reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

U mnie wczoraj kolejna ciężka sobota i próba mojej siły; Wojtek zadzwonił, że przyjedzie po resztę swoich rzeczy. Na moich oczach je wynosiła a ja myślałam, że mi serce pęknie. Mateuszka zabrał do swojego nowego lokum - nie miałam siły Mateuszkowi zabronić... Całe popołudnie przepłakałam a o 20 poszłam spać razem z Olą. Dziś strasznie boli mnie głowa, muszę się ogarnąć i stawić czoła temu co życie mi szykuje....
Spokojnej niedzieli...

Nie znam szczegółów, bo krótko tu jestem, ale życzę dużo sił...:-(

U mnie też niezbyt ciekawie z mężem, ale póki co walczymy...

reklama
Dusia tule mocno!!! Moze jeszcze porozmawiacie na spokojnie i dogadacie sie .
Annte kciuki za rozmowe.
Fitaminka a moze maly ma astme?? bo to dziwe ze tak dlugo ma kaszel.

Dziewczyny Jasiek juz ma sie lepiej broi dzis na calego , temperatury nie ma , tylko katarek sie przyplatal. Jestem mega szczesliwa ze najgorsze za nami. Jasiek dzis rano latal za fifka i wolal jaja, jaja nie wiem czy na nia tak mowi ze chcial ja glaskac ( robic aja ,aja) ale wygladalo to tak smiesznie ze plakalismy z moim ze smiwchu.
Duzo zdrowka dla chorowitkow
milego po poludnia !!

Ojka miałam zdac relację .W kościele (chodzimy na roraty) 6 grudnia pojawił się św Mikołaj .Amelka z rozdziawioną w zachwycie buzią opowiadała,że robi dzyń ,dzyń.W domu zachwyt nad prezentami.Dusia odpoczniecie od siebie może Wojtek przemyśli na spokojnie .Annte && za ową pracę:tak:

Dusia tule mocno!!! Moze jeszcze porozmawiacie na spokojnie i dogadacie sie .
Annte kciuki za rozmowe.
Fitaminka a moze maly ma astme?? bo to dziwe ze tak dlugo ma kaszel.

Dopiero będziemy to diagnozować. NIestety nie da się jednoznacznie powiedzieć czy to astma. W piątek odstawiliśmy jeden z leków - jeśli się pogorszy to prawdopodobnie astma...jeszcze idę dziś do pediatry

fitmaminka kciuki i oby to nie była astma,U nas lało cały dzień .Amelka od 3 dni marudna nie wiem czy ząbki czy jakieś choróbsko się skrada oby to pierwsze mimo,że ząbkowanie tez do miłych spraw nie należy

fitmaminka kciuki i oby to nie była astma,U nas lało cały dzień .Amelka od 3 dni marudna nie wiem czy ząbki czy jakieś choróbsko się skrada oby to pierwsze mimo,że ząbkowanie tez do miłych spraw nie należy

u nas najgorzej z ząbków przeszły trójki - płacz, brak apetytu, gorączka - nie mieliśmy niemal żadnych problemów z innymi zębami a przy trójkach masakra.

ps. Kiedy wychodzą piątki?

Dostaliśmy od pediatry lek na odrobaczenie - możliwe, że profilaktycznie, ale twierdzi, że nie zaszkodzi, może pomóc na kaszel, bo często jest właśnie od robaków... (nie robiliśmy badań pod tym względem)

Hej dziewczyny
Ja mam dzisiaj dzień wolny w pracy- mam się uczyć a przy okazji muszę mieszkanie ogarnąć bo po południu mam wizytę u gina a z Ulą zostanie moja mama więc coby mi sprzątać nie zaczęła muszę się za to zabrać. Dzisiaj raczej nic ciekawego się nie dowiem, bo na usg pewnie tylko szyjkę obejrzy więc ciąg dalszy niepewności co do płci. Pokażę jej wyniki krzywej cukrowej ale wydaje mi się, że są ok.

