reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Jeanta, masz rację. Ja mam rodzenstwo, ale o 15 lat starsze, więc wychowywałam się właściwie jak jedynaczka. Mam kuzynostwo w swoim wieku, ale jakoś nigdy nie było super kontaktu, może właśnie dlatego jestem jaka jestem.
Poza tym trzydziestka już stuknęła w tym roku, więc zegar biologiczny cyka i zwalnia. R. jest o 4 lata młodszy może dlatego ta jego zmienność i nie zdecydowanie.
I zawsze marzyłam o piętrowym łóżku.

reklama
Annte: :D tez marzylam o pietrowym lozku :) hehe i oczywiscie o spaniu na gorze :) no i moj P mial takie cholerka jasna :pp 30 to jeszcze mlody wiek :) chociaz moja Nelka bedzie miala 6 jak ja dojde do 30 :p :p co nie zrobisz to musi byc Wasza decyzja zebys po prostu nigdy nie zalowala :) powodzenia :)
P.s jak to jest miec mlodszego faceta ??

kilolek - to wytrwali jestescie oboje - tyle lat jeczenia :szok::-)

annte - facetom zawsze czas leci inaczej :baffled: A lozko pietrowe to raczej koniecznosc metrazowa niz przyjemnosc: na dole jest ciemno nawet w dzien a na gorze duszno nawet zima - mnie ten wynalazek zdecydowanie nie przypadl do gustu :no:

Jeanta, to Ty młodziutka jesteś :-D
Jak mieć młodszego faceta? Hmm, nigdy chyba się nad tym nie zastanawiałam, bo nie widzę tej różnicy. Mój R. jest nad wyraz dojrzały (na swój sposób i kiedy trzeba oczywiście wg niego) i czasami to ja czuję się jak młodsza, ale jak to każdy facet (chyba) jest nadal dzieckiem tyle że dużym. Marzy o play station, zdalnie sterowanych samochodach itd. Zreszta ostatnio sam się przyznał, że ta jego "dorosłość" jest trochę zgrywana, i tak na prawdę to nigdy nie dorośnie.
Od początku naszego związku a trwa on już 6 lat, podejmowaliśmy poważne decyzje wspólnie, więc na pewno tę o kolejnym dziecku podejmiemy też razem. On wie że ja chcę, ale jakoś udaje mu się sprytnie omijać ten temat. Myślę, że myśli bardziej racjonalnie niż ja, dlatego uważa że to nie najlepszy pomysł.
Uciekam, bo Ninka się budzi, czas na cycusia.

Ostatnia edycja:
Z mlodszego faceta moze byc pozytek z wiekiem :-p Ja kiedys troche randkowalam z gosciem 8 lat ode mnie starszym i sie czulam przy nim sama staro, choc bez wyraznych obiektywnych przyczyn :baffled: Z mlodszym tez randkowalam ale tylko o rok, wiec to sie nie liczy moim zdaniem ;-)

annte - to ja juz wiem, czemu Twoj chce miec syna - liczy na pretekst do kupowania zdalnie sterowanych helikopterow itp (pisze z wlasnego doswiadczenia, choc moj jest 6 lat starszy :-p)

Kugela ty mnie nie doluj kobieto bo ja zakladalam do tej pory ze do 40 tki dotrwam w pelnym uzebieniu.Moj przypadek na szczescie jest dosc minimalny i sama uwazam ze nie potrzebnie mialam ten zabieg.Dentysta ledow odlupal ciut korzenia tak sie mocno gadzina trzymala.
Jezeli o wiek chodzi to ja z wczesnych lat 80 tych jestem wiec starosc puka ostro do drzwi i choc zmarszczek jeszcze niemam ani siwizny to zmeczenie daje o sobie znac.
W moim przypadku zwiazek ze starszym facetem mial odwrotny skutek...czulam sie z nim jak bym jego dzieckiem byla...a z mlodszym raczej jak nauczycielka...

To prawda faceci to duze dzieci :) moj sobie zycia bez playa nie wyobraza i co gorsze wciaga mnie w te swoje historyjki :p tez pewnie liczy na synka z tego wzgledu :) bo przeciez lalki to nie zabawki :p

Suse - ja tez tak zakladalam :-pChodzilam regularnie do dentysty, wszystko cacy a tu pod plomba zrobil sie potajemnie badziew, ktory sie ujawnil dopiero, kiedy juz nic sie nie dalo zrobic :angry: Nie wiem jaka Ty mialas resekcje ale u mnie wycieli 1/3 zeba, dlubali w szczece (tj. dokladniej w zuchwie) prawie zemdlalam w fotelu (choc nie bolalo). I dlatego tak trudno mi sie pogodzic, ze tyle trudu na nic :wściekła/y:

to prawda, ze przy 2 dzieci jest więcej czasu niż przy jednym. Kwestia doświadczenia i zorganizowania.

I mnie niestety nie ominęło łóżko pietrowe. Na początku to był szał a później już szczerze go nie nawidziłam. Tak naprawdę nie ma człowiek swojego konta. Ja sobie lubie przed snem pocyztać i wpienialo nie, ze musze z tą ksiązką zleźć z góry i później znów się wdrapać zamiast polozyć poprostu obok. Ale pewnie małym dzieciom takie rzeczy nie przeszkadzaja. Pewnie swoim tez takie zafudnuję na jakis czas

reklama
Moje dwa najpowazniejsze związki były z facetami mlodszymi:)) Tzn, z mojego rocznika, ale, że ja ze stycznia jestem, to w sytuacjach objawienia się różnic charakterów zawsze moglam uzyc koronnego argumentu - sluchaj starszych!:-)

Suse, Ty o starości gadasz - Ty sie lepiej nastaw odwrotnie, ze my piekne i wiecznie mlode, bo musimy jakos te dzieciaki do doroslosci doprowadzić i przed nami wiele wyzwan, mlodego poczucia wymagających - aż trzęsę się z radosci na mysl, że będę matka pryszczatego i pyskatego nastolatka;)))

Ja po intensywnej kuracji odchudzajacej - godzina fitnessu, godzina kąpieli i godzina przytulanek - jak utrzymam tempo to zmarnieję w oczach :)

Trzymcie się;)

Do góry