reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
WIOLKA - z czasem dzieci śpią dłużej:) to jest dobre tylko do momentu kiedy zacznie chodzić do przedszkola i nie będzie chciała wstawać:) Bartek śpi teraz do 10, co rok temu byłoby nie do pomyślenia (w sumie to nawet miesiąc temu wstawał o 9..).

pępuszek... mamy Bartkowy schowany w kopercie przewiązanej wstążeczką, a co ciekawe, to mam nawet swój pępek! a co jeszcze lepsze - babcia trzyma pępki swoich dzieci... mamy też Bartkową bransoletkę ze szpitala, kosmyk włosów obcięty tuż po porodzie, kartki z chrzcin i urodzin, szatkę, maleńkie skarpetki, test, kartkę z zakupami (tak na prawdę to akurat miałam ją pod ręką kiedy zapisywałam częstość skurczów) i zdjęcia ze szpitala (wyglądałam nieciekawie z tłustymi włosami i oczami jak narkoman, więc nikomu ich nie pokazuję). jakoś żadna z tych rzeczy nie wydaje mi się obrzydliwa - no, może moje zdjęcia:) - ale to sprawa indywidualna.

a co do brzucha... mój to raczej tłuszcz, ale.. jest twardy, nie da się złapać oponki (co mój mąż ostatnio odkrył), dodam, że to nie wzdęcia. wielością odpowiada temu "sprzed". ruchy czuję i nie omieszkam powiedzieć o nich lekarzowi 2 grudnia, choć boję się, że uzna mnie za wariatkę;) i kiedy to piszę, wiem, że znajdzie się jakaś mama, która zmartwi się, że ona ruchów nie czuje i jest to wada forum, a raczej forumowiczek - porównujemy się. Ale nie powinnyśmy, każda z nas jest inna i inaczej jej ciało reaguje, inaczej maluszek się ustawia. nie ma co panikować, wkleję później moje zdjęcie z 1 ciąży z 6miesiąca, kiedy widać małą kuleczkę, a ruchy poczułam "dopiero" w 20 tyg i nie byłam pewna, czy to "to". więc bądźcie spokojne majóweczki, bo maluszki tego potrzebują:)

Witajcie! Ja wlasnie pije kawke(slaba):tak:
Ostatnio wlasnie sie zastanawialam kiedy poczulam ruchy w pierwszej ciazy i pierwszy kopniak byl naprawde mocny, wiec mysle ze musialam cos wczesniej czuc a niewiedzialam ze to to:tak:
WIOLKA no moj syn spal nawet do 11:tak:Teraz zreszta tez jest spiochem(po mnie;-)), a corka spala do 8-9, a kiedy zaczela chodzic do przedszkola wstaje przed 7,a czasami o 6:baffled:
As trzymam kciuki:tak:Pewnie nie dotrwam do 22 ale jutro przeczytam relacje:tak:
annte ja tez mam czasami takie skorcze:tak: Mysle ze to nic niedobrego:tak:
wikasik witaj po wekeendzie:tak:
Co do karmienia piersia w po pierwszej ciazy jak karmilam schudlam bardzo duzo:tak: Juz mi mowili ze powinnam przestac karmic bo znikne(karmilam 1,5 roku):eek: Mi sie wydaje ze to dlatego bo moj synus caly czas byl przy cycu, w nocy co 3 godziny, nawet jak mial rok:baffled: Corka co dojedzenia z piersi,najadla sie i koniec nie bylo lezenia przy piersi:tak: karmilam ja 7 miesiecy, wczesnie zaczela przesypiac noce:tak: Nie schudlam, ciagle bylam glodna:baffled: Takze mi sie wydaje ze to zalezy od dziecka w moim wypadku :tak: Zobaczymy jak bedzie teraz:tak: Wyczytalam gdzies ze powinnam w ciazy przytyc ok 10-11kg:baffled: Zobaczymy mam nadzieje ze sie uda choc te 18:-D Z corka przytylam 25,a z synem 18:tak:

dorka tylko ze ona wstawalam zawsze pomiedzy 6 a 7.30 a tu ostanio mi funduje spanie do 8.30, 9, 9.30 a dzis do 10.a ogolnie nie jest ospala i nie potrzebowala nigdy duzo snu , nawet jako noworodek malo spala

a co do karmienia piersia to ja niestety tylam, bylam ciagle glodna i waga zamiast spadac to rosla.mimo tego ze mala doila mnie praktycznie co chwile w nocy potrafila sie przystawiac po 6 razy. karmilam ja 1,8 miesiecy . zaczelam chudnac jak odstawila ja od piersi.teraz mam zamiar karmic do 6 miesiecy w maksie a moj M niechce zebym wcale karmila piersia i o to sie ostatnio klucimy.

WIOLKA - tak z ciekawości - czemu On nie chce żebyś karmiła? Dlatego, że utyjesz? Hmm A co to jego piersi? :-) Zartuje. Poważnie zapytałam, bo mój na szczęście nie wpadł jeszcze na pomysł by sugerować jak mam postępować w takich kwestiach... Chyba bym mu zasadziła :)

ja jeszcze nie wiem jak bede karmic dzieciaczka, w poierwszej ciazy karmilam butla, a w tej sprobuje na poczatek piersia i jak sie uda to pewnie zostanie tak a jak nie to przejde na butle.

basienia dlatego ze ostatnio tak dlugo karmilam.
wczoraj dostal opindol i byl cicho. powiedzilam ze jak chce ale ja w nocy nie bede wstawac i butelek z mlekiem szykowac.
oczywiscie jakbym musiala to co innego le jak bede mogla dawac cyca i drzemac jednoczesnie w nocy to wiadomo co wybiore
poza tym on dobrze wie ze moze sobie gadac a ja i tak zrobie po swojemu:-D

Wiecie Dziewczyny coraz bardziej zaczynam się martwic jak to sobie poradze z dwójka dzieciaków. Jak zorganizowac wstawanie z 2 tyg dzieckiem zeby zaprowadzic Xav na 9 godzine, ile czasu przed bedzie trzeba wstac, czy sie wogole bede wyrabiala jesli dzieciak bedzie mial kolki i bedzie mi wyl w wozku jak bede musiala zaprowadzic Xav do przedszkola ehh przeraza mnie to

reklama
czarnula ja tez sie troche martwie:tak: Rano wlasciwie nie bedzie u nas problemy, bo G na 8 do pracy to ja zaprowadzi:tak: Chyba za rok nasze starsze dzieci beda bardzej samodzielne:tak: Twoj synek bedzie mial juz 5 lat:tak: Ja walsciwie bardzie martwie sie o powrod do pracy:baffled: Misia dalej do przedszkola bedzie chodzic, a malenstwo? Opiekunka i przedszkole ok 800zl, nie bedzie nas na to stac:-(Moze moja siostra nam pomorze(jest pielegniarka i pracuje na zmiany 12godz tak jak ja):tak: Przy Misi nam pomogla:tak:Zobaczymy, moze tesciowa da sie namowic chociaż na dwa dni:eek:
Bedzie dobrze nie ma co sie stresowac:tak:
Co do karmienia ja akurat nie wyobrazam sobie karmic butelka, ale to moje zdanie i nikogo nie potepiam jak nie karmi piersia :tak: Przez caly okres karmienia G nie zblizal sie do moich piersi:-D Teraz niech sie nimi nacieszy:-)

Do góry