reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie dziewczynki.
Za wizyty trzymam kciuki .!!!!!
Męczącym się z wymiotami serdecznie współczuję .
Nie wymiotowałam teraz ani razu i mdłości też mi już przechodzą powoli.
Jestem szczęśliwa z tego powodu niezmiernie.
Męczy mnie natomiast inna dolegliwośc -zgaga !!!!
Ale u mnie to normalne w każdej ciąży i torebka z migdałami towarzyszy mi od 10 tyg.ciąży :-D:-D:-D

Dziewczynki zrobiłam dziś pierwsze zakupy ciążowe ,bo w nic się nie mieszcze normalnie :baffled::baffled:
Jestem zadowolona ,bo przynajmniej będzie co na siebie włożyć i jakoś wyglądać hehe

reklama
Witajcie dziewczynki.
Za wizyty trzymam kciuki .!!!!!
Męczącym się z wymiotami serdecznie współczuję .
Nie wymiotowałam teraz ani razu i mdłości też mi już przechodzą powoli.
Jestem szczęśliwa z tego powodu niezmiernie.
Męczy mnie natomiast inna dolegliwośc -zgaga !!!!
Ale u mnie to normalne w każdej ciąży i torebka z migdałami towarzyszy mi od 10 tyg.ciąży :-D:-D:-D

Dziewczynki zrobiłam dziś pierwsze zakupy ciążowe ,bo w nic się nie mieszcze normalnie :baffled::baffled:
Jestem zadowolona ,bo przynajmniej będzie co na siebie włożyć i jakoś wyglądać hehe
Co kupiłaś? Coś specjalnego - ciążowego? Ja sobie zakupiłam wczoraj dwie pary legginsów zimowych ciążowych, ciekawa jestem czy różnią się od zwykłych . Napiszę Wam jak przyjdą.
Mimo, ze po mnie jeszcze nie widać codziennie gdy sięgam do szafy wybieram bardzo szerokie ubrania, jakbym się podświadomie chciała jakoś zatuszować :)
Dziewczyny ćwiczycie? Codziennie sobie obiecuje, że zacznę od jutra i na tym się u mnie kończy...

As, ja podobnie jak Ty cierpię z powodu mega zgagi. Żadnych innych dolegliwości nie mam, co cieszy, ale czasami zastanawia. Od kilku dni próbuję wyczuć w brzuchu te "motylki", ale nic nie czuję i zaczynam popadać w paranoję, na szczęście we wtorek przyszły wizyta u gina.
Co do ciążowych ubrań to też mam deficyt, czekam na przesyłkę z ciążowymi spodniami, ale dziś poniedziałek przedświąteczny więc wątpię.
Udanych wizyt i spokojnego udanego dnia!

Co kupiłaś? Coś specjalnego - ciążowego? Ja sobie zakupiłam wczoraj dwie pary legginsów zimowych ciążowych, ciekawa jestem czy różnią się od zwykłych . Napiszę Wam jak przyjdą.
Mimo, ze po mnie jeszcze nie widać codziennie gdy sięgam do szafy wybieram bardzo szerokie ubrania, jakbym się podświadomie chciała jakoś zatuszować :)
Dziewczyny ćwiczycie? Codziennie sobie obiecuje, że zacznę od jutra i na tym się u mnie kończy...

Kupiłam spodnie ogrodniczki i biodrówki w jednym z aplikacją na brzuchu
Spodnie Jeans OGrodniczki 2 w 1 S do XXXL tu L (1888941360) - Aukcje internetowe Allegro
i taką bluzkę .Wzięłam sobie malinową również z aplikacja
BLUZKA CIĄŻOWA MOTYWY Z CYRKONII L/XL (1888941303) - Aukcje internetowe Allegro
i mąż się uparł na pas ciążowy ,więc mi też zamówił z aplikacją wychodzę wiosną :-D:-D
Pas Ciążowy z Aplikacjami z Cyrkonii S/M i L/XL (1884142149) - Aukcje internetowe Allegro
As, ja podobnie jak Ty cierpię z powodu mega zgagi. Żadnych innych dolegliwości nie mam, co cieszy, ale czasami zastanawia. Od kilku dni próbuję wyczuć w brzuchu te "motylki", ale nic nie czuję i zaczynam popadać w paranoję, na szczęście we wtorek przyszły wizyta u gina.
Co do ciążowych ubrań to też mam deficyt, czekam na przesyłkę z ciążowymi spodniami, ale dziś poniedziałek przedświąteczny więc wątpię.
Udanych wizyt i spokojnego udanego dnia!
Dla mnie na zgagę najlepsze są migdały kalifornijskie ,ale trzeba je pogryźć aż będzie z nich mleczko.
Zgaga przechodzi natychmiast przynajmbiej dla mnie.:tak::tak:
I drugim sposobem to normalne mleko słodkie z lodówki i też zgaga mija.:-D:-D:-D

Heh...dolaczam do grona wc-wiczek-zaliczona 2razy od rana.Mnie na zgage pomaga mieta i wyciag z kopru wloskiego,migdaly mi nie pomagaja :-(

Wkurzylam sie,bo nigdzie nie bylo miejsca na drugie usg w oddzialach publicznych...termin najblizszy na KWIECIEN!Odplatnie z "nfz" na usg szla nie bede,a do dokumentow potrzebuje tych 3ech usg z "nfz" + wizyty.Chodze do gina prywatnie,ale to nie wlicza sie w dokumenty ktore mi sa potrzebne.Musialam dzwonic na drugi koniec regionu,modlac sie zeby jakies miejsce bylo i tak 28grudnia mam usg morfologiczne...70km od domu:crazy: I tu sie ponownie pytam,na co ida nasze podatki??? Pewnie Berlusconi sie cieszy,bo moze panienki oplacac z naszych pieniedzy :wściekła/y:
Przepraszam,ale sie naprawde wkurzylam.Eh...Ide wypic rumianek;-)

i ja się melduję, że u nas wszystko w porządku, ino zarobiona jestem okrutnie:baffled:, więc czasu na kompa jak na lekarstwo niestety.... Po powrocie z pracy standardowy meksyk w domu, wiec zjawiam się tu, jak po ogień, przywitać się tylko... Mam nadzieję, ze u Wszystkich majowych mam i maleństw w brzuszkach wszystko w najlepszym porządku :tak::-)
oj, uciekam, bo mnie dziecko wzywa... Buziaki dla Was;-)

Czesc dziewczyny.... tak czytam i czytam i zaintygowalo mnie cos: po co wam stanik do spania???????

Zazdroszcze wam ze juz czujecie ruchy, to moje pierwsze dziecko i tez sie wslu****e, ale nie wiem czego mam sie spodziewac? czasem mam wrazenie ze cos mi tam bulgocze, ale to pewnie tylko w jelitach. A dzis mnie bardzo kluje w podbrzuszu, wystraszylam sie troche bo jak dotad nie zdarzylo mi sie tak mocno.
Apropo brzuszka, to moj tez juz sie powiekszyl :) zrobilismy zdjecie w 1o tygodniu i teraz w 13tym- nie moglam uwierzyc- widac juz roznice :) Spodnie ciazowe juz musialam zakupic bo inaczej cisnelo niemilosiernie.

No i jeszcze odnosnie jezyka- mieszkam w niemczech i tak ja wiekszosc z was w domu mowie wylacznie po polsku i tak tez bedziemy zwracac sie do dziecka. Mojej kuzyne lekarz kiedys powiedzial (niemiec) ze dziecko powinno najpierw poznac jezyk rodzinny bo jezyk kraju w ktorym sie wychowuje i tak sie nauczy chodzac do szkoly. I ja sie zamierzam tego trzymac :) zreszta kontak z niemcami mamy, radio i tv tez tylko po niemiecku- nie wierze ze beda jakies problemy z nauka tego jezyka.

reklama
Do góry