reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Słuchajcie, mam tu taka zagadkę trochę matematyczną dotyczącą mojej ciąży.
Ostatnią miesiączkę miałam 27 lipca b.r. = 7 T.C.
Dzień płodny wypadał na ok 10 - 12 sierpnia. Z mężem podjęliśmy próby od 9 do 11 sierpnia nie wysilając się zanadto. Jeżeli doszło do zapłodnienia w tym okresie = 5 T.C.
Lekarz ginekolog 6.09 określił wiek ciąży na - 5 T.C. (na dzień dzisiejszy 6 T.C.)
W którym tygodniu ciąży na prawdę jestem???
Kochana tak jak masz na suwaczku :tak: Ja ostatnią @ miałam 27 lipca :-D
I u mnie dzidzia jest troszke mniejsza bo później mialam owulację...czyli z OM 8tc a dzidzia ma wiekowo 7tc

reklama
Która ma ochotę na frytki z chrupiącymi skrzydełkami z kurczaka?
Zapraszam na kolację :-D:-D:-D

Dla ciekawskich jak to się z naszym meleństwem teraz dzieje polecam ten kalendarz ciąży ,który podałam wcześniej.:-D:-D:-D
Czyta Czubówna ,więc miło się słucha. :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

As kochana wkleiłam tą stronke na podforum, oczywiscie za Twoim pośrednictwem;)
WIdzialam już ją kiedyś, naprawde godna polecenia :tak:

dziewczynki bylam dzis u lekarza bo bolal i bolal mnie ten brzuch ..robilismy usg i na zdjeciu poki co mam tylko wlasnie taki pecherzyk w srodku byla bardzo malo widoczna moja kropeczka...hmm myslalm ze cos wiecej bedzie widac no ale wazne ze ciaza jest na miejscu i ze kropka moja jest tylko teraz musi rosnac zebym za tydzien juz mogla zobaczyc serduszko ...znowu jak w poprzedniej ciazy mam to samo ze jest mlodsza niz wg wyliczen od miesiaczki...w kazdym badz razie mam sie oszczedzac nie denerwowac zeby bylo wszystko ok i dala mi zwolnienie lekarskie ale chyba sobie odpuszcze i pojde jeszcze w poniedzailek do pracy toz nie plamie nie krwawie a ten brzuch to pewnie normalnie i nerwy do tego

przepraszam was
ze nie podopisywalam na posty wasze ale jestem tak padnieta ze ide spac a jutro jedziemy z nasza kropeczka do tatusia :-)

buzkam was milego weekendu i spokojnego kochane :*

Witajcie z rana Kochane:) Widzę, że jestem pierwsza dzisiaj:) Wstałam dzisiaj wcześnie - jak mąż wrócił o 6.30 z nocki. Śmieje się ze mnie, że dziwna jakaś jestem - cały tydzień marudzę , że sie wyspać nie mogę a w sobotę jak mogłabym pospać to wstaje:)
Dziewczyny czy Wy już używacie jakiś kremów na rozstępy czy dopiero jak brzusio urośnie? Kurcze ja dosłownie wszystko od poprzedniej ciąży zapomniałam (no było to prawie 6 lat temu), wiem, że wtedy kupowałam jakiś olejek z rosmana:)
No nic uciekam sprzątać, pa,pa!!!

Witajcie z rana Kochane:) Widzę, że jestem pierwsza dzisiaj:) Wstałam dzisiaj wcześnie - jak mąż wrócił o 6.30 z nocki. Śmieje się ze mnie, że dziwna jakaś jestem - cały tydzień marudzę , że sie wyspać nie mogę a w sobotę jak mogłabym pospać to wstaje:)
Dziewczyny czy Wy już używacie jakiś kremów na rozstępy czy dopiero jak brzusio urośnie? Kurcze ja dosłownie wszystko od poprzedniej ciąży zapomniałam (no było to prawie 6 lat temu), wiem, że wtedy kupowałam jakiś olejek z rosmana:)
No nic uciekam sprzątać, pa,pa!!!

hmm ja powoli używam po kąpieli oliwki. W pierwszej ciąży okazała się skuteczna, więc i teraz ją wypróbuję. A zaczęłam już ponieważ od trzech tygodni z dnia na dzień w zastraszającym tempie rośnie mi brzuch :szok:. W pierwszej ciąży zaczął mi rosnąć bardziej koło 6tego miesiąca a teraz to raptem drugi a ja już nie mogę spodni dopiąć :confused2:.

hmm ja powoli używam po kąpieli oliwki. W pierwszej ciąży okazała się skuteczna, więc i teraz ją wypróbuję. A zaczęłam już ponieważ od trzech tygodni z dnia na dzień w zastraszającym tempie rośnie mi brzuch :szok:. W pierwszej ciąży zaczął mi rosnąć bardziej koło 6tego miesiąca a teraz to raptem drugi a ja już nie mogę spodni dopiąć :confused2:.

Kochana bo to tak jest z następną ciążą.
Ja z Klaudią to prawie do końca w swoich normalnych ciuchach,a z Kubusiem od 10 tyg chodziłam w ogrodniczkach ciążowych,bo mi wszystko przeszkadzało i brzuch rósł z dnia na dzień

...znowu jak w poprzedniej ciazy mam to samo ze jest mlodsza niz wg wyliczen od miesiaczki...
Pewnie miałaś owulację później. Ilu dniowe miałaś cykle? Ja np wiem,że zaszłam w ciażę 16/17 dzień cyklu-ponieważ chcieliśmy drugiego dzidziusia to zapisywałam sobie kiedy były przytulanki. Wdłg kalkulatorów płodności było to już po owulacji. A test jeszcze w 30 dniu cyklu wyszedł negatywny,dopiero w 31 dniu pojawiła się blada druga kreseczka. A te kilka dni na tym etapie robią naprawdę dużą różnicę jeśli chodzi o wielkość zarodka.

Ja się smaruję kremem z avonu-taki w fioletowej tubce. Uważam,ze jest dość dobry,ładnie mi wybielił te kilka rozstępów z poprzedniej ciąży.

Hej Kochane :-) ja dziś jak dzidzia 12 godzin przespałam ;-) ale póki co nie chce mi się nic, jeszcze w łóżeczku leniuszkuje, ale zaraz wstaje bo mam sporo roboty. Jutro wizyta teściów więc trzeba się przygotować, posprzątać, podziałać w kuchni... ;-)
annte ja pracuję w gimnazjum, a Ty?

reklama
Witam się dziewczynki
Ech byłam na badaniach,na bazarku zakupy zrobiłam, czas iść do sklepu :tak::-):-)
Acha dziewczyny kupiłam przepyszne truskawki na bazarku i w bardzo rozsądnej cenie jak na tę porę :szok::-D:-D.
Wzięłam 2 koszyki i już 3/4 jednego zjadłam :szok::szok::-D:-D:-D

Mam już wyniki bety :
Beta z czwartku to 778 -
Beta z dziś to 1528
Powinno być tym razem wszystko dobrze :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry