reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Martusia &&& za pieska,zeby juz tylko bylo lepiej!

Annte zrob badania krwi,chociaz podejrzewam ze to od przemeczenia sie od dzisiejszego chodzenia(w tym problem z brzuszkiem) i do tego,omdlenia to niestety normalna sprawa w 2trymestrze.Dobrze,ze niebawem masz lekarza,sprawdz wszystko,ale badz spokojna,bedzie dobrze!

Ja wlasnie chcialam tez napisac,ze nie czuje sie za dobrze.Zaladowalam zmywarke,a potem ja rozladowalam i skonczylo sie na lezeniu(przed-stracenie swiadomosci) i wzieciu "no-spy"(brzuch jak kamien i jego bol).Chociaz czuje smyka,dzis kilka razy juz "je" poczulam i daje mi to wiele sil,przynajmniej zeby sie nie poddawac zlemu humorkowi;-)
Poza tym gdy klade sie na lewym boku(zalecone w czasie snu ciezarnej,oraz przy omdleniach),to potem czuje sie gorzej.Musze to obgadac z ginem,ale bedzie dobrze.Klade sie na razie na prawy bok.
Maz sie smieje,ze ja zawsze musze robic na odwrot i byc "odmiencem",nie w sensie ze chce,ale tak sie zachowuje moje cialo samoistnie.No i dobrze,przynajmniej lekarze maja nad czym ciezko pracowac :-p:-p:-p

Ok,wypisalam sie.Ide lulac.'noc!

reklama
Byłam dziś u teściowej stomatologa i wszystkie zęby mam już wyleczone:-) Jednak kolejna kontrola za miesiąc, mam nadzieję że nie sprawdzi się na mnie teoria, że kobietom w ciąży "lecą" zęby...
Czekam na męża, zaraz przywiezie mi zielonego grejfruta. Też lecę, miłego wieczoru.

Witajcie Majoweczki!
My juz cala rodzinka na nogach,zimno strasznie na dworzu bo widze samochody sasiadow zamrozone.Uhuhu.Pozniej wyjdziemy na spacer,bo inaczej zalegne tylko na lozku.Wiec milego dnia Kochane!

Kilolek ze mnie to taki higieniczniak,wiec nie umialam byc trzymac ani obsikanego testu,ani pepuszka ani nic z podobnych rzeczy,ale wiesz Kochana ze to zalezy od kazdej z nas :-)

witam dziewczyny
u mnie pada od wczorajszego wieczora, w sumie sniegu bym sie bardziej spodziewala o tej poze roku niz deszczu.
co do szczepien ja sie szczepic nie zamierzam, nigdy sie przeciw grypie nie szczepilam i teraz tez nie bede
a co do testow to mam oba( z pierwszej i drugiej ciazy) ,po urodzeniu Iwy mam tez w pudelku bransoletki ze szpitala, swoja i malej, kartki z gratulacjami .

milego dnia dziewczyny u mnie ten deszcz jakos mnie depresyjnie nastraja

Witajcie!
Ja też w nie najlepszej formie, właśnie zaliczyłam wizytę w WC - ni z tego ni z owego zrobiło mi się niedobrze i już... Mąż śpi po nocce ale jeszcze nie jest u nas tak jak być powinno, Mateusz też dał mi wczoraj nieźle w kość - był okropnie niegrzeczny, brr...A może to ja jestem przewrażliwiona??? W sumie teraz cieszę się chwilową ciszą w domu:) Popołudniu jadę odebrać wyniki do laboratorium a poza tym od kilku dni (może przez ten nastrój w domu) mam przeczucia, że coś nie tak jest z maleństwem... W piątek wizyta...
Miłego dzionka:)

Witam,
co do testow to mam tylko jeden:-( Jak bylam w pierwszej ciazy to wlasciwie testu nie robilam tylko mi ginegolog stwierdzil ciaze(mialam 17lat), za drugim razem tak sie cieszylam ze 2kreski sa ze wyrzucilam go , a teraz trzymam osikany test:-D Syna mam tylko branzoletke ze szpitala, pepuszek mi sie zgubil(moj maly siostrzeniec go zgubil),a zdjec z USG nie mialam:-( Misi i mam branzoletki ze szpitala i pepuszek i wloski i zdjecia z USG:tak: Teraz chyba bede miala komplet:-D A kartki to wszystkie zatrzymuje:-) mam z Seby chrzcin i komuni z urodzin on sam sobie przechowuje:tak: Misi mam z podziekowaniami kartki i ze chrzcin,a i tez mam urodzinowe od formulowych cioc z lipiec 2008:tak: Ja wogole jestem sentymentalna i mam pelno prac Seby z zerowki i ze szkoly:tak:
fiore a dzis juz lepiej sie czujesz? U nas dosc cieplo 7stopni i ja juz po spacerze:-D
Martusia trzymam kciuki za pieska:tak:
Stokrotka super ze wszystkie zeby wyleczone:tak: Ja mam jeden uszczerbiony, ktorym powinnam sie zajac,a drugi to madrosci ktory musze wyrwac ale chirurgicznie:baffled: Po pierwszej ciazy zeby zaczely mi sie psuc ok rok po porodzie:baffled: jeden zab popsul mi sie od srodka:angry:
annte odpoczywaj wszystko bedzie dobrze:tak:
dusia niedenerwuj sie, wszystko jest dobrze:tak:
Bylam dzis na badaniach, badalam cukier naczczo:baffled: Potem poszlam na pieszo do domu(zjadlam banana po badaniu), nie chcialo mi sie 3 przystankow jechac autobusem:tak:Teraz musze zabrac sie za jaks robote ale mi sie nie chce:-p

no to utwierdziłyscie mnie Dziewczyny zeby się nie szczepic :) i bardzo dobrze bo tez tak uwazam.
tez mam gdzie testy i pepuszki pochowane, niedługo bedzie trzeba tego poszukac i polozyc w jedno miejsce :)
ok czas zaprowadzic Xav do przedszkola, ehh jak dobrze hehe juz go miałam dosc siedzacego w domu i zadającego sto pytan plus niegrzecznego :) a niech idzie do dzieci i tam sie bawi a nie matke bedzie wkurzał :)

reklama
Do góry