reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Dzieki ulzyłam sobie;-)
Do tej pory się nie odzywałam ,ale juz od jakiegoś czasu widzę jak dziewczyny ci radzą , informuja delikatnie a ty za kazdym razem atak ,sorki ale ile idzie , trzeba mieć jakąś kulturę
W takich sytacjach wychodzi ograniczenie człowieka i :szok: patrzenie na czubek własnego nosa.

reklama
I tu już naskakując na Ciebie- zwrot podatku to jednorazowy zastrzyk gotówki, którego marnowanie w ciężkiem sytuacji finansowej na zbędną cesarkę jest niesamowitą nieziemską głupotą. A z dzieckiem nie jest tak różowo że zaczeka. To są gigantyczne koszty i absolutnie zawsze trzeba mieć spory zapas gotówki, na wszelki wypadek, jeśli dziecko np. zachoruje. Nie poprosisz dziecka żeby się wstrzymało z np zapaleniem płuc do zwrotu podatku :wściekła/y:
I to nie jest tak że my wszystkie mamy nie wiadomo ile kasy i na wszystko nas stać. Przez to że chodze prywatnie do lekarza, będziemy startować w mieszkaniu bez kuchni. Na początek będzie tylko i wyłącznie lodówka i mikrofalówka- ale zdrowie dziecka ważniejsze.

Dokladnie

hehe śmieszysz mnie ! bo jakoś nigdy tu nie atakowałam nikogo jak ktoś mi coś radził... Zawsze słuchałam rad dziewczyn w kwestii ruchów dziecka ..żebym się nie przejmowała i tak dalej i jeszcze odnośnie innych spraw zawsze chętnie korzystałam ze szczerej pomocy. Przeczytaj co ty do mnie kierowałaś i czy sama chciała byś żeby ktoś w ten sposób do ciebie pisał. Dla mnie temat skończony i tyle... Odpisuj sobie na inne wypowiedzi bo ja już nie będę z Tobą wchodzić w jakieś dyskusje .

co do cesarki... Pytałam tylko czy jest ją lepiej zapłacić a nie ,że tak zrobię...
Nad prywatna kliniką się zastanawiałam ale i tak wybrałam zwykły szpital ale to juz nie istotne.
Jesli ktos o cos pyta to nie zakładajcie ,ze odrazy chce tak zrobić . . .

Ostatnia edycja:
"comment mode on"

A niedawno ktoś bardzo mocne osądy wydawał na temat tego kto jaka jest matka bo robi tak i tak i co mu sie w związku z tym należy. Teraz widze, że sprawa się rypła o 20 PLN...

"comment mode off"

Toxo - moja pani doktor stanowczo i z uporem godnym większej sprawy odmawia mi skierowania na toxo, twerdząc, że badanie nie jest refundowane, że ważne było do 12 tyg. ciąży, że teraz już życiu dziecka nie zagrozi - do 12 tyg. mogły powstać wady płodu, teraz już nie maja wpływu. Rocznie w Polsce jest 300 zachorowań u dzieci... Ale jak bardzo chce to mam sobie zrobić i z wynikami do niej. Więc ja jednak bardzo chcę, a raczej Mój L tego pragnie, więc robię prywatnie. Dostałam za to masę innych skierowań na badania, w tym na obciążenie glukozą;)) Ide w piątek, hurtem wszystkie machnę;)

Tu znalazłam fajny artykuł o toxo:

Toksoplazmoza w ciąży

Witam,
jak się Wam zaczął nowy tydzień? Mnie o 7:00 słodkim "Maaa-maa":happy:

pieszczoszka - zamiast się nad sobą użalać pomyśl, co możesz zrobić, aby było Wam lepiej? Zapraszam na dzisiejsze spotkanie on-line: Dowiedz się, jak zarabiać - spotkanie on-line już DZIŚ! | oripolska.pl

Też pochodzę z biednej rodziny, wszystkiego, co mam dorobiłam się sama i nie znoszę takiego poddawania się i żalenia, bo do niczego to nie doprowadzi. Nauczyłam się, że jak jest źle to trzeba dupę spinać i robić wszystko, aby było lepiej, bo z nieba pieniądze nie lecą. Tyle w temacie.

Idę, bo nie chcę się denerwować.

Miłego poniedziałku!

"comment mode on"

A niedawno ktoś bardzo mocne osądy wydawał na temat tego kto jaka jest matka bo robi tak i tak i co mu sie w związku z tym należy. Teraz widze, że sprawa się rypła o 20 PLN...

