reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie Majoweczki!
Szlam wczoraj spac "z dusza na ramieniu",ale na razie jest ok,choc pewnie jakies wstrzasy wtorne sie powtorza.Co do calego trzesienia ziemi,to nie bylo 60km od nas,tylko na glebokosci 60km ok.120km od nas w skali 5,4,wiec tylko dzieki temu nie ma duzych zniszczen i ofiar.Takie szczescie w nieszczesciu.Najwazniejsze,to nie sluchac osob wpadajacych w paranoje i bedzie ok(czasem ktos zadzwoni i daje "dobre" rady:baffled:)
Dziekuje za nocnikowe odpowiedzi.Ja poczekam do marca-konczy 2 lata- i dopiero zaczne dzialac.Na razie corcia mnie informuje,ze ma w pieluszczce kupe i trzeba ja zmienic.Na widok nocnika ucieka,ale lalki na swoich nocnikach sadza hm...:confused:
Elvie pewnie,ze maluszek ma czas na obrocenie sie,a w razie czego cc to nie samo zlo,nie martw sie,bedzie dobrze.
Pieszczoszka mnie tez dziasla krwawia,ale juz nie tak czesto.Za to z jedzeniem na odwrot-jem malutko,ale czesciej-tylko z koniecznosci:zawstydzona/y:
Paula po glukozie tak mnie dopadlo,chociaz ja sama z siebie czesto mdleje lub slabne,przez wszechpanujaca u mnie anemie.
Suzi1 napisala wczoraj,ze teskni za nami wszystkimi-odpisalam,ze my za nia tez :tak:
O.K.ide zjesc sniadanie,bo panicz Leo sie domaga.Milej soboty Kochane!

Flaurka,Mysiochomis najlepszego z okazji urodzin!!!

reklama
tak sobie własnie pomyślałam,że może ja teraz nie mam problemów z dziąsłami bo ja od czasów poprzedniej ciązy pamiętałam i teraz zapobiegawczo też stosuję meridol na zmianę z inną pastą :)

Witam!
Solenizantkom wszystkiego najlepszego!

U mnie chyba coś niezbyt dobrego zaczyna się dziać.
Gin przepisał mi ginalgin na zapalenie. Nie brałam tabletki bo miałam nadzieję, że z R. coś uskutecznimy przed, ale nic tego nie wyszło.
Wczoraj wieczorem chciałam zaaplikować globulkę i nidy rydy. Jestem tam tak spuchnięta i obolała, jakbym faktycznie uprawiała dziki seks, a my już od dawna nic. Nie mogłam włożyć globulki, ból i szczypanie. Tym sposobem wyrzuciłam trzy i po trzecim podejściu zrezygnowałam.
Nie wiem czy to jest skutek zapalenia czy nie, ale czuję ciągnący ból w okolicach intymnych i jakby w pachwinach. W nocy jest mi ciężko się przekręcić z boku na bok, bo mnie ciągnie. Dziś od rana mam problemy z chodzeniem, nie mogłam wsiąść do samochodu, bo nie mogłam podnieść nogi do góry. Jak idę to małymi kroczkami.
Brzuch trochę napięty i coś tam kłuje i ciągnie. Nospy jeszcze nie brałam.
Biorę tylko zapisany przez gina magnez, tabletki na krążenie i witaminy. Dobrze, że ich nie trzeba aplikować dopochwowo.
Lekarz kazał mi leżeć jak będzie się brzuch stawiał. Więc leżę, trochę pomaga, ale jak wstaje jest to samo.
Boję się , że zapalenie się rozwinie jeszcze bardziej. Mam lekkie upławy.

Poradzicie coś???:baffled::baffled::baffled:

W poniedziałek zadzwonię do gina. Najgorsze,że muszę iść do pracy :-pNa wizycie byłam w ten wtorek, następna planowana za miesiąc. Ale czuję, że będzie wcześniej.

Co do dziąseł to mi tez krwawią, używam pasty Lacalut Activ. Trochę pomaga.
Apetyt tez wzmożony, ale staram się ograniczać i nie podjadać.

Pieszczoszka, sucho i ciasno to ja mam tam od początku ciąży. Pomału zapominam co to seks :-D R. śmieje się, że staję się znów dziewicą. Ale tak jak teraz to jeszcze nie miałam. Muszę poczekać do poniedziałku, żeby skonsultować się z ginem.

powiem Ci ,ze ja nie chętnie uprawiam teraz sex... robimy to bardzo rzadko tak co tydzień .. ale tylko dlatego ,że mój mi jęczy ,ze jak tak mogę... ,ze powinnam tez pomyśleć o nim.. a ja po-prostu nie mam ochoty.. bo nie dość ,ze właśnie mam jakoś sucho ... to jeszcze mam takie mleczne upławy.... poza tym jak się kochamy nie raz dziecko się rusza a ja się źle z tym jakoś czuje...

Flaurka,Mysiochomis, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

Annte,lepiej skonsultować to z ginem.

U mnie dziś Mateusz dostał wysypki na całym ciele - nie wiem czy go jakieś lekarstwo uczuliło czy co. Obawiam się, że nam tych migdałków w poniedziałek nie usuną. Rok czekania na termin i d...

Miłej soboty...

powiem Ci ,ze ja nie chętnie uprawiam teraz sex... robimy to bardzo rzadko tak co tydzień .. ale tylko dlatego ,że mój mi jęczy ,ze jak tak mogę... ,ze powinnam tez pomyśleć o nim.. a ja po-prostu nie mam ochoty.. bo nie dość ,ze właśnie mam jakoś sucho ... to jeszcze mam takie mleczne upławy.... poza tym jak się kochamy nie raz dziecko się rusza a ja się źle z tym jakoś czuje...

Ja mam podobnie. Na seks mam ochotę ale tylko w głowie, ciało nie reaguje w żaden sposób. Oczywiście są inne sposoby niż pełny stosunek, ale jakoś na to też nie mam chęci. Staram się, żeby R. nie poczuł się urażony albo odtrącony, a on to rozumie. Za to ja czasami czuję się mało doceniona i spełniona. No ale cóż, takie uroki ciąży.
Dusia, trzymam kciuki, żeby jednak z migdałkami się udało!

reklama
czesc dziewczyny! ze mna juz troche lepiej, odzyskuje sily :) moja kuracja czosnkowo-cebulowo-miodowo-cytrynowa chyba pomogla :)
annte, nie wiem jak Ci pomoc ale trzymam kciuki zebys sie lepiej poczula!
wszystkiego najlepszego dla solenizantek!!!
co do dziasel to mi nie krwawia ale z nosa mi srednio kilka razy w tygodniu leci krew. wczesniej tak nigdy nie mialam!
co do apetytu to u mnie w normie, nie czuje zeby sie zwiekszyl, zadnego podjadania w nocy, ostatni posilek jem najpozniej ok. 19 i potem nie czuje sie juz glodna, oczywiscie pierwsze co rano robie to wedrowka do lodowki :) no i czasami mam tylko straszna ochote na cos slodkiego, staram sie z tym walczyc ale przewaznie przegrywam ;)
jesli chodzi o sex to u mnie tez przewaznie w glowie :) czasami tez w ciele, ale raczej rzadko :) no i w snach bardzo czesto ;)
zycze Wam dziewczynki super dnia i do pozniej! teraz ide troche domek ogarnac

Ostatnia edycja:
Do góry