reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Fiore mocne porównanie, ale mnie rozbawiłaś.:-D

She u mnie też pojawiło się kłucie i brzuch twardy. Na szczęście we wtorek idę do gina, więc się poskarżę. Ten od 3d nastraszył mnie szpitalem, więc wolę dmuchać na zimne. Trzymam kciuki za ciebie!

Pieszczoszka Twój wybór.
Ja jak dowiedziałam się , że jestem w ciąży i zanim poszłam do gina na pierwszą prawdziwą wizytę zrobiłam sobie wszystkie badania jakie były możliwe. Ale każdy ma swoje zdanie.

U mnie dzień zaczął się przed 8.00 bo szanowny małżonek już się wyłonił z sypialni. Zjedliśmy śniadanie, R. usnął a ja wstawiłam pranie, zmywanie i teraz zastanawiam się jakie by tu ciasto upiec. Mam ochotę na coś z kremem. Pogoda piękna ale mroźna - później pewnie spacerek, chociaż nie wiem czy to dobry pomysł z tym twardym brzucholem.

Miłej niedzieli Majóweczki!!!:happy2:

Pieszczoszka a nie wystarczy Ci fakt, że właściwie wszystkie miałyśmy albo będziemy miały robioną krzywą cukrową, a właściwie tylko Ty nie, no i kilka dziewczyn, które mieszkają za granicami naszego kraju???
Dobrze zadane pytanie.
Pieszczoszka jesteśą jedyną osobą ,która nie będzie miała zleconego tego badania przez gina.
Po za tym odczytać wynik to nie filozofia .
Na czczo poniżej 100 ,a po dwóch godzinach poniżej 140 i tyle .
Jeśłi jest prawidłowy to byłoby spoko i nawet mój gin by nie wiedział.
Jak by był zawyżony to bym poszła ,rzuciła mu na stół i zapytała
i co teraz?

Takie jest moje zdanie ...
Lepiej wiedzieć za dużo ,niż odrobinę za mało .;-):-):-)

Witam się z Wami niedzielnie .
Wstałam godzinę temu .
Przespałam dziś calutką noc ,bez żadnej pobudki . ;-):-):-):-)

Dziś wraca moja córka -hurrraaaa !!!!! :-D:-D:-D:-D

reklama
Annte i poza granicami Polski sa obowiazkowe.
As dobrze,ze przespalas noc i teraz nacieszysz sie corcia ;-)

Pieszczoszka bo lekarze czasem olewaja wiele rzeczy,w PL trafilam na tylu konowalow,ze brak slow...nie mowiac o tych ktorzy mi ojca zabili.

Annte i poza granicami Polski sa obowiazkowe.
Zależy gdzie. Ja w pierwszej ciązy nic nie piłam i jestem na 100% pewna,że nie miałam tego badania. Natomiast jestem pewna,że pobierali mi krew pod kątem cukru. Nie wiem jak będzie tym razem-we środę mam wizyte u połóznej to się dowiem.
A jak inne dziewczyny z UK. Czarnula,karis miałyście to badanie?

ja chyba nie miałam, ostatni raz wizyte miałam w listopadzie, kolejna bedzie za tydzien wiec moze wtedy porobia kolejne badania, okaze sie

Ok,sorry mialam na mysli,ze nie tylko w PL sa obowiazkowe...a sluzbe zdrowia w UK zostawie bez komentarza-pracowalam jako wolontariusz w karetce i szpitalu w Leeds :baffled:
Ide jesc obiad...zupa pomidorowa :-)

Witam my polezelismy w lozku do 11:szok: Mala juz nie spala od 8:tak:
Zaneta wspolczuje szwagierce i trzymam za nia kciuki:tak:
As super ze przespalas noc i teraz mozesz nacieszyc sie corka:tak:
Pieszczoszka ja na Twoim miejscu zrobilabym dla swietego spokoju:tak: Sama mowisz ze chodzisz do tego ginka bo nie masz kasy na prywatne wizyty,to moze te inne kobiety tez maja taka sytuacje? Ja chodzilam na poczatku do lekarza na kase chorych gdzie duzo kobiet tez do niego chodzi i mowia ze jest ok,ale mi sie wydawalo troche inaczej:baffled:Ten lekarz co teraz chodze do niego to moj 3 ginek w tej ciazy:tak:
Co do krzywej to w Irlandii moja siostra w pierszej ciazy nie miala:no: Teraz jest w ciazy to zobaczymy:tak:
Wspolczuje zamarznietych szamb:-( My mieszkamy w bloku,wiec mamy z tym spokoj:tak:
Co do slodyczy to mnie az tak nie ciagnie, jak zjem cos slodkiego to nawet maluch sie nie rusza ale za to jak zjem obiad to wierci sie jak szalony:-DZ synem w ciazy pamietam ze ciagnelo mnie do kwasnych rzeczy, z corka jadlam lody i banany,a teraz wole kwasne i ostre potrawy:tak:Owocami tez nie pogardze:tak: Jeszcze 9 dni i moze w koncu sie dowiem:-D
Dziekuje za zyczenia dla Seby:tak:
Zycze milej niedzieli:tak:

