fiore
Fanka BB :)
ok :-)Natasha roczek skończy 7.12. jesteśmy w PL a do UK wracamy juz 8.12 więc zrobilismy w ten weekend kilka dni wcześniej imprezkę rodzinna dla niej z tej okazji![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ok :-)Natasha roczek skończy 7.12. jesteśmy w PL a do UK wracamy juz 8.12 więc zrobilismy w ten weekend kilka dni wcześniej imprezkę rodzinna dla niej z tej okazji![]()
Babcia ma poczucie, że gdyby w jej przypadku była cesarka to uniknęłaby tego, co stało się z jej synem.
Poniekąd się babci nie dziwię, bo przez całe życie praktycznie sama zajmuje się synem (jej mąż zmarł prawie 30 lat temu) i wie, jakie to jest obciążenie, pomimo iż baardzo kocha syna. Tak naprawdę sama potrzebuje już pomocy, bo podchodzi pod 90, a wypełnia podstawowe obowiązki przy synu. Poza tym boi się, co będzie z nim jaj jej zabraknieMój mąż codziennie odwiedza babcie i pomaga jak może, ale większość czasu jest sama. Tylko mogłaby wziąć poprawkę, że opieka medyczna nad kobietą ciężarną i opieka okołoporodowa wygląda troszkę inaczej niż ponad 50 lat temu i coraz rzadziej zdarzają się takie sytuacje!
Chciałam się zapytać o to badanie genetyczne, jakoś po znajomości czy masz jakąś fajną przychodnie?Ale żeście sie rozpisałyJa zaczynam czuć się jak człowiek, plecy tylko paskudnie bolą, ale nie umrę od tego. Wczoraj jakis pasożyt w brzuchu mi kawę ukradł. Od rana sie paskudnie czułam, mierzę ciśnienie- no tak- 100/40, więc szybko jedna kawa, druga a ja nadal czuję się kijowo, leże i zdycham i tylko czuje jak mnie coś w brzuchu smyra. Maluch mi kawę ukradł
Ja chodzę prywatnie, za normalną wizytę z USG płacę 80zł, cytologia+20zł. Genetyczne na szczęście w Łodzi mam za free, teraz 28 grudnia będę połówkowe miała. No ale niestety badania robione prywatnie kosztują. I badania - 110zł, II badania 180zł. Nie tak źle jak sądziłam że będzie do tej pory badania i wizyty kosztowały mnie tylko 450zł![]()
Chciałabym naturalnie, bez znieczulenia. Jak będzie czas pokaże;-)mam pytanie do was: wiem ,ze to duzo od nas nie zalezy ale jednak . .. Jesli miałybyscie mozliwosc wyboru to jak chcecie rodzić. Naturalnie bez nieczulenia? naturlanie ze znieczuleniem , czy cesarka ?
Fiore zostajesz z nami, jestes Majowka i koniec;-)Oh,wiec musze sie na kwietniowki przeniesc? :-( Bo my cesarkujemy sie w drugiej polowie kwietnia :-(
Na mikołajki?Moj areszt na slodycze poszedl w p...uZajadam sie lodami jogurtowymi dla rozladowania stresu.
I wiesc dnia...nie mam prezentu dla corki :-) Zapomnialam![]()
Chciałam się zapytać o to badanie genetyczne, jakoś po znajomości czy masz jakąś fajną przychodnie?
kochana mukowiscydozę robi się razem z fenyloketonurią po 72 godzinie życia.Mam choroby genetyczne w rodzinie, więc dostałam skierowanie do Poradni Genetycznej w Łodzi i tam mam robione te USG. Wkurza mnie tylko to, że samo USG nie powie nic o mukowiscydozie, a na ewentualnym wykryciu tej choroby zależało mi najbardziej. Dobre i to co mam, zobaczymy, może na tej wizycie coś w tym kierunku bede miała. Robiąc prywatnie to same nosicielstwo kosztuje 700zł![]()
Little_nina a gdzie ta poradnia jeżeli można spytać? U chwalonego dr Dudarewicza czy jeszcze gdzie indziej? Tak się zastanawiam i doszłam do wniosku, że jak mój gin nie zrobi mi wszystkich pomiarów to pójdę gdzieś dodatkowo. Powodzenia na badaniach, dobrze że lekarze "pozwalają" trochę zaoszczędzić na tych badaniach.Mam choroby genetyczne w rodzinie, więc dostałam skierowanie do Poradni Genetycznej w Łodzi i tam mam robione te USG. Wkurza mnie tylko to, że samo USG nie powie nic o mukowiscydozie, a na ewentualnym wykryciu tej choroby zależało mi najbardziej. Dobre i to co mam, zobaczymy, może na tej wizycie coś w tym kierunku bede miała. Robiąc prywatnie to same nosicielstwo kosztuje 700zł![]()
Little_nina dużo zdrówka dla Twojego Maleństwa życzę, na pewno wszystko będzie w porządku.