Fitmaminka co do odrobaczania- czy macie jakieś inne objawy poza kaszlem? Nocne zgrzytanie zębami, niespokojny sen? Ja ostatnio rozmawiałam o tym z naszą pediatrą- stwierdziła, że owszem można to profilaktycznie zrobić jak są podejrzenia bo badania w tym kierunku u takich maluchów nie zawsze wychodzą. Natomiast znajoma męża nam podpowiedziała, że przy częstych kaszlach i infekcjach dróg oddechowych warto wykonać badanie w kierunku mykoplazmy. U nas w labie badanie prywatnie kosztuje ok. 30 zł, nie wiem jak z refundacją bo na razie nie robiliśmy. Ale myślę, że warto temat zgłębić.

Azula- u nas trójki też najbardziej upierdliwe były ale na szczęście mamy już komplet. No a przy ząbkowaniu niestety o infekcje łatwej. Trzymam kciuki żeby się nic nie rozwinęło.

No nic- czas na śniadanko. Miłego dzionka.

Hej dziewczyny
Ja mam dzisiaj dzień wolny w pracy- mam się uczyć a przy okazji muszę mieszkanie ogarnąć bo po południu mam wizytę u gina a z Ulą zostanie moja mama więc coby mi sprzątać nie zaczęła muszę się za to zabrać. Dzisiaj raczej nic ciekawego się nie dowiem, bo na usg pewnie tylko szyjkę obejrzy więc ciąg dalszy niepewności co do płci. Pokażę jej wyniki krzywej cukrowej ale wydaje mi się, że są ok.

Fitmaminka co do odrobaczania- czy macie jakieś inne objawy poza kaszlem? Nocne zgrzytanie zębami, niespokojny sen? Ja ostatnio rozmawiałam o tym z naszą pediatrą- stwierdziła, że owszem można to profilaktycznie zrobić jak są podejrzenia bo badania w tym kierunku u takich maluchów nie zawsze wychodzą. Natomiast znajoma męża nam podpowiedziała, że przy częstych kaszlach i infekcjach dróg oddechowych warto wykonać badanie w kierunku mykoplazmy. U nas w labie badanie prywatnie kosztuje ok. 30 zł, nie wiem jak z refundacją bo na razie nie robiliśmy. Ale myślę, że warto temat zgłębić.

Azula- u nas trójki też najbardziej upierdliwe były ale na szczęście mamy już komplet. No a przy ząbkowaniu niestety o infekcje łatwej. Trzymam kciuki żeby się nic nie rozwinęło.

No nic- czas na śniadanko. Miłego dzionka.

Robiliśmy badanie na mykoplazmę - ujemne. Ominęliśmy tylko badania kału...także dostaliśmy lek na odrobaczenie i mam nadzieję, że to pomoże... Co do snu - faktycznie ostatnio śpi niespokojnie, wcześniej tego nie zauważałam, bo niemal cały czas kaszlał. Teraz kaszle wiele mniej więc widzę że ma kłopoty w nocy. Zębami zdarza mu się zgrzytać i myślałam, że to normalne...:baffled:

Trzymam kciuki za wizytę u gina :) Ja o Wojtku, że jest Wojtkiem dowiedziałam się w 19tc i już potem płci nie zmienił, a USG miałam bardzo często bo ciąża od początku zagrożona była.

Zgrzytanie zębami przez sen nie koniecznie musi być objawem pasożytów ale może nim być. Może to być też bruksizm albo związane z ząbkowaniem. Zobaczysz czy będzie poprawa po lekach. No i koniecznie pamiętaj o gotowaniu prasowaniu pościeli, bielizny itd. A Ty i mąż też dostaliście leki? Bo dobrze by było gdybyście się wszyscy w tym samym czasie odrobaczyli.

Co do płci to z Ulką na tym etapie też już wiedzieliśmy a teraz się uparciuch zawstydzony trafił ;-)

reklama
Fitaminka zeby po odrobaczeniu bylo lepiej.
Katasza jak po wizycie??

Moj synus po chorobie jest bardzo niegrzeczny , rzuca sie na ziemie i wali girami, nie chce spac w wozku tak jak do tej pory ( w poludnie), nawet lozeczko jest be, wczoraj wieczorkiem 2h go usypialam. Ciagle tylko nie , nie i ryk.

Dziewczyny a czy ktoras z ciezarowek jeszcze nam sie rozpakuje w tym roku??

Milego wieczorka

Do góry