reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

mozliwe niestety suzi
ja w drugiej ciazy bylam u ginekologa w 6 tyg idziecko zylo, w 7 tyg przestalo byc serce a w 11 tyg dopiero poronilam samoistnie

reklama
Hey Suzi,fajnie ze jestes...chociaz tutaj.
Przykro mi z powodu znajomej :-( A ja wlasnie sie dowiedzialam,ze zmarl moj wujek(nie znalam go,ale smutno mi troszke).

WItam się poniedziałkowo;-)
Tak piszecie o domach ...my bedziemy wlasnie robic pokoik dla dzieciaczka,tzn. przygotowujemy go bo wczesniej mielismy duza garederobe. No i teraz zasatanawiam sie gdzie pomieszcze te wszystkie rzeczy:eek: 3 rowery:baffled: itp...ehh jakos trzeba dac rade:tak: My mieszkamy w kamienicy i mieszkanko tez ma 100m. Nie jest to mieszkanie wykupione tylko jak by to powiedziec "lokatorkie". Sa wady i zalety duzych mieszkan:tak: np ogrzewanie zimą spędza mi sen z powiek:eek::crazy: no ale coz...

Witaj Qcz;-) Bardzo mocno Wam kibicuje:) teraz musi byc dobrze :tak:

Pieszczoszka bardzo sie ciesze ze wszyskto ok :-) I dzidzia taka ruchliwa;-) supcio:tak:

Ja wczoraj po 22 dostalam tel od kolegi ze jego zona jest w szpitalu bo krwawi:-( w czweartek miala miec bbadania prenatalne i to byl 12/13 tc. A lekarz twierdzi ze ciaza zatrzymała sie na ok 6/6,5 tc:eek: A on byla na wizycie w 8tc i bylo serduszko:-( czy to jest mozliwe aby tyle nosić ciąze obumarła?:eek::-(
Dila powodzenia:*
Czy jeszcze ktos ma w tym tyg. wizytę?
Niestety to możliwe.
Ja chodziłam z ostatnią poronioną ciążą prawie 5 tygodni i nie chciało samo polecieć .
Ostatecznie skończyło się na zabiegu .
Dla zdrowia kobiety niczemu to podobno nie zagraża,bo organizm cały czas "myśli" że jest w ciąży ...
Przykre zapalam światełko dla maluszka (*)

Niestety to możliwe.
Ja chodziłam z ostatnią poronioną ciążą prawie 5 tygodni i nie chciało samo polecieć .
Ostatecznie skończyło się na zabiegu .
Dla zdrowia kobiety niczemu to podobno nie zagraża,bo organizm cały czas "myśli" że jest w ciąży ...
Przykre zapalam światełko dla maluszka (*)
Jakos same zle wiadomosci ostatnio i nie moge sobie z Tym poradzić:no: jest mi strasznie zle i nie wiem dlaczego tak sie dzieje :-( do tego boję sie czwartkowej wizyty i to bardzo sie boje:baffled: na sama mysl mam placzki na koncu nosa:sorry:

Aaaa i ta moja koleżanka brała 1 opakowanie dupka i potem gin kazal jej odstawić, czy to tez jest normalne? bo ja slyszalam ze jak sie zaczyna brac to nie wolno odstawić az do poźniejszego czasu ok 16tc

Suzi,nie stresuj sie.Nie mozna,trzeba byc pozytywnym.Bedzie wszystko dobrze zobaczysz &&&
Ja niestety nie wiem nic o podtrzymujacacyh(i oby nigdy nie musiala wiedziec!)

I jeszcze jakos zaczynam sie bac jak sobie poradzimy, jak dzidzia sie urodzi:confused2: Musze przyznac ze nie jestesmy osobamy majetnymi ale pocieszam sie ze bedziemy kochac naszego maluszka nad zycie:tak: A rzeczy stopniowo sobie bede kupowala :zawstydzona/y: Jakos tak boje się wszystkiego...ehhhh
Wiem ze smuce ale jak sie czlowiek wygada to az lepiej sie robi:*

Jakos same zle wiadomosci ostatnio i nie moge sobie z Tym poradzić:no: jest mi strasznie zle i nie wiem dlaczego tak sie dzieje :-( do tego boję sie czwartkowej wizyty i to bardzo sie boje:baffled: na sama mysl mam placzki na koncu nosa:sorry:

Aaaa i ta moja koleżanka brała 1 opakowanie dupka i potem gin kazal jej odstawić, czy to tez jest normalne? bo ja slyszalam ze jak sie zaczyna brac to nie wolno odstawić az do poźniejszego czasu ok 16tc
Jeśli miała bardzo wysoki poziom progesteronu to mógł jej odstawić ,ale to się robi powoli ,ponieważ podczas brania leków organizm sam przestaje produkować ten hormon .
Odstawiając lek zmuszamy organizm do ponownego rozpoczęcia produkcji progesteronu.
Jeśli odstawiła Dupka to po około 3-5 dniach zwykle następuje poronienie lub wywołanie okresu ,aale z tego co pisałaś wcześniej takie zachowanie organizmu nie wystąpiło.
Co w sumie trochę dziwi :baffled::baffled:.
Ja tą ciążę poprzednią też miałam na Dupku i dlatego wszystko również przeciągnęło się w czasie .
Mi nawet zwiększyli do maksymalnej dawki i odstawili ,by w ten sposób pobudzić organizm do nadprodukcji i poronienia ,ale też nie wyszło ,więc pewnie wyjątek od reguły...:sorry::sorry:

Cześć:)

Kciuki przydadzą się ok. godz. 17. Dzięki dziewczyny:)

Zaneta taki porządny kop w tyłek czasem by się przydał!

Suzi
ja miałam podobna sytuację, jak Twoja znajoma:( O obumarciu ciąży dowiedziałam się na USG prenatalnym 12/13 tc (nic się nie działo, w sensie żadnego krwawienia), a zarodek obumarł w okolicach 8 tc (wyliczone na podstawie CRL). A w międzyczasie około 10 tc, byłam u innego ginekologa i serduszko jeszcze biło. Myślę, że było tak, że ciąża rozwijała się wolno, za wolno i stąd te rozbieżności. Może w przypadku znajomej było podobnie?! Przykro mi z powodu znajomej i jej maluszka
[*]
Co do rowerów, to my teraz z racji robienia sypialni (wcześniej była tam graciarnia, gdzie stały m.in. rowery), podwiesiliśmy je pod sufitem na bloczkach żeglarskich, a mieszkam w bloku i wysokość wynosi ok. 240 cm. Idealnie na styk można otwierać drzwi (rowery są w przedpokoju). Jeśli Ty mieszkasz w kamienicy, to masz pewnie około 3 m, więc tymbardziej nie było by problemu.

Ostatnia edycja:
mój ginekolog powiedzial ze nie wolno odstawiac o tak o tabletek, tylko pomalutku dawke zmniejszac. tez w drugiej ciazy przyjmowałam duphaston, wydaje mi sie ze jak ciaza ma stanac to i tak stanie bez roznicy czy sie bierze tabletki czy nie

reklama
I jeszcze jakos zaczynam sie bac jak sobie poradzimy, jak dzidzia sie urodzi:confused2: Musze przyznac ze nie jestesmy osobamy majetnymi ale pocieszam sie ze bedziemy kochac naszego maluszka nad zycie:tak: A rzeczy stopniowo sobie bede kupowala :zawstydzona/y: Jakos tak boje się wszystkiego...ehhhh
Wiem ze smuce ale jak sie czlowiek wygada to az lepiej sie robi:*
Dzasz radę .Jak maluch się urodzi to zmienia się również psychika rodziców.Co daje siłę do dalszej walki o lepsze jutro.
Najważniejsza jest miłość i ciepło domowego ogniska .
Może być skromnie byle z miłością i maluch będzie szczęśliwy.
Wbrew pozorom jak przeglądam co teraz jest na wyprawkę to oczy mi z orbit wychodzą .
Ja miałam może 1/3 tego i też dzieci wychowałam :tak::-D:-D
Dla mnie wiele wyprawkowych "dupereli" to wyrzucanie kasy w błoto i na pewno wszystkiego kupować nie będę .:no::no::baffled:

Suzi ,a TY myśl pozytywnie ,bo maluch już wie ,że co stres i to samo robi w Tobi.
Po co Ci zestresowane dziecię zaraz po porodzie ? ;-)
Będzie dobrze.
Wszystkie nasze maluszki majowe będą śliczne i zdrowe i urodzą się w terminie bez żadnych komplikacji !!!!:laugh2::laugh2::laugh2:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry