reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
hej dziewczyny- zaglądałam cały tydzień ale z pisaniem było kiepsko.
Minął mi pierwszy tydzień w nowej pracy- spędziłam go głównie na poznawaniu zespołu (z racji nieobecności patrona każdy dzień spędzałam w innym pokoju), czytaniu rozporządzeń, kodeksów i ustaw, zapoznawaniu się z aktami, a wczoraj nawet prace manualne zostały mi zlecone- szyłam akta. Ogólnie ludzie sympatyczni a robota konkretna może po weekendzie się zacznie.

Noc u nas kiepska. Od 2 do 3 jeden wielki ryk. Nie pomagał ani wózek ani rączki. Po cichu obstawiam idące 4 bo coś tam niby namacałam ale pewności brak.

Dzisiaj robimy pierwszą imprezę roczkową. A pogoda oczywiście do bani- leje i lać pewnie będzie. Na szczęście nie nastawialiśmy się na plenery tylko na domówkę.

Wszystkim dziś balującym życzę udanych imprez :-)

Witam się weekendowo ;-)

Pogoda dziś lepsza bo nie pada jak wczoraj cały dzień :dry: jest lekko pochmurno ale przyzwoicie więc nie narzekam :-) od poniedziałku znowu ma byc poprawa pogody i ocieplenie więc nie mogę się już doczekać :-)

Dziś może M . uda się wcześniej przyjechać i może uda nam się podjechać pooglądać wózki do hurtowni , trzeba też w końcu pojechać kupić jakieś sandacze małemu więc dziś będzie dzień zakupowy ;-)

Dla tych co weekend wyprawiają roczki to udanych imprez ;-)

miłego weekendu dla wszystkich :*********

Hey,
ja sie nie wykruszam,ale tez szczerze napisze,ze wole spedzic czas poza netem,a jak juz korzystam to tylko na chwile,wiec czytam ogolnie i nie odpisuje oddzielnie tylko hurtowo.Przepraszam,ale juz w taki okres wakacyjny weszlam ;-)
U nas ok,ale nie wiem kiedy Leo wyjda kolejne zabki,bo nadal sa pod dziaslami i tyle,zaden nie wyszedl poza obecnymi jedynkami.Marudy wielkiej nie ma,ale fakt faktem,ze zaczynam sie stresowac ja,bo czekam az sie zaczna przebijac i boje sie reakcji i samego faktu,ze nadal sie nie przebily,a sa od tygodni wlasnie na granicy "wyklucia".Mlody w domu spi dobrze,ale z racji zmniejszenia sie jego apetytu w ostatnich dniach (a dopiero co jadl za dwoje),dojada w nocy,a raczej dopija o 1-2 :dry:,ale potem dosypia do poznego ranka,wiec nie czujemy sie senni,ani ja,ani maz.
Pogoda u nas paskudna,ale wycieczka do granicy z Austria udala sie w czwartek.W koncu nie pojechalismy do Innsbruck'a,bo zmienilismy trase i zamiast tam udalismy sie "na lono natury".Pogoda dopisala i bylo wspaniale,ale teraz po tygodniu wycieczkowania moje cialo na tym cierpi,jestem mega zmeczona.Kregoslup znowu mi siada,wiec jestem na lekach od wczoraj,ale nie jest az tak tragicznie,teraz w weekend odpoczywamy w domu.W poniedzialek wraca normalnosc-praca S.przedszkole V. i ja z Mama(za pare dni pewnie bedzie wylatywac) i Leo w domu,tylko ze normalnosc u mnie oznacza zajecie dalszymi kartonami poprzeprowadzkowymi i sprzaaaaataniem,wiec chyba nigdy z tego nie wyjde :-p
Urzadzajacym urodzinki powodzenia,potrzebujacym wsparcia przesylam dobre mysli,uwazjcie na siebie,badzcie cierpliwe i przesylam milion buziakow dla Waszych Szkrabow :o*

My po imprezie urodzinowej. Wyszło super, torcik identyczny jak na zdjęciu, które wam kiedyś wklejałam. Prezenty trafione bo Ula dostała rowerek (jeszcze nie złożony), grający nocniczek fp, 2 zestawy talerzyków (jeden plastikowy na teraz i jeden z ceramiczny jak troszkę podrośnie), 2 lalki, książeczkę i ubranka. A do tego wszystkiego postanowiła się popisać przed gośćmi i dzisiaj na swojej imprezie zrobiła pierwszy samodzielny kroczek. Aż mi się łzy w oczach zakręciły. Była też urodzinowa wróżba- wybrała w kolejności: różaniec, 100 zł i kodeks karny. Wobec powyższego uznaliśmy, że zostanie nieźle opłacanym specjalistą od prawa kanonicznego ;-):-D

