reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
WIOLKA - z czasem dzieci śpią dłużej:) to jest dobre tylko do momentu kiedy zacznie chodzić do przedszkola i nie będzie chciała wstawać:) Bartek śpi teraz do 10, co rok temu byłoby nie do pomyślenia (w sumie to nawet miesiąc temu wstawał o 9..).

pępuszek... mamy Bartkowy schowany w kopercie przewiązanej wstążeczką, a co ciekawe, to mam nawet swój pępek! a co jeszcze lepsze - babcia trzyma pępki swoich dzieci... mamy też Bartkową bransoletkę ze szpitala, kosmyk włosów obcięty tuż po porodzie, kartki z chrzcin i urodzin, szatkę, maleńkie skarpetki, test, kartkę z zakupami (tak na prawdę to akurat miałam ją pod ręką kiedy zapisywałam częstość skurczów) i zdjęcia ze szpitala (wyglądałam nieciekawie z tłustymi włosami i oczami jak narkoman, więc nikomu ich nie pokazuję). jakoś żadna z tych rzeczy nie wydaje mi się obrzydliwa - no, może moje zdjęcia:) - ale to sprawa indywidualna.

a co do brzucha... mój to raczej tłuszcz, ale.. jest twardy, nie da się złapać oponki (co mój mąż ostatnio odkrył), dodam, że to nie wzdęcia. wielością odpowiada temu "sprzed". ruchy czuję i nie omieszkam powiedzieć o nich lekarzowi 2 grudnia, choć boję się, że uzna mnie za wariatkę;) i kiedy to piszę, wiem, że znajdzie się jakaś mama, która zmartwi się, że ona ruchów nie czuje i jest to wada forum, a raczej forumowiczek - porównujemy się. Ale nie powinnyśmy, każda z nas jest inna i inaczej jej ciało reaguje, inaczej maluszek się ustawia. nie ma co panikować, wkleję później moje zdjęcie z 1 ciąży z 6miesiąca, kiedy widać małą kuleczkę, a ruchy poczułam "dopiero" w 20 tyg i nie byłam pewna, czy to "to". więc bądźcie spokojne majóweczki, bo maluszki tego potrzebują:)

Witajcie! Ja wlasnie pije kawke(slaba):tak:
Ostatnio wlasnie sie zastanawialam kiedy poczulam ruchy w pierwszej ciazy i pierwszy kopniak byl naprawde mocny, wiec mysle ze musialam cos wczesniej czuc a niewiedzialam ze to to:tak:
WIOLKA no moj syn spal nawet do 11:tak:Teraz zreszta tez jest spiochem(po mnie;-)), a corka spala do 8-9, a kiedy zaczela chodzic do przedszkola wstaje przed 7,a czasami o 6:baffled:
As trzymam kciuki:tak:Pewnie nie dotrwam do 22 ale jutro przeczytam relacje:tak:
annte ja tez mam czasami takie skorcze:tak: Mysle ze to nic niedobrego:tak:
wikasik witaj po wekeendzie:tak:
Co do karmienia piersia w po pierwszej ciazy jak karmilam schudlam bardzo duzo:tak: Juz mi mowili ze powinnam przestac karmic bo znikne(karmilam 1,5 roku):eek: Mi sie wydaje ze to dlatego bo moj synus caly czas byl przy cycu, w nocy co 3 godziny, nawet jak mial rok:baffled: Corka co dojedzenia z piersi,najadla sie i koniec nie bylo lezenia przy piersi:tak: karmilam ja 7 miesiecy, wczesnie zaczela przesypiac noce:tak: Nie schudlam, ciagle bylam glodna:baffled: Takze mi sie wydaje ze to zalezy od dziecka w moim wypadku :tak: Zobaczymy jak bedzie teraz:tak: Wyczytalam gdzies ze powinnam w ciazy przytyc ok 10-11kg:baffled: Zobaczymy mam nadzieje ze sie uda choc te 18:-D Z corka przytylam 25,a z synem 18:tak:

dorka tylko ze ona wstawalam zawsze pomiedzy 6 a 7.30 a tu ostanio mi funduje spanie do 8.30, 9, 9.30 a dzis do 10.a ogolnie nie jest ospala i nie potrzebowala nigdy duzo snu , nawet jako noworodek malo spala

a co do karmienia piersia to ja niestety tylam, bylam ciagle glodna i waga zamiast spadac to rosla.mimo tego ze mala doila mnie praktycznie co chwile w nocy potrafila sie przystawiac po 6 razy. karmilam ja 1,8 miesiecy . zaczelam chudnac jak odstawila ja od piersi.teraz mam zamiar karmic do 6 miesiecy w maksie a moj M niechce zebym wcale karmila piersia i o to sie ostatnio klucimy.

WIOLKA - tak z ciekawości - czemu On nie chce żebyś karmiła? Dlatego, że utyjesz? Hmm A co to jego piersi? :-) Zartuje. Poważnie zapytałam, bo mój na szczęście nie wpadł jeszcze na pomysł by sugerować jak mam postępować w takich kwestiach... Chyba bym mu zasadziła :)

ja jeszcze nie wiem jak bede karmic dzieciaczka, w poierwszej ciazy karmilam butla, a w tej sprobuje na poczatek piersia i jak sie uda to pewnie zostanie tak a jak nie to przejde na butle.

basienia dlatego ze ostatnio tak dlugo karmilam.
wczoraj dostal opindol i byl cicho. powiedzilam ze jak chce ale ja w nocy nie bede wstawac i butelek z mlekiem szykowac.
oczywiscie jakbym musiala to co innego le jak bede mogla dawac cyca i drzemac jednoczesnie w nocy to wiadomo co wybiore
poza tym on dobrze wie ze moze sobie gadac a ja i tak zrobie po swojemu:-D

Wiecie Dziewczyny coraz bardziej zaczynam się martwic jak to sobie poradze z dwójka dzieciaków. Jak zorganizowac wstawanie z 2 tyg dzieckiem zeby zaprowadzic Xav na 9 godzine, ile czasu przed bedzie trzeba wstac, czy sie wogole bede wyrabiala jesli dzieciak bedzie mial kolki i bedzie mi wyl w wozku jak bede musiala zaprowadzic Xav do przedszkola ehh przeraza mnie to

reklama
czarnula ja tez sie troche martwie:tak: Rano wlasciwie nie bedzie u nas problemy, bo G na 8 do pracy to ja zaprowadzi:tak: Chyba za rok nasze starsze dzieci beda bardzej samodzielne:tak: Twoj synek bedzie mial juz 5 lat:tak: Ja walsciwie bardzie martwie sie o powrod do pracy:baffled: Misia dalej do przedszkola bedzie chodzic, a malenstwo? Opiekunka i przedszkole ok 800zl, nie bedzie nas na to stac:-(Moze moja siostra nam pomorze(jest pielegniarka i pracuje na zmiany 12godz tak jak ja):tak: Przy Misi nam pomogla:tak:Zobaczymy, moze tesciowa da sie namowic chociaż na dwa dni:eek:
Bedzie dobrze nie ma co sie stresowac:tak:
Co do karmienia ja akurat nie wyobrazam sobie karmic butelka, ale to moje zdanie i nikogo nie potepiam jak nie karmi piersia :tak: Przez caly okres karmienia G nie zblizal sie do moich piersi:-D Teraz niech sie nimi nacieszy:-)

Do góry