reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Generalnie panuje atmosfera wzajemnej adoracji i glaskania po glowce, jak dla mnie sztuczna do bolu.

Chocby juz w tym zdaniu nas obrażasz ale spoko luz wygadamy sie na Fb tu nie bedziemy pisać tam mamy swoja sektę i w ogóle:) zresztą poczytaj sobie .

Sylwii juz w to nie mieszaj proszę cię ...ten temat juz dawno jest skończony a Sylwia jak chce może sobie wszystko poczytać nic nie jest wymazywane

A ty jak masz choć jeszcze troche godności to usuń sie sama z grupy Fb albo poproś o to Wikasik ...jak nie to my o to poprosimy .

A jeśli cie męczą posty na Fb to i na BB też powinny bo piszemy tu o tym samym ...

Skoro chciałas tylko napisać do tych dwoch osob ( bez obrazy dziewczyny )to trzeba bylo napisać to na PW a nie zaraz robić zamieszanie na całym forum ...dobrze wiedziałas co ten post wywoła
:wściekła/y:

I twój poprzedni post aż za dobrze zrozumiałyśmy ,dziwne że wszystkie tak samo ....ale chyba o to ci chodzilo :sorry2:

Brak słów ......

reklama
pisalam o postach a nie o ich autorach a to roznica, ktorej wy najwyrazniej nie zrozumialyscie, nic na to nie poradze. Sa ludzie lubiacy gadki o niczym i tak sobie pisza. Ja nie lubie i tak nie pisze. Skoro czytam na bb wypowiedzi graniczace z kultem fb to ja ze swojej strony napisalam krytyke fb. Odebralyscie ja osobiscie - trudno. Nie przeszkadzaja mi tematy krostek i itp ale sposob ich omawiania na fb - jest wg. mnie powierzchowny. I sztuczny. Takie po prostu gole formulki grzecznosciowe, bez empatii. Na priv nie wysylalam krytyki, bo takie bylo WASZE zyczenie - aby sie nie obgadywac za plecami. Na pw pisze tylko o sobie.

Ostatnia edycja:
kugela - masz jakąś fejso-fobię? Panikę siejesz jak nie wiem co, o to, że rozmowy są na fb. Byłyby na jakimkolwiek innym portalu gdyby 99% dziewczyn miała tam konta. FB to tylko narzędzie - narzędzie do wygodnej rozmowy, a nie klepania postów na pińcet słów i czekania pół godziny na odpowiedź.

FB jest milion razy bardziej rzeczywisty niż forum, chociażby dlatego, że tam pisze się od ręki, tak jak się rozmawia, a nie klepie post, który można sobie przeczytać 2 razy i poprawić. Jeśli rozmowy w Twoim wykonaniu są bliższe formie forum to chyba byśmy się nie dogadały...

kugela - masz jakąś fejso-fobię? Panikę siejesz jak nie wiem co, o to, że rozmowy są na fb. Byłyby na jakimkolwiek innym portalu gdyby 99% dziewczyn miała tam konta. FB to tylko narzędzie - narzędzie do wygodnej rozmowy, a nie klepania postów na pińcet słów i czekania pół godziny na odpowiedź.

FB jest milion razy bardziej rzeczywisty niż forum, chociażby dlatego, że tam pisze się od ręki, tak jak się rozmawia, a nie klepie post, który można sobie przeczytać 2 razy i poprawić. Jeśli rozmowy w Twoim wykonaniu są bliższe formie forum to chyba byśmy się nie dogadały...

Dziekuje za Twoja wypowiedz, Yolanta. Ja wlasnie wole posty po 500 slow i czekanie po pol godziny, bo z tego wynika wiecej tresci. Tak, w realu moje rozmowy tresciowo sa blizsze bb niz fb, choc wymiana zdan mowionych jest oczywiscie szybsza a poszczegolne komunikaty tekstowe krotsze niz niektore posty na bb. Wiele kobiet sie odpreza przy tzw. "babskiej paplaninie" - ja jej nigdy nie lubilam, wolalam glebsza wymiane mysli i emocji - nawet jesli tematem sa kupki, to wole je "zglebic" niz sie po nich przeszliznac ;-) Zawsze taka bylam. Kazdy temat, ktory mnie zainteresowal - poznawalam najdoglebniej, jak moglam, nawet jesli to nie byla filozofia lecz wysiew marchewki. Dlatego tez wole bb niz fb. I to bylaby esencja mojego gustu w kwestii komunikatorow ;-) Nie panika a krytyka byla moim celem ale wyszlo inaczej, co jest dla mnie dowodem, ze z duza czescia dziewczyn nadajemy na kompletnie innych falach. Trudno sie mowi, wlosow z glowy rwac nie bede i innych do tego tez nie zachecam ;-)

kugela pisząc o postach piszesz właśnie o autorach! posty nie są niczyje tylko konkretnych osób.Pisałaś o NASZYCH postach I zaczęłaś podawać konkretne przykłady NASZYCH rozmów. A układając ten przykładowy CHORY dialog NASZYCH rozmów że niby Zosia,Marysia itd chciałaś nam ubliżyć i nie wmówisz mi że nie miałaś takiej intencji... twój post był nad wyraz dosadny i czytając go od razu zrozumiałam co chciałaś nim przekazać... puste i tępe laski. Żadna majówka nie pytała o czym my tam na fb rozmawiamy.. i nie wiem w jaki sposób chcesz zagłębiać się w rozmowę o kupce:confused:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, znowu mi roboty dostarczacie... teraz nie mam jak, ale przeniosę kolejna pyskowke do wątku awantur, jej teraz niewidoczny.
W sumie nie rozumiem oburzenia. Już kilka razy pojawiało się stwierdzenie, że fb to czat, a bb to forum i ida za tym konkretne różnice. Parę z nas nie ma kont i miało wrażenie, że je coś ważnego omija, fragment pokazuje, że w sumie nic takiego nie tracąc, ot pierdu pierdu jak na czacie. Ja na fb też rzadko zaglądam, tzn na majówkowy wątek, nawet nie ogarniam zdjęć waszych maluszków, za co przepraszam, bo wiem, ze wy moje oglądacie i komentujecie.
Wyluzujcie trochę -wszystkie. I przede wszystkim nie doszukujcie się niewiadomo jakiej obrazy w postach. Wczoraj ani rano nie miałam zupełnie czasu na net. Przeczytałam, ze coś u As niedobrze i próbowałam przeczytać, ale za Chiny nie znajdę właściwego postu wśród prawie tysiąc pięciuset...

Także Anetko tylko kciuki &&&&&&&, by to, co nie tak, jakoś dobrze się skończyło!

Mam nadzieje, ze mnie z grupy nie wyrzucicie, czasem próbuje się wbić w pogaduchy tam, ale chyba już odsyłam od czata i lubię czat ale tu Skype, gdzie romawiam z jedna może dwiema osobami

Hejo

Czy ktoś mi odpowie na pytanie dlaczego moje dziecko poprzestawiało sobie godziny pobudek ??

Co jest fajnego we wstawaniu po 6 ...:dry::angry::-p bo ja nie rozumiem :shocked2:
No ale noc nie taka tragiczna ;-)

Właśnie stwierdziłam że pólka z pierdołami małego jest za blisko łóżeczka bo skubany jak tylko stanie na nóżkach to wszystko z niej wyrzuca :angry: a ciekawe kto to posprząta ....:dry:

Nic idę robić śniadanie i małego ogarnąć...bo już skrzeczy od rana "dadadadadada "

oooo produkcje do pieluszki słyszę .....ale da mu jeszcze trochę czasu :-)

miłego dnia :****

;-)

azula ja założylam fb ale bb nie opuszczam:)
strasznie spodobały mi się filmiki waszych dzieci na fb:) każdy dzieciaczek słodziutki:)

Ja nie powinnam za wiele komentować takich sytuacji... Ale nie dziwię się,że dziewczyny tak zareagowały na to co napisała kugela... i skoro to co piszą na fb jest dla niej jak widać niczym to po co ma tam być?

dziewczyny "mieszkałyście mnie z gnojem na fb" ;( ? nie ukrywam jest mi przykro... ale co zrobic:(

Lalcia wstała o 7:10 i na razie jest bardzo grzeczna a ja pomalutku ogarniam siebie i mieszkanie no i neta :)

reklama
Pieszczoszka- na fb komentowałyśmy to co działo się na bb podczas ostatniej awantury. Zresztą bardzo często komentujemy to co dzieje się tutaj, bo tam szybciej i łatwiej o dyskusję. Zachęcałyśmy Cię do założenia fb żebyś mogła w tych dyskusjach też uczestniczyć. A co do samego stwierdzenia "mieszanie z gnojem" to myślę, że po różnych "przebojach" tutaj sama jesteś w stanie to ocenić.

Spadam na kręgle. Miłego dzionka.

Do góry