Hej, my też po imprezie. Krzyś zniósł ja dzielnie, tylko miał problem z zaśnięciem przez nadmiar emocji. Ale w końcu po 22 padł i śpi. Oczywiście idą nam ząbki, wiec od razu nasmarowałam mu dziąsła Bobodentem. No i kupiłam mu pastę i szczoteczkę do zębów. Pastę mamy taką (była w zestawie ze szczoteczką) GABA Poland - elmex PRZECIW PRÓCHNICY - Pasta do zębów elmex Dla dzieci 0-6 LAT

Z prezentów jestem bardzo zadowolona - Krzysio dostał pandę na biegunach :-p, rowerek (już złożony i wypróbowany :-p), ubranka, dwa duuuuże samochody, książkę z bajkami i wierszami dla dzieci.

Katasza - gratuluję pierwszego samodzielnego kroczku :tak:

Krzysiu już kilka razy robił sam po 3-4 kroczki, ale jakoś za chodzenie się jeszcze nie wziął. Tzn. chodzi pięknie trzymany za jedną rączkę, a właściwie to sam trzyma się za palec :tak: Więc nie raz spacerki pokonujemy pieszo - Krzyś uwieszony za jedną rękę, wózek pcham drugą i jest pięknie :-D

Dobrej nocy dziewczęta :-D

No super ,że imprezki sie udały u nas za tydzień mam nadzieję ,że tez nam wyjdzie.No i gratki za samochodzące nóżki.U nas pada tak więc jestem mało zadowolona .To tyle && za te w potrzebie:tak:

Dzień doberek:)
Katasza - gratki dla Uli. Ależ jej przyszłość wywróżyliście:D
natalka - jak zakupy? Znalazłaś jakiś fajowy wózek?
Ja właśnie też stoje przed dylematem wózkowym. Musze kupić parasolke na wyjazd. Bede jej rzadko używać bo jestem bardzo zadowolona z mojej spacerówki. Potrzebuje czegoś lekkiego z dużym regulowanym daszkiem (żeby chronił od słońca) i z regulowanym oparciem. Znalazłam sobie coś takiego

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=340

ale oczywiście nie mam gdzie go wypróbować.
Może któraś z Was miała z tym wózkiem doczynienia? Albo może polecić jakąś alternatywe?
aniag78 - masz jakieś doświadczenia z parasolkami dostepnymi na rynku at?
A u nas pogoda pod zdechłym Azorkiem ale na spacer i tak trzeba sie ruszyć.
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Hej hej, witam niedzielnie. Deszczowe to i leniwe popołudnie, nawet moje dziecko tak stwierdziło i ucina sobie drugą drzemkę. Nockę przespał pięknie - idą zęby, ale Bobodent pomaga póki co. My już po obiadku, dla małego zupka ugotowana już czeka. Pogoda do duszy, a my chcieliśmy nowy rowerek wypróbować. I nic z tego :-(

reklama
Dzień doberek kobitki :) Dziękujemy pięknie za życzonka!
Całe szczęście, że to nie dziś wyprawiamy urodziny, bo od rana leje się z nieba.... do skrzynki na listy chyba będzie trzeba płynąć pontonem...
Zrobiliśmy sobie mini urodzinki, pełna impreza za tydzień. Pobawiliśmy się w roczkowe wróżenie. Erik wybrał..... krzyżyk ku uciesze teściów :-) Później rzucił nim, złapał pieniążek, tak nim ścisnął, że gdyby to był zwierzak, to by mu oczy wyszły na wierzch:-D Na koniec trzymał w jednym ręku pieniążek, w drugiej krzyż:-)
Mały pierwszy raz chodził dziś przy pchaczu. Zazwyczaj zaraz się przewracał, ale dziś pięknie obszedł sobie dwa pokoje:-) Może dlatego, że na tylnych kółkach włączyłam mu hamulce, więc nie mól się nim rozpędzić i musiał iść powoli:-D

Katherine2909 my kupiliśmy parasolkę używaną produkowana w at, marki nie powiem, bo zamknięta jest w bagażniku, a w taki deszcz na pewno nie wyjdę, bo mnie zmyje:-D Taki staaaaaary model, z metalowym stelażem. Tyle, że nam nie o wygodę czy praktyczność chodziło, a o to, żeby w bagażniku nie zajmował dużo miejsca. Na zakupy wystarcza, a na spacery, czy dłuższe wypady mamy Hauck Apollo 4:
Hauck Apollo All In One + Gratis!!! (3198634533) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ale powiem szczerze, że ten wózek jak dla mnie to jedna wielka porażka.

Do góry