtórzyć badanie na 75gr glukozy z odczytem po 2 godzinach jak się tego spodziewałam. Zobaczymy. Powiedział że raczej nie ma szans żeby wyszło że nie ma cukrzycy :( to mnie pocieszył :( W poniedziałek robię badanie i mam do niego dzwonić z wynikami i powie mi co dalej. Czy do poradni diabetologicznej trzeba mieć skierowanie??? nie wiecie może??? Dietkę jako taka już wprowadziłam zaraz po wynikach - nie jem słodkiego w ogole, nie pije wod smakowych i nie słodze herbaty no i odstawiłam owoce - jak to pomoże i wynik będzie lepszy to będę tą dietę ciągnąc dalej ale jeśli znów podwyższony to poradnia będzie jak nic. Zapisał mi też magne b6 i biofer z żelazem w związku z morfologią nieciekawą.
Także poczusie muszę sobie odpuścić :-)

Dzisiaj za to idę pierwszy dzień do szkoły rodzenia heheheh Zobaczymy co tam będziemy robić bo mąż będzie twardo chodził ze mną więc pewnie ćwiczenia też go nie ominą heheheh
Pozdrawiam w ten zasypany śniegiem dzień - bo u mnie sypie na okrągło i świata już nie widać - ale to tak jak u Was jak czytam ;-)
A i życzenia z okazji urodzinek!!!

Urszulka wyeliminuj też z diety produkty o wysokim indeksie glikemicznym bo nie tylko o słodkie chodzi. Np. surowa marchewka ma niski indeks, ale już ugotowana wręcz przeciwnie. Będzie dobrze, trzymam kciuki.

reklama
Witajcie!!! Jestem po wizycie wczoraj u gina i kazał mi powtórzyć badanie na 75gr glukozy z odczytem po 2 godzinach jak się tego spodziewałam. Zobaczymy. Powiedział że raczej nie ma szans żeby wyszło że nie ma cukrzycy :( to mnie pocieszył :( W poniedziałek robię badanie i mam do niego dzwonić z wynikami i powie mi co dalej. Czy do poradni diabetologicznej trzeba mieć skierowanie??? nie wiecie może??? Dietkę jako taka już wprowadziłam zaraz po wynikach - nie jem słodkiego w ogole, nie pije wod smakowych i nie słodze herbaty no i odstawiłam owoce - jak to pomoże i wynik będzie lepszy to będę tą dietę ciągnąc dalej ale jeśli znów podwyższony to poradnia będzie jak nic. Zapisał mi też magne b6 i biofer z żelazem w związku z morfologią nieciekawą.
Także poczusie muszę sobie odpuścić :-)

Dzisiaj za to idę pierwszy dzień do szkoły rodzenia heheheh Zobaczymy co tam będziemy robić bo mąż będzie twardo chodził ze mną więc pewnie ćwiczenia też go nie ominą heheheh
Pozdrawiam w ten zasypany śniegiem dzień - bo u mnie sypie na okrągło i świata już nie widać - ale to tak jak u Was jak czytam ;-)
A i życzenia z okazji urodzinek!!!

Do poradni musisz mieć skierowanie :tak: tylko się dowiedz czy zajmują się ciężarnymi.

Ja teraz czekałam 2 tyg na wizytę w poradni i tyle co się dowiedziałam to że nie zajmują się ciężarnymi i mam jechać do szpitala ginekologiczno-położniczego gdzie mają poradnię typowo dla brzuchatych.
Bo w takiej poradni muszą się zająć kompleksowo- diabetolog, gin,ew. usg.
Więc w sumie 3 tyg oczekiwania. Z tego co wyczytałam na wątku cukrzycowych mam tu na forum to do porodu trzeba mierzyć kilka razy dziennie cukier glukometrem i dieta. Jak cukry będą za wysokie to insulina :tak:

Głowa do góry i możemy sobie podać rękę :rofl2:

I tak jak Katasza pisze nie tylko o słodkie chodzi. ;-) Bo np. Białe pieczywo jest zabójstwem bo bardzo podnosi cukier.

Tu jest fajny artykuł: http://abccukrzyca.pl/co-to-jest-ww-wymiennik-weglowodanowy

Ostatnia edycja:
Do góry