reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

dzien dobry dziewczynki! ja wlasnie niedawno wstalam po ciezkiej nocy przewracania z boku na bok i nie mogac sobie miejsca znajezc... w dalszym etapie ciazy chyba wogole nie bede spala :)
zanetaa, u nas jest tak ze moj maz do niedawna nie pracowal przez dluzszy czas, tylko tak dotywczo za male pieniazki. zylismy praktycznie tylko z mojej pensji, troche udalo nam sie z tego nawet odlozyc ale my nie mamy jeszcze dzieci wiec pod tym wzgledem nie bylo zle. ja to mu caly czas truje ile to musimy wydac na poczatek dla dzidzi, wlaczajac kupno mebelkow i tych wszystkich akcesoriow. na szczescie wozek dostaniemy wiec jeden duzy wydatek mniej. mam nadzieje ze teraz bedzie troche lepiej bo maz teraz drugi tydzien pracuje w miare stale ale jeszcze do konca nie wiadomo co z tego bedzie. mam nadzieje ze zalapie sie tam na stale...
a napiszesz jaka wyprawke wybralas? bo ja ogladalam te na allegro i tez sie zastanawiam na zakupem.
milego dnia majoweczki!!! ja ide teraz cos zjesc i bede pozniej :*

reklama
witam i zmykam .
Jade do mojej bratowej robić porzadki z rzeczami małego , bo ona ma wielki dom i w szafach mam tam wszystko pochowane , tak więc będe dopiero wieczorkiem ...miłego dnia pa

Witajcie Majoweczki!
Za mna tez ciezka noc.Najpierw zwymiotowalam kolacje-koniec na wieczor nic juz nie jem!,potem budzilam sie przez te cholerne wichury i "gniezdzenie sie" malego w brzuszku i skonczylo sie,ze wstalam po 4 :confused2: Leo teraz jest bardzo spokojny,ale co jakis czas daje "sygnal istnienia".V spala jak zabita do 9 rano :szok: a wczoraj poszla spac bardzo wczesnie,wiec tak sobie mysle,ze moze mi ktos dziecko podmienil?;-)Teraz sie nade mna zneca przytulaskowo i chce ogladac moj brzuch,bo dostala od "niego" kopniaka :-p
Ide,bo nie daje mi spokoju ;-)

Jak minela Wam noc i jak sie maja dzieciaczki,oraz jak z humorkami???

u mnie noc też "przewracana".. nie pamiętam żeby tak mi dokuczał brzuch w pierwszej ciąży.. pod koniec, owszem - bolał kręgosłup jak diabli, ale teraz? mrozy siarczyste:/ ja chcę wiosnę!

she - konkretnie całej wyprawki nie kupujemy - tylko to czego nie mamy. linki mogę wkleić na zakupowym - jest kilka od Was;)

Fiore - moje dziecko też jest chyba podmienione - śpi od 21, zaraz po przeczytanej bajce i wstaje koło 9. jak ja będę wstawała w nocy do Hanki skoro Barti tak mnie rozpieścił?

idę robić lasagne - specjalne życzenie moich Panów, a ma być gotowe na 13;00 ! miłego dnia

Witajcie kochane .
Dzięki za troskę .
Kolejny dzień do przodu .
Nie jest gorzej ,a to znaczy ,że jest lepiej ... :-):-)
Skurcze jeszcze są ,ale zdecydowanie słabsze i krótsze .
Do wieczora mam jeszcze czas .Być może się wyxiszą na tyle ,że Fenoterol mnie ominie :baffled::baffled:
pozdrawiam wszystkich ,buziaczki
Wracam do łóżka .

Witam!
Zimno, nic się nei chce. Obiadu dzis nie gotuję, bo mąz je w pracy, Kuba w przedszkolu a dla Mcihała mam wiec tylkod la mnie mi sie nie chce. Troche ogarnełam, robie pranie a poz atym dzieco mnei zamecza czytaniem, układaniem torów itp. Obiecąłam ubie, ze g w południe odbiorę z przedszkola żeby nie leżakowął ale głupio zrobiłam, bo teraz musmy z Michhałem pieszo do misata iśc a jest -14 a tak by go teść o 16 odebrał samochodem :baffled: ale szkoda mi go żeby caly dzien w przedszkolu siedzial jak ja w domu. Trzeba bedzie chyba jednak tak jutro i pojutrze zrobic, bo coraz zimniej

Ja dzisiaj osiagnelam apogeum zmeczenia.Kolejna noc zarwana poniewaz moje dziecie niewiedziec czemu od jakiegos czasu budzi sie 10 razy w nocy z placzem.Mleczko picie i tak na zmiane...co w niego wstapilo niewiem.Wiem tylko ze jak tak dalej pojdzie to sie w zombi zamienie.
Po ostatniej wizycie u gin. dostalam globulki z kwasem askorbinowym na poprawienie ph(chyba mialam za wysokie)biore te globolki od 2 dni i czuje ta witamine c wszedzie nawet w ustach.Niewiem czy juz jestem przewrazliwiona czy mam omamy ale zauwazylam lekko rozowawy sluz.Poza tym mloda tak szaleje w nocy ze rano mam obolazy brzuch.Niech te 12 tygodni juz minie...albo i nie bo kolejny krzykacz sie szykuje...

Fajnie As, że się poprawia.

A ja dziś wyspałam się jak nowonarodzona:) Odkryłam jak spać, żeby w końcu było wygodnie;) Uwielbiam spać na brzuchu, na plecach nie mogę, bo mnie brzuch ciągnie i plecy bola a na biodrach mam już siniaki od spania na bokach. A wczoraj polozylam sie w pozycji bocznej z podciagnietym pod brode gornym kolanem, pod kolano twarda poduszka walek - i ekstaza. To taka w polowie pozycja na boku a w polowie na brzuchu, ale brzuch w powietrzu a poduszka zabezpiecza przed sturlaniem. W roli poduszki mozna wykorzystac chlopa, ale oni sie wierca. Spalam do 10 dzis, a normalnie o 5-6 juz sie wierce i czekam na budzik.

Pozdrawiam slonecznie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, regularne kopniaczki i braki wszelkich skurczy:happy:

reklama
Dzien dobry!
Ja ze spaniem mam ten sam problem co Wy ciagle sie budze zeby zmienic pozycje:baffled: Gin ostatnio mi powiedzial ze moge spac na prawym i lewym boku byle nie na wprost:tak: Czasami jak sie budze to spie na w prost:confused: Szczegolnie ostatnio jak mala do nas przychodzi w nocy:baffled: Nie wiem co jej jest przychodzi ok 1-2 i spi do rana:confused: G dzis spal w jej lozku(ona ma juz takie lozko ze dorosly sie zmiesci:tak:)
Ja niby spalam do 11 prawie ale jakos mnie glowa boli teraz:baffled: Jak nie urok to.....
As dobrze ze sie poprawia:tak:
Nie wiem juz co komu wiec Trzymam &&&& za potrzebujacych i milego dnia wszystkim majowka:tak:

Do góry