reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

hahahahahahha to bylo dobre :-D
Witaj bo my się chyba jeszcze nie znamy:*;-)

Dobra zjem banana:dry:

A teraz z innej beczki:tak: Bo slyszalam ze w pierwszej ciazy później czuje sie ruchy czy to prawda? kiedy Wy czulyscie przy pierwszej dzidzi?
I czy jak to jest moja 4 ciaza (ale poprzednie 3 niedonoszone) to szyciej widać brzuch? czy to nie ma znaczenia? Bo juz rozne opinie slyszalam:baffled:help

reklama
Ja z pierwsza dzidzią dopiero ok 18 tyg zaczęłam czuć ruchy. Brzuch tez mi w tej ciazy się szybko pokazał. Co do niedonoszonych ciąż to nie mam pojęcia jak to jest.

Suzi ale Ty mozesz isc go sobie kupic!A ja nie :-( Bezwstydna:-p
Wlasnie sobie leze i pisze,a tu...dziecku chyba sie pozycja nie spodobala.
Fiore kup ogórki zalej wodą ciepłą dodaj soli i za 3 dni jesz już przekiszone.
To chyba jedyne rozwiązanie.
No jeszcze możesz poszukać polskiego sklepu ,gdzie dostaniesz ogórki kiszone.;-):-):-)

Ja Was zamorduję ;-) Najpierw przełknełam ślinę jak fiore o kiszonym napisała,potem jak czarnula o mące ziemniaczanej wspomniała to pierwszą myślą było,że ziemniaczaną to do placków i już się slinotok u mnie zaczął rozpoczynac a teraz jeszcze,ze po węgiersku.:oo: A ja już po obiedzie jestem :baffled:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Poczulam dziecko,doslownie i mocno...zabka sobie plywa,jak w czasie usg ;-)
Ja Was juz z jedzeniem nie slucham,nie czytam i wogole.Maz wlasnie kupuje wloszczyzne,zrobi salatke z majonezem!Czy ja zjem nie wiem,czy zatrzymam tez nie wiem,ale mam na nia ochote.
CMOK!

Ktora mi jeszcze napisze o plackach zmieniaczanych,to normalnie powiesze!Chodza za mna od dni,ale na sama mysl ich smazenia(caly ten olej i wogole)mdlo mi sie robi.
aha...o miesie piszczcie i o rybach tez.Ja zwierzat nie jem,wiec nie mam nawet na nie ochoty :-D

As poslaniec stwierdzil,ze koniowi dupy sie nie chce ruszyc :-)
Za mną też placki chodzą ,ale chyba się zmobilizuję .Kupiłam do nich już kwaśną śmietanę ,cukier mam to teraz jeszcze zostało placki usmażyć ...:-D:-D:-D
Posłanieć może konia potraktować z łydki i koń ruszy z e stępa do galopu :-D:-D:-D:-D

As to po co podajesz przyklady innych forów skoro nas tam nie ma:confused: Nas interesuje nasz wątek a nie Twoje prywatne upodobania co do innych stron:tak:
DZIĘKUJĘ:-D

Teraz w głowie mma zachcianki:zawstydzona/y::wściekła/y:
To nie są moje prywatne upodobania tylko na forach można tworzyć poboczne wątki i tyle.Kto nie chce to nie czyta.
Tego nie unikniesz :no::no::no:
Zawsze ktoś coś napisze na uboczu ,bo będzie uważał ,że coś zasługuje na oddzielny temat.;-)

Dobra zjem banana:dry:

A teraz z innej beczki:tak: Bo slyszalam ze w pierwszej ciazy później czuje sie ruchy czy to prawda? kiedy Wy czulyscie przy pierwszej dzidzi?
I czy jak to jest moja 4 ciaza (ale poprzednie 3 niedonoszone) to szyciej widać brzuch? czy to nie ma znaczenia? Bo juz rozne opinie slyszalam:baffled:help
To zależy na jakim etapie ciąża się zakończyła.Czy na tyle zaawansowanym ,że już czułaś ruchy?
Czy na wczesnym etapie ciąży?
Z Klaudią czułam ruchy pod koniec 18 ,z następnymi nie zdążyłam .:no:
Potem był Kuba jego czułam od ok 14 ,a kolejnych dwóch znów nie zdążyłam poczuć :sorry2::sorry2::sorry2:

witaj :* ja tu nowa i sobie pisze tak od czasu do czasu ;) To tez mja pierwsza ciaza i tez nic jeszcze nie czuje, nawet nie wiem co powinnam czuc?? jak sie czuje ruchy dziecka to wiadomo od razu ze to dziecko??? jak tam doswiadczone ciezarowki- podpowiedzcie?

No właśnie nie zdądylam poczuć:-( Teraz sobie sluchalam i jakies rewolucje tam w brzuchu sie dzieją:tak::-D A jest możliwosc usłyszeć przez stetoskop tetno dzidzi?:szok::confused:

No właśnie nie zdądylam poczuć:-( Teraz sobie sluchalam i jakies rewolucje tam w brzuchu sie dzieją:tak::-D A jest możliwosc usłyszeć przez stetoskop tetno dzidzi?:szok::confused:
Myślę ,że na tym etapie to za wcześnie.
Wcześniej swoje tętno złapiesz niż malucha .Musisz szukać tętna ok 160 uderzeń na min.-to wtedy maluch będzie na 100 %.:tak:;-):-):-)
Podobno przez stetoskop można ,ale to po 15 tygodniu .
Ruchy jelit to ja i bez stetoskopu czuję i słyszę również :szok::szok::baffled::baffled::-D:-D:-D

Najpierw poczujesz takie delikatne motylki w brzuchy ,następnie lekkie pukanie od środka i 3 etapem będą odczuwalne ruchy maleństwa.:tak::tak:
Mała dygresja :
Pod koniec będziesz prosiła malucha.:rofl2::rofl2:
Proszę oszczędź mój żoładek ,no tylko nie po żebrach ,zlituj się ,bo mi wątroba gardłem wyjdzie ....:-D:-D:-D
Wspomnisz moje słowa i już nie będziesz mogła się doczekać ,kiedy wreszcie wyjdzie z Ciebie i da Ci odetchnąć .
Kilka dni po porodzie powiesz .Fajnie było jak byłeś w środku -tęsknię za kopniakami ...:-D:-D
No kobiecie nie dogodzisz .:no::-D:-D:-D:-D
ale taka prawda :-):-):-):-)

kwaśne, słone to jest to co uwielbiam!:-):-) ale to nie tylko w ciąży ja akurat od zawsze takie jedzenie preferowałam:-) placki ziemniaczane też za mną chodziły w zeszłym tyg i zrobiłam ale ja jem z ketchupem pychpoota:-)

as i fioreale się uwziełyście na te wątki!:-) szkoda czasu i stukania w klawiaturę na takie przekomarzania:-) ile użytkowniczek tyle opinii będzie. Trzeba po prostu zrobić tak żeby każda była zadowolona :-) ja osobiście uważam, że wątki typu sny i w co wierzycie są akurat zbędne... a tak w ogóle to przekomarzać się powinniście na osobnym wątku np "co z wątkami" bo nam tu śmiecicie!:-D:-D:-D (to oczywiście żart:-p)

ja jeszcze dzidzi nie czuję to moja pierwsza ciąża, też mam stetoskop w domu ale uważam, że to zdecydowanie za wcześnie żeby dzięki temu coś usłyszeć, tak mi się wydaje. Za tydzień wizyta u gin już nie mogę się doczekać żeby znów zobaczyć i usłyszeć to małe serduszko:-)

reklama
Ja moze raz lub dwa poczulam jak by mnie ktos tak delikatnie dotknął tam od środka :tak:ale to bardzo delikatnie no i nie wiem czy to to czy w głowie mi sie cos zrobilo:-D:-D:-D Poczekamy zobaczymy:tak: Doczekac sie nie moge;-)
As pewnie masz raacje ze tak bedzie:tak:

Oooo nie!!!! reklama frytek leci:wściekła/y:

Do góry