reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

Pieszczoszka ,a może zęby????.Dziś Zbigniewa co prawda na śląsku obchodzi się urodziny ale poszłam na cmentarz (bardzo często chodzę)zapaliłam znicz tzn usiłowałam bo ciągle gasł pomodliłam się.Kruszynka miała spacerek bo nawet choć zimno to słoneczko świeci.Ja też niezbyt wyspana bo gąsienica-córuś też pojękuje przez co mój sen jest niezbyt mocny:eek:

reklama
u nas nocka tez nie zaciekawa mlody co chwile sie budzil a jak usilowal spac to rzucal sie na wyrku no i wyspany juz o 6 tylko nie rodzice. Teraz gania po mieszkaniu i wariuje.pogoda do kitu wiec nici ze spacerku bo leje deszcz ze sniegiem:(

Laura była na huśtawkach z babcią u nas jest teraz 5 na plusie wiec nie ma zle.
Nie wiem czy to zęby ? dziąsła ma normalnie . Ona zaraz będzie mieć 12 mies. a tu ani jednego zęba he niezle..

Witam się z Wami niedzielnie :).
U nas nocka również taka sobie,ale to nie przez Kubolinka, po prostu jakoś tak wyjątkowo niewygodnie mi się spało.
Kubie na szczęście przechodzi przeziębienie i teraz ucina sobie drzemkę..
Jak wstanie to trzeba będzie jakiś spacerek zaliczyć, bo u nas nawet ciepło i słońce od czasu do czasu wygląda zza chmur.

Pieszczoszka nic się nie martw mojej córce pierwsze zęby wyszły dopiero na 15 miesięcy.

Hej hej.

Pieszczoszko - dziąsła mogą boleć na długo zanim pojawią się ząbki - ząbki przeciskają się przez takie kanały, które niestety są mniejsze niż korona zęba :no: przez co ząbkowanie bywa dla dziecka okrutnie bolesne. Być może ją swędzą, stąd ma taki niespokojny sen, może pobolewają :sorry: niekoniecznie muszą być czerwone i rozpulchnione.

U nas nocka ok, o 5 mały wstał na piciu i spał z nami do 8 (tylko :sorry::sorry::sorry:) ale... nie ma tego złego ;-) Maciek włożył go łóżeczka - jest obok naszego łóżka, wrzucił mu zabawki i dziecka nie było 40 minut - my kimaliśmy w tym czasie :-p po 40 minutach Krzysiek... zrobił kupę, więc podniósł larmo :-p musiałam go przewinąć, pobrykał z nami na łóżku i o 10 padł a ja z nim :-p i tak nam zleciał ranek - teraz też go uśpiłam, bo był już coraz bardziej marudny, a ja sobie siedzę, spoglądam na tv choć nic szczególnie ciekawego niestety nie ma - jak to w niedzielę :dry:

Witam poweekendowo :-)

Fiore
- buziaczki dla całej rodzinki.

Buziaczki dla miesięczniaków :*

My mieliśmy męczący weekend. Z racji, że ja miałam urodziny, mama 50 urodziny, a tata imieniny to rodzice zrobili dużą imprezę. No i pół soboty przy garach, kolejne pół przy stole, a w niedzielę trawiliśmy to wszystko. A że nie chciało nam się strasznie wracać do Poznania to siedzieliśmy tak długo jak się da i .... się zasiedzieliśmy tak, że młody mleko musiał już dostać w samochodzie i zasnąć też musiał w samochodzie. W sumie wyszłoby nawet spoko gdyby nie to, ze jak dojechaliśmy o 22 do Poznania i jak wyciągałam młodego z samochodu to się obudził i trudno mu było zasnąć ponownie. Więc znowu wyszło na jego i spał z nami w łóżku. Wiem, że źle robię no ale jakoś tak zawsze mi go żal bo, a to ząbkowanie, a to właśnie jakieś przeboje podróżowe. Aaa i mamy kolejnego zęba :tak:

Pieszczoszka
nie przejmuj się z tymi zębami bo jak widzisz Kuba ma dopiero 2 więc w porównaniu do innych dzieciaczków również skromnie :-) Co do całej tej sytuacji na fb, o której piszesz - nie wiem o to tam chodziło i co dziewczyny pisały bo mnie wtedy jeszcze na fb nie było, ale myślę, że było minęło, olej to i nie przejmuj się :tak::-D Nie czytaj tego po prostu i tyle.

reklama
Ruch tu taki że strach się bać wchodzić bo człowiek nie doczyta :-p

No więc ja coś skrobnę :-)

Weekend za dnia minął super :-) się trochę po odpoczywało , pobyczyło , pospacerowało i minął jak z bicza strzelił ..... nocki już gorsze bo 2 noce pod rząd postanowił robić pobudkę w nocy i on spać już nie chciał :dry: nie wiem co mu się znowu poprzestawiało ...nie płakał po prostu się obudził gotów do zabawy:dry: mam nadz ze to wina tego ze tata w weekend przyjeżdża a już dziś będzie ładnie spał :-p ...albo zębiska go męczą ...bo i katar doszedł znowu ....albo i sam katar go męczył ...ale raczej to nie to bo aż tak mu z nosa nie leci a nigdy nie miał problemu ze spaniem jak miał katar :dry: w każdym razie w dzień nadrabiał bo spal nawet po 4 godzinny dziennie :sorry2: więc dał wypocząć :tak:

a tak to nic nowego się nie dzieje :sorry2: pogoda dziś do bani brak słońca i wieje mroźny wiatr więc nie wychodzimy bo nie chcę żeby mały się zaziębił bardziej jeszcze przed świętami . Ja tylko skoczę na pocztę i do sklepiku po jakieś zakupy dla młodego ;-)

miłego dnia kochane :****

Do góry