"comment mode off"

Toxo - moja pani doktor stanowczo i z uporem godnym większej sprawy odmawia mi skierowania na toxo, twerdząc, że badanie nie jest refundowane, że ważne było do 12 tyg. ciąży, że teraz już życiu dziecka nie zagrozi - do 12 tyg. mogły powstać wady płodu, teraz już nie maja wpływu. Rocznie w Polsce jest 300 zachorowań u dzieci... Ale jak bardzo chce to mam sobie zrobić i z wynikami do niej. Więc ja jednak bardzo chcę, a raczej Mój L tego pragnie, więc robię prywatnie. Dostałam za to masę innych skierowań na badania, w tym na obciążenie glukozą;)) Ide w piątek, hurtem wszystkie machnę;)

Tu znalazłam fajny artykuł o toxo:

Toksoplazmoza w ciąży

Jak dla mnie i tak wystarczający argument żeby powtórzyć, przy pierwszych ujemnych wynikach. Ale ja może przerważliwiona jestem, bo z moim zdrowiem się cuda działy :-D

Co do zdobycia gotówki- opcji jest naprawdę wiele, można chociażby przejrzeć szafę/półkę z książkami i zastanowić się co tylko zajmuje miejsce. Ja mam te kilka złotych z kolczyków, szału nie ma może, ale skoro mam dużo czasu to lepiej jest mieć to np. 30zł niż nie mieć. A nie mówimy tu o kwotach nie wiadomo jakich, 20zł zdobędziesz w każdej sytuacji. Aż sprawdziłam stan konta, czy nie mogłabym Ci pomóc, niestety u mnie -1,55zł ;)

Ostatnia edycja:
Z samego rana kciuki za dzisiejsze glukozy:tak:;-) slodki dzień...
Zawiozłam dziecię do przedszkola po długiej przerwie, ale twardziel dał radę choć nie było mu to na rękę:sorry:może na małe zakupy się wybiorę, zobaczymy mam czas do 12:30 :-Dkoniecznie przed leżakowaniem mam być;-)
Powoli szykuję sie na pranie ciuszków, mam taką stertę, że mnie to przeraża:eek:leży i czeka aż mebelki kupię,żeby było gdzie to poukładać. Nastawiam sie na pajace, mam kilka sztuk body na ramiączkach i tak planuje zakładac je pod spod zeby byla cienka warstewka przylegajaca i trzymajaca pampersa, i na to luzny pajac moze bedzie ok na maj, czerwiec - co myslicie? Na noc czy w domu napewno sie sprawdzi a na dworku tez moze nie bedzie 30 stopniowych upalów? Mam duzo wlasnie w rozmiarze 0-3 mce.
Mam pytanie do mam przedszkolaków(3-5 latkow) powiedzcie mi prosze czy Wasze dzieci czesto narzekaja na bol brzuszka? Mojemu zrobilam po 1,5 roku przedszkola badanie na pasozyty i nic nie wyszlo a zdaza sie ze go pobolewa i juz sama nie wiem.Chyba dzieci tak maja poprostu, czy sie myle???
Patina tez tak mam, sa dni kiedy czesciej a sa kiedy naprawde sporadycznie, mowilam lekarzowi, zrobil usg szyjki, badanie i jest ok - jak bedzie wystepowalo polozyc sie, jak nie pomoze no-spa, jak to nie pomoze jechac na izbe.

mój mały nie narzeka na bóle brzucha - a jesli juz to idzie kupe zrobic i po sprawie. moze badania mu porob dla swietego spokoju :)

czesc dziewczyny! mi sie tak tydzien zaczal ze sie znowu nie wyspalam :) ale to juz dla mnie nic nowego i chyba sie przyzwyczajam.
co do toxo, ta ja mialam robione tylko raz na poczatku ciazy, nawet nie pamietam jaki mialam wynik :O zaraz musze to sprawdzic i poczytac artykuly ktore przytaczacie
jesli chodzi o opieke nad malenstwem to mnie tez to troche przeraza i czesto o tym mysle, to jest chyba jedna z przyczyn mojej bezsennosci, co sie obudze to zaczynam myslec o dzidziusiu, o tym jak to bedzie...
moja mama pracuje, tesciowa tez, chociaz deklarowaly sie juz dawno ze jak bedzie maluszek to beda sie opiekowac. jesli o mnie chodzi to wolalabym w tej roli moja tesciowa...
milego, bezstresowego dnia dziewczynki!!! :)

Dobra dziewczyny- spokój bo was porozsadzam :-D Jak macie ochotę na piesze wycieczki to proponuję na priv bo po co tutaj zamęt wprowadzać. Robiące krzywą cukrową wyraziły swoje zdanie, nie robiące również i chyba tu trzeba zakończyć. Po co psuć klimat na forum.
Co do początku tygodnia, to mój zaczął się zimno :) Do laboratorium dotarłam jakoś nie marznąć za bardzo. Za to siedząc tam dwie godziny zamarzałam a w drodze powrotnej do domu było tylko gorzej. Z niecierpliwością czekam wiosny.

reklama
Do góry