Pieszczoszka bo to badanie kiedys nie było obowiązkowe ale prznajmniej od lat 5 juz jest, bo ja w kazdej ciązy mialam. Zawsze tego wyniku żądali ode mnie w szpitalu ponieważ przynajmniej u nas w okolicach Warszawy jest tak, ze jeśli masz cukrzyce to nie w każdym szpitalu możesz rodzic. Szpital musi być przygotowany na przyjęcie dziecka cukrzycowego - specjalistyczny sprzęt do ratowania, insulina dla noworodka itp
Ja bym zrobiła tak jak mówią dziewczyny, zrobila cichaczem jesli ok to zostawiła tylko dla swojej wiadomosci i wiadomosci szpitala a jesli cos nie tak by wyszlo to wtedy gin pokazała. albo inaczej -- nie masz kogos znajomego z glukometrem? mogłabys zrobic sobie sama z palca na czczo, wypic w domu tą glukozę i za dwie godziny powtórzyć. Jesli wynik cie nie zaniepokoi to ok a jesli będzie w górnych granicach (bo z palca to jednak troche oszukuje) to powtórzyc w laboratorium.
a powiedz mi w książeczce ciązy nie masz takiej rubryki do wypelnienia?

Witam niedzielnie kobietki:-)
Ja juz po obiadku:szok:troche wczesnie ale co tam.
Jezeli chodzi o lekarzy i badania - nie uszczesliwiajmy nikogo na sile:tak:ja bym tez zrobila nawet gdyby lekarz mi nie zlecil ale kazdy ma prawo wyboru...wszyscy lekarze z jakimi mialam stycznosc kaza bezwzglednie wykonac i koniec. Ja po pierwszym podejsciu teraz dojrzewam do drugiej proby, uzbroilam sie juz w cytryne i w tym tyg startuje jak tylko bede miala kogos do opieki nad malym:tak:coz najwyzej zemdleje ale jak mus to mus:-p
Jutro dziecie ma isc po dlugiej przerwie (ferie itd) do przedszkola ale troche pokasluje, taki mokry ten kaszelek, zobaczymy czy sie skusimy czy znow bedzie kombinowanie i wymyslanie zabaw:baffled:

Witam:-)
Wynegocjowałam z M. niedzielę bez netu - wyjątkiem jest poranne i wieczorne sprawdzenie poczty, więc wpadłam Wam tylko życzyć miłej niedzieli!

Lenka dała czadu w nocy, bardzo często się budziła i po 5:00 już nie chciała spać, ale ok.7:00 padła i pospaliśmy prawie do 11:00.

As - dziękuję, nie wiedziałam o ograniczeniu tygodniowym, pójdę zatem po weekendzie.

reklama
no to wychodzi na to że ja będe mieć 3 razy pobieraną krew przy tej glukozie bo mam dawkę 75g i na skierowaniu napisane 0-1-2... trochę mnie to przeraża bo idę tam sama a tyle was pisało że słabo potem i nie dobrze:-(
dajcie już spokój pieszczoszce wszystkie możliwe zalety tego badania przedstawiłyście i skoro nie chce go zrobić to nie, jej wybór i tyle... a poza tym żeby je zrobić musi mieć skierowanie od gina prawda?? a skąd je weźmie jak ten jej olał to badanie... no chyba że się mylę ale z tego co zrozumiałam u gina pomimo tego że chodzę prywatnie to bez skierowania laboratorium nie wykona mi tego badania.

U nas dzień minie na leniuchowaniu mieliśmy jechać do teściowej na obiad ale jakoś nie mam chęci nigdzie się ruszać..

Do góry