reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Słuchajcie, mam tu taka zagadkę trochę matematyczną dotyczącą mojej ciąży.
Ostatnią miesiączkę miałam 27 lipca b.r. = 7 T.C.
Dzień płodny wypadał na ok 10 - 12 sierpnia. Z mężem podjęliśmy próby od 9 do 11 sierpnia nie wysilając się zanadto. Jeżeli doszło do zapłodnienia w tym okresie = 5 T.C.
Lekarz ginekolog 6.09 określił wiek ciąży na - 5 T.C. (na dzień dzisiejszy 6 T.C.)
W którym tygodniu ciąży na prawdę jestem???
Kochana tak jak masz na suwaczku :tak: Ja ostatnią @ miałam 27 lipca :-D
I u mnie dzidzia jest troszke mniejsza bo później mialam owulację...czyli z OM 8tc a dzidzia ma wiekowo 7tc

reklama
Która ma ochotę na frytki z chrupiącymi skrzydełkami z kurczaka?
Zapraszam na kolację :-D:-D:-D

Dla ciekawskich jak to się z naszym meleństwem teraz dzieje polecam ten kalendarz ciąży ,który podałam wcześniej.:-D:-D:-D
Czyta Czubówna ,więc miło się słucha. :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

As kochana wkleiłam tą stronke na podforum, oczywiscie za Twoim pośrednictwem;)
WIdzialam już ją kiedyś, naprawde godna polecenia :tak:

dziewczynki bylam dzis u lekarza bo bolal i bolal mnie ten brzuch ..robilismy usg i na zdjeciu poki co mam tylko wlasnie taki pecherzyk w srodku byla bardzo malo widoczna moja kropeczka...hmm myslalm ze cos wiecej bedzie widac no ale wazne ze ciaza jest na miejscu i ze kropka moja jest tylko teraz musi rosnac zebym za tydzien juz mogla zobaczyc serduszko ...znowu jak w poprzedniej ciazy mam to samo ze jest mlodsza niz wg wyliczen od miesiaczki...w kazdym badz razie mam sie oszczedzac nie denerwowac zeby bylo wszystko ok i dala mi zwolnienie lekarskie ale chyba sobie odpuszcze i pojde jeszcze w poniedzailek do pracy toz nie plamie nie krwawie a ten brzuch to pewnie normalnie i nerwy do tego

przepraszam was
ze nie podopisywalam na posty wasze ale jestem tak padnieta ze ide spac a jutro jedziemy z nasza kropeczka do tatusia :-)

buzkam was milego weekendu i spokojnego kochane :*

Witajcie z rana Kochane:) Widzę, że jestem pierwsza dzisiaj:) Wstałam dzisiaj wcześnie - jak mąż wrócił o 6.30 z nocki. Śmieje się ze mnie, że dziwna jakaś jestem - cały tydzień marudzę , że sie wyspać nie mogę a w sobotę jak mogłabym pospać to wstaje:)
Dziewczyny czy Wy już używacie jakiś kremów na rozstępy czy dopiero jak brzusio urośnie? Kurcze ja dosłownie wszystko od poprzedniej ciąży zapomniałam (no było to prawie 6 lat temu), wiem, że wtedy kupowałam jakiś olejek z rosmana:)
No nic uciekam sprzątać, pa,pa!!!

Witajcie z rana Kochane:) Widzę, że jestem pierwsza dzisiaj:) Wstałam dzisiaj wcześnie - jak mąż wrócił o 6.30 z nocki. Śmieje się ze mnie, że dziwna jakaś jestem - cały tydzień marudzę , że sie wyspać nie mogę a w sobotę jak mogłabym pospać to wstaje:)
Dziewczyny czy Wy już używacie jakiś kremów na rozstępy czy dopiero jak brzusio urośnie? Kurcze ja dosłownie wszystko od poprzedniej ciąży zapomniałam (no było to prawie 6 lat temu), wiem, że wtedy kupowałam jakiś olejek z rosmana:)
No nic uciekam sprzątać, pa,pa!!!

hmm ja powoli używam po kąpieli oliwki. W pierwszej ciąży okazała się skuteczna, więc i teraz ją wypróbuję. A zaczęłam już ponieważ od trzech tygodni z dnia na dzień w zastraszającym tempie rośnie mi brzuch :szok:. W pierwszej ciąży zaczął mi rosnąć bardziej koło 6tego miesiąca a teraz to raptem drugi a ja już nie mogę spodni dopiąć :confused2:.

hmm ja powoli używam po kąpieli oliwki. W pierwszej ciąży okazała się skuteczna, więc i teraz ją wypróbuję. A zaczęłam już ponieważ od trzech tygodni z dnia na dzień w zastraszającym tempie rośnie mi brzuch :szok:. W pierwszej ciąży zaczął mi rosnąć bardziej koło 6tego miesiąca a teraz to raptem drugi a ja już nie mogę spodni dopiąć :confused2:.

Kochana bo to tak jest z następną ciążą.
Ja z Klaudią to prawie do końca w swoich normalnych ciuchach,a z Kubusiem od 10 tyg chodziłam w ogrodniczkach ciążowych,bo mi wszystko przeszkadzało i brzuch rósł z dnia na dzień

...znowu jak w poprzedniej ciazy mam to samo ze jest mlodsza niz wg wyliczen od miesiaczki...
Pewnie miałaś owulację później. Ilu dniowe miałaś cykle? Ja np wiem,że zaszłam w ciażę 16/17 dzień cyklu-ponieważ chcieliśmy drugiego dzidziusia to zapisywałam sobie kiedy były przytulanki. Wdłg kalkulatorów płodności było to już po owulacji. A test jeszcze w 30 dniu cyklu wyszedł negatywny,dopiero w 31 dniu pojawiła się blada druga kreseczka. A te kilka dni na tym etapie robią naprawdę dużą różnicę jeśli chodzi o wielkość zarodka.

Ja się smaruję kremem z avonu-taki w fioletowej tubce. Uważam,ze jest dość dobry,ładnie mi wybielił te kilka rozstępów z poprzedniej ciąży.

Hej Kochane :-) ja dziś jak dzidzia 12 godzin przespałam ;-) ale póki co nie chce mi się nic, jeszcze w łóżeczku leniuszkuje, ale zaraz wstaje bo mam sporo roboty. Jutro wizyta teściów więc trzeba się przygotować, posprzątać, podziałać w kuchni... ;-)
annte ja pracuję w gimnazjum, a Ty?

reklama
Witam się dziewczynki
Ech byłam na badaniach,na bazarku zakupy zrobiłam, czas iść do sklepu :tak::-):-)
Acha dziewczyny kupiłam przepyszne truskawki na bazarku i w bardzo rozsądnej cenie jak na tę porę :szok::-D:-D.
Wzięłam 2 koszyki i już 3/4 jednego zjadłam :szok::szok::-D:-D:-D

Mam już wyniki bety :
Beta z czwartku to 778 -
Beta z dziś to 1528
Powinno być tym razem wszystko dobrze :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry