reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Hej

chciałam Wam tylko życzyć miłego weekendu :-)

u nas wszystko ok i bez zmian :-)

aaa i sypie śnieg :eek:

i moje dziecko ma dzisiaj dzień wrzaskuna :eek:

:*****

Fajnie macie - caly weekend przed wami, u nas juz sie konczy sobota...

Dzis bylam na spacerze z podwojnym wozkiem, z corcia przyjaciol. Fawet niezle sie prowadzilo, w zasadzie nie czulam roznicy, tylko na zakretach bylo trudniej. Takze wozek sprawdzony w podwojnej konfiguracji, teraz trzeba by popracowac na wkladem do drugiego siedzonka ;)

Tak z ciekawosci, czy ktoras z was jest wciaz bez miesiaczki? Bo ja tak.

Dzis zrobilismy przemeblowanie w sypialni, wyleciala sofa, bo juz nie uzywam jej do karmienia, a lozko przestawilismy. Teraz jeszcze trzeba przemyslec, jak najlepiej ustawic reszte sprzetow. Najchetniej bym jeszcze male lozeczko wyrzucila, bo nieuzywane, ale niezbyt mam gdzie je skladowac, a sporadycznie sie przydaje. Lubie przemeblowania, a dom na tyle maly, ze tylko w sypialni mozna pokombinowac, bo spora. W sumie nie tyle przemeblowania mnie kreca (te uwielbia moja mama), ale lubie na papierze testowac rozne ustawienia, a potem to najlepsze zrealizowac i jak do tej pory sie sprawdza.

Dziecie bawi sie kolo mnie na wyrku i nie wyglada, jakby mialo za pol godz spac. Czyzby znowu szykowal sie wieczorny spacer? W sumie nie mam nic przeciwko, tylko malze spod prysznica musze wyciagnac.

Pytanie do mam raczkujacych maluchow - co poprzedzalo raczkowanie, tzn jaka umiejetnosc? Np. kiwanie sie w pozycji do raczkowania, namietne przekrecanie we wszystkie strony.

Wikasik, ja nadal bez okresu :D u nas raczkowania jeszcze nie ma ale stanie na czworaka coraz czesciej, nogi zrobia juz kroczek do przodu ale rece nie chca isc :) i takie pompki robi jak chyba Gabrys Mysio z tego co pamietam ze zdjecia.

czytam Was na bierzaco ale jestem tak niewyspana ze ciezko mi jakies sensowne zdania sklecic. zeby ida i nie chca wyjsc, w nocy spanie przy cycu, w lozeczku max 3 godzinki - przewaznie od 20 do 23, potem nie ma szans zeby wrocil do lozeczka nawet po godzinie noszenia na rekach. w dzien przed drzemkami tez trzeba bylo nosic a dzis zasnal sam po odlozeniu do lozeczka. jest nadzieja ze bedzie lepiej...

ide cos zjesc :) milego dzionka!!!

wikasik mój tylko się gibał w tył i w przód ale troche to trwalo za nim załapał raczkowanie, wpierw nauczył sie siadać a potem raczkować i odkad przybrał pozycje zajeło mu to może ok 3 tyg może miesiaca , nie pamiętam już dokładnie . ale każde dziecko inne ;-)

Hej laseczki :) ja jestem bez miesiaczki :ppp na kolejny rok :) zart taki maly :)

No wiec znalazlam cos zeby mala uziemic na chociaz 20 min :) polozylam ja na macie na przeciwko pralki :) oczywiscie wlaczonej :) zupelnie przypadkiem odkrylam ze patrzy sie jak w telewizor :) no i kuchnia przy okazji posprzatana :) p.s mamy pralke w kuchni jak cale uk :)
Milego dnia :)

jeanta - nasz tez lubi ogladac wlaczona pralke :-)

pieszczoszka - mi Laura wyglada na niezla cwaniare, oj, ona Wam jeszcze da popalic, na razie sie tylko rozgrzewa ;-)

she - nasz tez cwiczy dzielnie na czworaka ale jemu raczki ida a nozki zostaja w miejscu, moze powinni ze Stasiem zrobic konsultacje i wymianic doswiadczenia :-)

wikasik - my zaczelismy od gasienniczki, poprzez czolganie, teraz kiwamy sie na kolankach i wspinamy :tak:

Hej laski a ja dziś mam zły dzień wkurzona jestem i spać mi się chce ...
Mój mały zanim zaczął raczkować to też tak się gibał a potem skakał jak żabka heh Ale to śmiesznie wyglądało :)
Wczoraj byliśmy u lekarza juz po tych ćwiczeniach ale kazała dalej jeżdzić bo twierdzi że mały powinien już siadać sam, bo on raczkuje i stoi a sam nie usiądzie z pozycji leżącej ale dziś zauważyłam że jak raczkuje to już zaczyna sobie siadać :)

reklama
Pieszczoszka nie wiem czemu- chyba dlatego ze malo wstawiasz zdjec usmiechnietej Laury- na wiekszosci ma zdziwiona i otwarta buzke:-D:-D

Wikasik moj tez sie gibal do przodu i tylu, robil pompki, wykrecal jedna noge pod siebie ale raczkowac jako tako typowo do dzisiaj nie robi- jak cos bardzo chce to poraczkuje do tego- czesciej jest tak ze pada na brzuch i siada, pada na brzuch i siada i wten sposob sie przemieszcza- myslicie ze to wina paneli i tego sie sie na nich slizga??? ma ktoras panele i dziecko na noch bez problemu raczkujace???

Do góry