reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

mnie nie nacinali ale peklam na mase az 30 min mnie zszywali hahaha nie czułam jak pekam, dali mi znieczulenie jak zszywali i potem tez nie mialam problemow z bolem.
Z racji wielkości Klaudii mnie nacinali i również pękłam .
Nic nie czułam ,a miałam 6 zewnętrzych i 18 wewnętrznych szwów założonych .
Szyli mnie dłużej niż rodziłam Klaudię ,bo prawie godzinę .:baffled::rofl2::rofl2:
Tak jak pisałam da się przeżyć.;-):-)

reklama
witam Was dziewczeta :) ja juz dawno chcialam poruszyc temat naciecia krocza ale za zadko jestem na forum :) tez mnie to przeraza i bede robic wszystko, zeby tego uniknac, cwicze juz nawet i mam zamiar kupic sobie troche pozniej taki specjalny olejek ktorym bede sie tam masowac :) a na naciecie zgodze sie tylko w ostatecznosci, czytalam ze naturalne pekniecie jest lepsze od naciecia i bede sie tego trzymac :) podobno lepiej sie goi itp. a lekarze nacinaja czesto, bo jest to dla nich wygodne.
od prawie wszystkich kolezanek ktore rodzily slyszalam, ze tego nawet nie czuc, ale jednej prawie odbyt rozerwalo po nacieciu i malo brakowalo i bylaby tragedia. takze ja bede sie bronic chyba ze beda konkretne wskazania

witam Was dziewczeta :) ja juz dawno chcialam poruszyc temat naciecia krocza ale za zadko jestem na forum :) tez mnie to przeraza i bede robic wszystko, zeby tego uniknac, cwicze juz nawet i mam zamiar kupic sobie troche pozniej taki specjalny olejek ktorym bede sie tam masowac :) a na naciecie zgodze sie tylko w ostatecznosci, czytalam ze naturalne pekniecie jest lepsze od naciecia i bede sie tego trzymac :) podobno lepiej sie goi itp. a lekarze nacinaja czesto, bo jest to dla nich wygodne.
od prawie wszystkich kolezanek ktore rodzily slyszalam, ze tego nawet nie czuc, ale jednej prawie odbyt rozerwalo po nacieciu i malo brakowalo i bylaby tragedia. takze ja bede sie bronic chyba ze beda konkretne wskazania
she właśnie często idzie w kierunku odbytu jak pękasz.
Cięcie jest kontrolowane .Jeśli bym już bez pomocy nie mogła urodzić to ja chcę cięcie .Nie będę czekać jak pęknę.:no:
Jak dbasz o higienę to goi się piorunem,to łatwe proste szycie.;-)
Jak się pęka to nierówno i często po zszyciu są górki i dołki,bo nie ma jak złapać.
W moim przypadku cięcie zagoiło się szybko ,to co pękło goiło się dużo dłużej.
Z Kubusiem wcale mnie nie nacinali i to dopiero był komfort :-D:-D

kurde az mnie boli wszystko jak to czytam... masakraaa ale widziałam na filmikach,że tną też na bok a nie prosto w dol. A dziewczyny wy chcecie rodzic ze znieczuleniem czy bez? Bo to do kregosłupa to chyba dobre jest:D ja bym wolała nie za bardzo cierpieć;D

kurde az mnie boli wszystko jak to czytam... masakraaa ale widziałam na filmikach,że tną też na bok a nie prosto w dol. A dziewczyny wy chcecie rodzic ze znieczuleniem czy bez? Bo to do kregosłupa to chyba dobre jest:D ja bym wolała nie za bardzo cierpieć;D

mnie tez bolalo jak tego sluchalam i jak sobie przypomne ta opowiesc to znowu boli. dlatego zrobie wszystko, zeby temu zapobiec. sa specjalne cwiczenia do tego, zeby rozluznic krocze i olejek do masazu.
ja planuje bez znieczulenia

reklama
Do góry