reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

hejka weekend mnie nie było a tu tak nie miło się zrobiło :no::no:
Pochwalę się że u nas w Anglii gdzie wszystko jest takie beznadziejne:-D:-D:-D spadł śnieg więc mieliśmy prawdziwy prezent od zimy.
Co do badania krzywej cukrowej w Anglii jest nie obowiązkowa nie będę się tu rozwodzić dlaczego ale my ciężarne jesteśmy tu bezpieczne. Co do innego podejścia prowadzenia ciąży to odsyłam do lektury różnic in vitro w Polsce i Anglii. I wszystko będzie jasne:tak::tak: Na służbę zdrowia nie narzekam bo złotówki a raczej funta nie wydałam, a pomoc mamy zawsze nie na najwyższym poziomie bo jełopów tu dużo myślę że raczej bariera językowa ogranicza tu wielu Polaków. A z mojego przykładu to tu jestem traktowana jak człowiek. A w Polsce za wszystko trzeba zapłacić żeby być spokojnym tu jest to nie do pomyślenia.
Poza tym jak bym uważała że mogę stracić dziecko bo służba zdrowia jest beznadziejna to nawet 5 minut tu bym nie siedziała.... A poza tym my Polacy uwielbiamy narzekać jak to jest źle itd:happy:
pieczszoszka nie wygłupiaj się i nie opuszczaj forum:no: Zostań z nami:tak::tak::tak:
A ja się zastanawiam jak to będzie z tą moją trójką.... i czy damy radę z moją mamą parę miesięcy.Kocham ją ale ona czasmi jest apodyktyczna przez to wkurzająca....
miłego dnia kochane i spokoju życzę:-D:-D ach te hormony buzują:cool2:

reklama
do mnie nikt nie przyjedzie pomoc mi przy dziecku - tesciowa moglaby ale ja jej nie chce bo bym chyba ubiła ja heheh za jej cenne rady :)
Mąż bedzie mial miesiac wolnego wiec sobie sami poradzimy, nikt nie bedzie sie wtracał przynajmniej.
najbardziej sie martwie tym ze zacznie sie porod a ja nie bede miala komu podrzucic synka na czas porodu, to mnie przesladuje i bedzie przesladowac az do porodu

co do bóli wzrostowych dzieci , mój przy takim większym czasami przez parę nocy płakał i mówił ,że go nóżki bolą to wtedy znajoma pielęgniarka mi powiedziała ,że właśnie to może mieć związek ze wzrostem
Ostatnio też parę razy mówił,że go brzuszek boli , ale nie jakoś przewlekle tylko tak parę razy powiedzial i tyle więc znowu sie dowiedziałam ,że to może mieć związek ze wzrostem :-)
Rosną te nasze dzieci ile maja wasze 4 latki ? no już prawie 5 ??
mój waży 20 kg ale ile ma wzrostu muszę go zmierzyc:-)

do mnie nikt nie przyjedzie pomoc mi przy dziecku - tesciowa moglaby ale ja jej nie chce bo bym chyba ubiła ja heheh za jej cenne rady :)
Mąż bedzie mial miesiac wolnego wiec sobie sami poradzimy, nikt nie bedzie sie wtracał przynajmniej.
najbardziej sie martwie tym ze zacznie sie porod a ja nie bede miala komu podrzucic synka na czas porodu, to mnie przesladuje i bedzie przesladowac az do porodu
ciesz się bo będziecie mieli dwójkę a ja z tą trójką to ło matko szkoda gadać:-D:-D Amelia jest jeszcze taka mała. Poza tym mój starszak idzie do szkoły teraz pewnie jak twój Xawierek. A nie macie bliskich zanajomych?Takich zaufanych?
A moja mama no coż napiszę kiedyś na zamkniętym wątku jak takiego wogóle się doczekamy:tak:

ciesz się bo będziecie mieli dwójkę a ja z tą trójką to ło matko szkoda gadać:-D:-D Amelia jest jeszcze taka mała. Poza tym mój starszak idzie do szkoły teraz pewnie jak twój Xawierek. A nie macie bliskich zanajomych?Takich zaufanych?
A moja mama no coż napiszę kiedyś na zamkniętym wątku jak takiego wogóle się doczekamy:tak:
Zapomniałam o Tobie sorki !!!
Sprawdź pw -plizzz

Patina26 moj ma 104 cm wzrostu i ponad 17 kg wazy wiec jest drobniutki :)
Xavier chodzi teraz do primary na 6 godz, od wrzesnia pojdzie do year 1

Ostatnia edycja:
Witam was poweekendowo;-)
Ale was ciezko doczytac po tych dwoch dniach , jak sie rozpiszecie to juz na kilka stron przynajmniej hihi :-D

Wszystkiego naj naj naj little nina !!! zdrówka i szczesliwego rozwiązania !!!
:-)

a tak w skrócie to życze wszystkim udanego i słonecznego dnia oraz trzymam kciuki za wszystkie potrzebujace dzisiaj !:-)

Kochane tak się źle nastawiłam do tej krzywej glukozy a miło sie zaskoczyłam!;-) tzn wiadomo miło nie było w końcu glukoza smakuje beznadziejnie a do tego dostałam ją może z 3 kropelkami cytryny tylko bo pani stwierdziła że w ich laboratorium nie każą:wściekła/y: ale z łaski swoje wcisnęła mi troszkę czyli tyle że mogła w ogóle tego nie robić :wściekła/y: no i te 3 wkłucia ale nie było mi nie dobrze ani słabo więc luz i do tego towarzystwo S więc jakoś zleciało:tak:

pieszczoszka wyluzuj trochę nie ogarniam Twoich wypowiedzi więc daje sobie już z tym spokój bo Twoje argumenty w ogóle nie przekonują Twoja ciąża, Twoja sprawa.

Co do pomocy po porodzie to i moja mama chętna i teściowa tak że w razie co mam się do kogo zgłosić:tak: ale zrobię to w ostateczności jeśli nie będe dawać sobie rady bo wolę pomęczyć się sama w miare możliwości oczywiście no i S do pomocy będzie:tak: jak to wyjdzie to zobaczymy w maju;-)

little nina wszystkiego najlepszego!!! :-):-)

reklama
Do góry